Image default
Επιχειρήσεις

Η Blackstone κοντά στην εξαγορά των Louis Hotels στην Ελλάδα

Στον έλεγχο της Blackstone περιέρχονται τα ξενοδοχεία Louis Hotels που βρίσκονται στην Ελλάδα, ύστερα από συμφωνία στην οποία φέρονται να έχουν καταλήξει ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός με τον κυπριακό όμιλο Louis.

Η συμφωνία φέρεται να αφορά στην εξαγορά των 11 ξενοδοχείων Louis Hotels στην Ελλάδα, με το ύψος του deal να τοποθετείται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή των 200 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία των δύο πλευρών φέρεται να προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως ο κυπριακός όμιλος θα διατηρήσει το management των 11 ξενοδοχείων.

Το Euro2day.gr απευθύνθηκε στη διοίκηση του ομίλου Louis στη Λευκωσία, ζητώντας να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες. Η τοποθέτηση του κυπριακού ομίλου ήταν πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση».

Εφόσον επιβεβαιωθεί επίσημα το deal, η Blackstone εισέρχεται, με μόλις μία κίνηση, στην ελίτ των ισχυρών παικτών της ελληνικής ξενοδοχειακής αγοράς. Ταυτόχρονα αποκτά παρουσία στους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς αφού τα 11 ξενοδοχεία βρίσκονται: 2 στην Κρήτη, 4 στην Κέρκυρα, 1 στη Μύκονο, 2 στη Ρόδο και 2 στη Ζάκυνθο.

Τα 11 ξενοδοχεία που αποκτά η Blackstone στην Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσουν τον πυρήνα ενός χαρτοφυλακίου το οποίο πρόκειται να δημιουργηθεί σε συνεργασία και με άλλους «παίκτες».

Σημειώνεται πως η Blackstone βρίσκεται σε φάση συγκρότησης ενός ευρωπαϊκού ξενοδοχειακού 

χαρτοφυλακίου μετά την εξαγορά από την Blackstone Real Estate Partners Europe V, μιας εταιρείας συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία ελέγχει 14 ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 3.000 δωματίων στην Ισπανία.

Η Blackstone είναι ένα από τα ισχυρότερα αμερικανικά equity funds, με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 545 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για το πρώτο mega deal στον χώρο του ελληνικού τουρισμού, μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης τον Ιούλιο. Παράγοντες του ελληνικού τουρισμού εκτιμούν πως συνιστά «ισχυρό θετικό μήνυμα» σε ισχυρούς επενδυτικούς κύκλους και προπομπό νέων συμφωνιών στους μήνες που ακολουθούν.

Η Louis Hotels αποτελεί τον ξενοδοχειακό βραχίονα του κυπριακού ομίλου Louis. Δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενοδοχείων τα τελευταία 78 χρόνια και θεωρείται «υπολογίσιμος παίκτης» στην αγορά της ανατολικής Μεσογείου, όπου ελέγχει συνολικά 27 ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Κύπρο και Ελλάδα.

Σχετικα αρθρα

Ανέβηκαν στα 35,4 εκατ. τα καθαρά κέρδη του ΟΛΠ

admin

Triton: Το μεγαλύτερο πλοίο που διέσχισε ποτέ τη Διώρυγα του Παναμά

admin

ΕΥΔΑΠ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Μυτιληναίος: Απαιτείται εκτόξευση της ελληνικής βιομηχανίας

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα €43 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

admin

Nέος country manager στην Ελλάδα για την ApcoPay

admin

Ρουμανία: Κατ’ οίκον διανομή του Αγίου Φωτός

admin

Κύπρος: Τριάντα νέα κρούσματα κορονοϊού

admin

ΔΕΗ-ΕΛΠΕ: Επενδύσεις για έξοδο από την κρίση

admin

Κορονοϊός: Έως 15 Μαΐου σε “παύση” η Νέα Υόρκη, λέει ο Κουόμο

admin

Οδ. Αθανασίου (LAMDA): Ορόσημο το 2020 παρά την Covid-19 – Στα 49,9 εκατ. τα κέρδη το 2019

admin

Ιταλία: Ενισχυμένοι έλεγχοι στους δρόμους

admin

Ρωσία: Η Yandex μαζί με την κρατική εταιρεία επενδύσεων RDIF δημιουργούν τέστ κορονοϊού για το σπίτι

admin

Τρία βραβεία για το Public στα HR Excellence Awards

admin

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 15,4 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο

admin

Νέα ηγεσία στην ΕΡΤ το δίδυμο Ζούλα – Γαμπρίτσου

admin

Αλουμύλ: Κοντά σε συμφωνία με τις τράπεζες

admin

Στην ΑNEK Lines η εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων

admin