Image default
Επιχειρήσεις

Στις εγκαταστάσεις της Δωδώνη Κ. Χατζηδάκης και Μ. Βορίδης

Τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ επισκέφθηκαν την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης και Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα.

Τους δύο υπουργούς υποδέχτηκαν στην εργοστασιακή μονάδα της εταιρείας στα Ιωάννινα ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Tom Seepers, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης και εκ μέρους του Δ.Σ ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Βιτάλης.

Οι δύο υπουργοί ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση της εταιρίας για την πορεία και τη συνεισφορά της ΔΩΔΩΝΗ στην τοπική οικονομία και κοινωνία, καθώς και για το επενδυτικό πλάνο των επόμενων ετών.

Όπως επισημάνθηκε από στελέχη της εταιρείας, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί προτεραιότητα της ΔΩΔΩΝΗ, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η παραγωγή άριστων και αγνών προϊόντων με την προμήθεια άριστης πρώτης ύλης.

Επίσης, έγινε αναφορά και στην αναγκαιότητα ίδρυσης της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Προστασία της Φέτας, καθώς είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της αυθεντικότητας της φέτας, του ΠΟΠ χαρακτήρα της, αλλά και στον έλεγχο της αθρόας εισαγωγής γάλακτος που χρησιμοποιείται παράνομα στην παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος.

Οι δύο υπουργοί ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΔΩΔΩΝΗ, καθώς και στη νέα γραμμή παραγωγής γιαουρτιού, μία επένδυση που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια και ανήλθε σε άνω των 5 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής CEO της ΔΩΔΩΝΗ, κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να παρουσιάζουμε τα σημαντικά αποτελέσματα μας, 7 χρόνια μετά την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Σήμερα, με παραπάνω από 500 εργαζομένους, τη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος στην Ελλάδα και μία σταθερά ανοδική πορεία εντός της ελληνικής αγοράς, αλλά και διεθνώς, με εξαγωγές σε 52 χώρες παγκοσμίως, η ΔΩΔΩΝΗ είναι ένα εξαιρετικό success story που θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες επιτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις στο μέλλον.».

Σχετικα αρθρα

Quest: Αύξηση 39,6% στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου

admin

EY: Σε ιστορικό υψηλό η διάθεση για εξαγορές στην Ελλάδα

admin

Η Hines αλλάζει τα δεδομένα στην ξενοδοχειακή αγορά της Κρήτης

admin

Διπλασίασε τα κέρδη της η Profile στο εξάμηνο

admin

Eurobank: Νέος επικεφαλής Κανονιστικής Συμμόρφωσης ο Αθ. Αθανασόπουλος

admin

Αlpha Bank: Κερδοφορία 86,8 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

admin

Alpha Bank: Οι όροι της μέγα-τιτλοποίησης Galaxy

admin

Τιτάν: Διέθεσε ίδιες μετοχές σε τέσσερα στελέχη

admin

Επιταχύνει η ΔΕΠΑ τους ρυθμούς στα διεθνή έργα

admin

Νέο κατάστημα Μασούτη στο Περιστέρι

admin

MLS: Στις €820 χιλ. περιορίστηκαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Συμφωνία συνεργασίας Interamerican-Attica Bank στις τραπεζοασφάλειες

admin

Κυριακάτικη λειτουργία σε Πρέβεζα και Κατερίνη αποφάσισε η Jumbo

admin

AXA: Νέες υπηρεσίες σε καλύψεις υγείας, οχημάτων και κατοικίας

admin

Οι πρωτιές και τα επόμενα σχέδια του ομίλου Eurolife ERB

admin

Κατατίθεται σήμερα το νέο master plan του ΟΛΠ

admin

ΟΤΕ: Ιστορικό χαμηλό στο κόστος άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές

admin

Κρι Κρι: Τα σχέδια για Μεγάλη Βρετανία και οι νέες επενδύσεις

admin