Image default
Επιχειρήσεις

Τι ρώτησαν τα funds στους Ελληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο

Θετική ανταπόκριση βρήκαν τα τραπεζικά στελέχη στα τετ α τετ ραντεβού που είχαν με τους ξένους επενδυτές και τους fund managers χθες κατά την πρώτη ημέρα στο Roadshow που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, με την συμμετοχή περισσότερων από 100 επενδυτών και εκπροσώπους 34 ελληνικών εταιρειών.

Τόσο οι παρουσιάσεις, όσο και οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις επικεντρώθηκαν στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, για πρώτη φορά όχι τόσο στο δημοσιονομικό μέτωπο, αλλά στις επενδύσεις που είτε μπαίνουν στις ράγες της υλοποίησης, είτε είναι έτοιμες να πραγματοποιηθούν σε βασικούς κλάδους όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και τα logistics.

Ενδιαφέρον υπήρξε επίσης και για τις μειώσεις των εταιρικών φόρων, αλλά και για τα ελληνικά ομόλογα, οι αποδόσεις των οποίων κινούνται σε ιστορικά χαμηλά. Σήμερα, το ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί αφενός στις εξελίξεις όσον αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, αλλά και στην ομιλία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Τράπεζες

Στις one to one συναντήσεις με τα στελέχη των τραπεζών οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα εξής «καυτά» θέματα:

– Στην πορεία των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και στο σχέδιο αντιμετώπισης μέσω των τιτλοποιήσεων που δρομολογηθεί η κάθε τράπεζα, όπως η Πειραιώς με την Intrum και η Eurobank με την Pimco. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον «τράβηξε» το υπό εξέλιξη σχέδιο τιτλοποίησης-μαμούθ ύψους 10-12 δισ. ευρώ που ετοιμάζει η Alpha Bank.

– Στην συστημική λύση που έχει έτοιμη η κυβέρνηση και αφορά την κρατική εγγύηση ύψους 9 δισ. ευρώ για τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, τις οποίες θα πραγματοποιήσουν οι τράπεζες, την οποία χαρακτήρισαν «καλό νέο». Ο μηχανισμός Asset Protection Scheme είναι έτοιμος, αντιγράφει το μοντέλο που εφαρμόζεται από το 2014 στην Ιταλία και εντός του Οκτωβρίου η σχετική νομοθετική διάταξη θα περάσει από την Βουλή.

– Για πρώτη φορά όμως μετά από το 2010 οι επενδυτές ασχολήθηκαν και με το «καυτό», αλλά και αναγκαίο ζήτημα της δανειοδότησης από την πλευρά των ελληνικών τραπεζών, κυρίως προς τις επιχειρήσεις. Πόσω μάλλον ενόψει της υλοποίησης εμβληματικών επενδύσεων από το Ελληνικό μέχρι την Αφάντου.

Σχετικα αρθρα

Τα πρώτα 26,6 εκατ. μπήκαν στο ταμείο της Bain

admin

Η Intracom Telecom εγκαθιστά τα V-Band Ραδιοσυστήματά στον ΑΔΜΗΕ

admin

Η Bayer Ελλάς στο πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας

admin

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τον Τραμπ που είπε ότι Πούτιν είχε συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα €43 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

admin

ΗΠΑ-κορονοϊός: Το κρουαζιερόπλοιο Zaandam με τους ασθενείς επιβάτες του ελλιμενίσθηκε στη Φλόριντα

admin

Επιχειρήσεις εστίασης: Όσοι λειτουργούμε έχουμε μείωση 90% στις εισπράξεις – Αδύνατη η καταβολή ενοικίου τον Μάιο – Να πληρωθεί όταν λήξουν οι περιορισμοί

admin

Ιατρικό Αθηνών: Προσφορά για προληπτικές εξετάσεις προστάτη

admin

Θυγατρική στο real estate ιδρύει η B & F Ενδυμάτων

admin

Στο α’ εξάμηνο του 2020 η «αλλαγή σελίδας» στη ΔΕΗ

admin

Alpha Bank: Σήμερα το νέο πρόγραμμα εθελουσίας

admin

Μπαράζ εξελίξεων σε Νηρέα και Σελόντα

admin

Νέα σταθερά πακέτα ηλεκτρικού ρεύματος Genius από την Protergia

admin

ΕΛΠΕ: Δεν υπάρχει απόφαση από ΤΑΙΠΕΔ για πώληση της συμμετοχής του

admin

Δύο διακρίσεις για την Eurobank από το Global Finance

admin

BP: “Βλέπει” απομειώσεις 1 δισ. δολ. το α’ τρίμηνο

admin

Τρόφιμα για τα Παιδικά Χωριά SOS συνέλεξε η Groupama Ασφαλιστική

admin

Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της Q&R

admin