Image default
Επιχειρήσεις

Η Blackstone κοντά στην εξαγορά των Louis Hotels στην Ελλάδα

Στον έλεγχο της Blackstone περιέρχονται τα ξενοδοχεία Louis Hotels που βρίσκονται στην Ελλάδα, ύστερα από συμφωνία στην οποία φέρονται να έχουν καταλήξει ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός με τον κυπριακό όμιλο Louis.

Η συμφωνία φέρεται να αφορά στην εξαγορά των 11 ξενοδοχείων Louis Hotels στην Ελλάδα, με το ύψος του deal να τοποθετείται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή των 200 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία των δύο πλευρών φέρεται να προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως ο κυπριακός όμιλος θα διατηρήσει το management των 11 ξενοδοχείων.

Το Euro2day.gr απευθύνθηκε στη διοίκηση του ομίλου Louis στη Λευκωσία, ζητώντας να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες. Η τοποθέτηση του κυπριακού ομίλου ήταν πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση».

Εφόσον επιβεβαιωθεί επίσημα το deal, η Blackstone εισέρχεται, με μόλις μία κίνηση, στην ελίτ των ισχυρών παικτών της ελληνικής ξενοδοχειακής αγοράς. Ταυτόχρονα αποκτά παρουσία στους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς αφού τα 11 ξενοδοχεία βρίσκονται: 2 στην Κρήτη, 4 στην Κέρκυρα, 1 στη Μύκονο, 2 στη Ρόδο και 2 στη Ζάκυνθο.

Τα 11 ξενοδοχεία που αποκτά η Blackstone στην Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσουν τον πυρήνα ενός χαρτοφυλακίου το οποίο πρόκειται να δημιουργηθεί σε συνεργασία και με άλλους «παίκτες».

Σημειώνεται πως η Blackstone βρίσκεται σε φάση συγκρότησης ενός ευρωπαϊκού ξενοδοχειακού 

χαρτοφυλακίου μετά την εξαγορά από την Blackstone Real Estate Partners Europe V, μιας εταιρείας συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία ελέγχει 14 ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 3.000 δωματίων στην Ισπανία.

Η Blackstone είναι ένα από τα ισχυρότερα αμερικανικά equity funds, με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 545 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για το πρώτο mega deal στον χώρο του ελληνικού τουρισμού, μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης τον Ιούλιο. Παράγοντες του ελληνικού τουρισμού εκτιμούν πως συνιστά «ισχυρό θετικό μήνυμα» σε ισχυρούς επενδυτικούς κύκλους και προπομπό νέων συμφωνιών στους μήνες που ακολουθούν.

Η Louis Hotels αποτελεί τον ξενοδοχειακό βραχίονα του κυπριακού ομίλου Louis. Δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενοδοχείων τα τελευταία 78 χρόνια και θεωρείται «υπολογίσιμος παίκτης» στην αγορά της ανατολικής Μεσογείου, όπου ελέγχει συνολικά 27 ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Κύπρο και Ελλάδα.

Σχετικα αρθρα

Τρία νέα έργα, αξίας 740 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η ΑΒΑΞ

admin

Profile: Η First Abu Dhabi Bank επέλεξε το Axia Custody

admin

Εχασε τζίρο η ΦΑΓΕ στο εξάμηνο

admin

Autohellas: Αύξηση 30% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

ΟΤΕ: Νέο έργο τεχνολογίας για το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας

admin

Entersoft: Στις 9/10 η ΓΣ για αύξηση κεφαλαίου έως 163 χιλ. ευρώ

admin

Διακρίσεις για μέλι που διατίθεται από την ΑΒ Βασιλόπουλος

admin

Αρνητικό λειτουργικό EBITDA για τον Νηρέα

admin

ΑΒ Βασιλόπουλος: Νέες στοχευμένες προσφορές και hi tech καταστήματα

admin

Trastor: Ως ενδιάμεση χρηματοδότηση εν όψει της ΑΜΚ θα λειτουργήσει το ΜΟΔ

admin

Στις 6 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση της Intertech

admin

Ασφαλιστικές: Κίνητρα σε πελάτες για ρευστοποίηση των συμβολαίων τους!

admin

ΕΨΑ-Λουξ: Σε προφανή κατάσταση πανικού η Coca Cola

admin

Profile: Πρόσφατες διακρίσεις από διεθνείς εκδόσεις και αναλυτές

admin

Σαράντης: Εξαγόρασε το σήμα LUKSJA έναντι 9,2 εκατ. λιρών

admin

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης από τη JTI

admin

Νέο πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων από το Ιδρυμα Vodafone

admin

Forthnet: Την 1η/10 ξεκινά η 12η περίοδος άσκησης δικαιώματος μετατροπής του ΜΟΔ

admin