Image default
Πολιτική

Βασιλική Θάνου: Δεν μετείχα στη σύσκεψη στο Μαξίμου για τη Novartis

Από την κυρία Βασιλική Θάνου, την “πρώην πρωθυπουργό”, όπως η ίδια συστήνεται στους συνομιλητές της, λάβαμε επιστολή με την οποία δηλώνει ότι δεν μετείχε σε συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis, όπως είχε δημοσιευτεί σε προχθεσινό δημοσίευμα του proto–.gr. Από τη στιγμή που η κυρία Θάνου αποστέλλει επιστολή φυσικά και τη δημοσιεύουμε, ανεξαρτήτως εάν θεωρούμε ότι η πληροφόρησή μας ήταν αξιόπιστη. Δεν μπορούμε, όμως, να μην σημειώσουμε τη νευρικότητα, που προδίδει η επιστολή αλλά και τα διάφορα αστήρικτα περί κατασκευασμένου δημοσιεύματος και συκοφαντιών, που μας αποδίδει. Το δημοσίευμα δεν ήταν σε κανένα σημείο κακοπροαίρετο, όπως θέλει να το παρουσιάσει η κυρία Θάνου, ούτε ήθελε να την προσβάλει.
Κατ’ αρχάς συσκέψεις έγιναν στο Μαξίμου (και αλλού) για το θέμα αυτό – με αποκορύφωμα εκείνη που έγινε το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου 2018, μετά την οποία ο κ. Παπαγγελόπουλος εκστόμισε την περιβόητη δήλωση περί του “μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους”!
Η κυρία Θάνου ήταν από τα μέσα Ιουλίου του 2017 “αμισθί προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού”, όπως μας θυμίζει και στη συγκεκριμένη επιστολή. Θα ήταν μάλλον περίεργο να μην έχει συμμετάσχει σε σύσκεψη για τη Novartis, παρά το αντίθετο. Αλλά αφού η ίδια ομολογεί ότι παρά το γεγονός πως κατείχε αυτή τη θέση δεν μπήκε ποτέ σε καμία σύσκεψη, δεν επιμένουμε. Προφανώς εκτός από αμμισθί, ο κ. Τσίπρας να την είχε και σε απόσταση, θα ερμήνευε κάποιος καλόπιστος αυτή την ομολογία.
“Ουδέποτε συμμετείχα σε παρόμοια σύσκεψη με την ως άνω σύνθεση, αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη σύσκεψη, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα της NOVARTIS” λέει η ίδια. Τότε τι ακριβώς έκανε στο Μαξίμου αφού δεν κλήθηκε ποτέ για το συγκεκριμένο θέμα, που αποτέλεσε μείζονα νομική και πολιτική εξέλιξη και απασχόλησε την τότε κυβέρνηση, τη Δικαιοσύνη και τη δημόσια ζωή του τόπου με τον πλέον έντονο τρόπο; Βόλτες έκοβε; Εκτός κι αν θέλει να ξεκαθαρίσει προς ΚΑΘΕ πλευρά ότι η ίδια δεν είχε καμία, μα καμία σχέση με τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης στην υπόθεση. Την κατανοούμε και της συμπαραστεκόμαστε.
Η κυρία Θάνου επιχειρεί να αποδώσει στο δημοσίευμα προσπάθεια να την εμπλέξουμε σε “σκευωρία” και να την εμφανίσουμε ότι ανήκει στον κύκλο των “σκευωρών”. Μα, το δημοσίευμα δεν κάνει καν λόγο για “σκευωρία”. Αναφέρεται στη στοχοποίηση μεν των δέκα πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σε πολύ μεγάλο βαθμό επιβεβαιώνεται από τις μετέπειτα εξελίξεις, αφού αποδείχθηκε ότι τουλάχιστον για τους επτά δεν υπήρχε το παραμικρό στοιχείο για να υποστούν τα όσα υπέστησαν και πολιτικά και στο πεδίο της δικαστικής έρευνας.
Σε κάθε περίπτωση, την ευχαριστούμε για την επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε. Έχει πάντα ενδιαφέρον να εμπλουτίζεται ο δημόσιος διάλογος με τη συμβολή όλων. ΑΘΗΝΑ, 19/9/2019 Απάντηση Βασιλικής Θάνου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για το ψευδέστατο και συκοφαντικό δημοσίευμά τουΣτην ιστοσελίδα σας αναρτήθηκε (18-9-2019, 09:55) δημοσίευμα, με τίτλο «Η σύσκεψη των ‘5’ στο Μαξίμου και ο αδύναμος κρίκος Παπαγγελόπουλος», στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν, «πέραν του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Παύλος Πολλάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Χριστόφορος Βερναρδάκης και Βασιλική Θάνου, η οποία ήταν άτυπη σύμβουλος στο Μέγαρο Μαξίμου», καθώς και ότι στη σύσκεψη αυτή «εξετάστηκαν όλα όσα σχετίζονταν με την υπόθεση Novartis και τις πολιτικές προεκτάσεις της» και «αποφασίστηκαν τα όσα έγιναν στην πορεία». Τα ως άνω αναφερόμενα είναι ψευδέστατα και οι δήθεν καλά πληροφορημένες πηγές σας γνωρίζουν το ψεύδος των δήθεν πληροφοριών, δεδομένου ότι ουδέποτε συμμετείχα σε παρόμοια σύσκεψη με την ως άνω σύνθεση, αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη σύσκεψη, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα της NOVARTIS και επίσης ουδέποτε υπήρξα άτυπη σύμβουλος στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι γνωστό, ότι, μετά τη συνταξιοδότησή μου, κατά τρόπο απόλυτα νόμιμο και απόλυτα διαφανή διορίσθηκα άμισθη Προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, στα μέσα Ιουλίου 2017, δηλαδή σε χρόνο πολύ μεταγενέστερο αφότου είχε εκκινήσει , από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η έρευνα για τη ΝOVARTIS. Προκύπτει ευλόγως το ερώτημα μήπως άραγε οι δήθεν καλά πληροφορημένες πηγές σας αντιλαμβάνονται ότι πέφτουν στο κενό οι προσπάθειες να πείσουν για τη «σκευωρία» και προσπαθούν τώρα να διευρύνουν τον κύκλο των «σκευωρών» προσθέτοντας μάλιστα, μεταξύ των άλλων ονομάτων και το δικό μου; Και επίσης προκύπτει το ερώτημα μήπως άραγε, πέραν του προφανούς αυτού στόχου που έχει το «κατασκευασμένο» αυτό δημοσίευμα, ο επί πλέον στόχος είναι, με την αναφορά και του δικού μου ονόματος, να χρησιμοποιηθεί από τους πληροφοριοδότες σας στην εκστρατεία τους εναντίον μου, σε σχέση με τη βίαιη και παράνομη αποπομπή μου από τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά της οποίας εκκρεμεί, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, η από μέρους μου ασκηθείσα αίτηση ακύρωσης; Τα όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρονται στο δημοσίευμά σας είναι τόσο κακότεχνα κατασκευασμένα, ώστε δεν πείθουν κανέναν. Αντίθετα, εκθέτουν τους συκοφάντες πληροφοριοδότες σας και εσάς που υιοθετείτε και αναδεικνύετε τις συκοφαντίες τους. Ζητώ να αναρτήσετε άμεσα την παρούσα επιστολή μου, όπως άλλωστε υποχρεούσθε από το νόμο και από τη δημοσιογραφικά δεοντολογία και επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματά μου. Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου πρώην Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός

Σχετικα αρθρα

Δένδιας: Σαφές το μήνυμα- 'Ερχονται κυρώσεις αν δεν αποκλιμακώσει η Τουρκία

admin

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να απαντήσουν στην κυβέρνηση με μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης

admin

Βρούτσης: Το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου πληρώνονται τα 600 ευρώ στους επιστήμονες

admin

Σύνοδος ΝΑΤΟ – Μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία: Προϋπόθεση συνοχής η συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο

admin

Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης: Γιατί είναι ένα «απλό χαρτί» που θα καταρρεύσει

admin

Παπανδρέου: Μας γεμίζει μεγάλη θλίψη η απώλεια του Φίλιππου Πετσάλνικου

admin

Μητσοτάκης από Ρόδο: Εθνική επιτυχία η συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου

admin

Κρίση στο Αιγαίο: Ελληνική πίεση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ να «μαζέψουν» τον Ερντογάν

admin

Κορωνοϊός – Επιστροφή στην κανονικότητα: Ποιοι υπουργοί θα «αποκωδικοποιήσουν» τα μέτρα – Τι ανοίγει και πότε

admin

Μηταράκης για μεταναστευτικό: Περιμένουμε αύξηση της πίεσης σε θαλάσσια και χερσαία σύνορα

admin

Το σαρδάμ του Αλέξη Τσίπρα και η διόρθωση Χαρίτση

admin

Γεννηματά: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους υγειονομικούς»

admin

Τσίπρας προς πρόεδρο Βουλής: Δεν πρόκειται να αντικαταστήσουμε τα μέλη της Προανακριτικής

admin

Πέτσας: Άκυρο το μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας, σε διπλωματική απομόνωση η Άγκυρα

admin

Νέα δημοσκόπηση: Ανοίγει η «ψαλίδα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Ποια τα ποσοστά των κομμάτων

admin

Μητσοτάκης στη FAZ: Γιατί έρχομαι Βερολίνο, τι θα συζητήσω με τη Μέρκελ

admin

Μητσοτάκης: Δέσμευση η απαγόρευση των πλαστικών μίας χρήσης και το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων

admin

ΚΙΝΑΛ: Συνεδριάζει την Τετάρτη του Πάσχα το Πολιτικό Συμβούλιο

admin