Image default
Οικονομία

Με SMS και e-mails «βομβαρδίζει» η ΑΑΔΕ χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου

Λεπτομέρειες και αναλυτικά στοιχεία για τη νέα πάγια ρύθμιση που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ρύθμισης των 120 δόσεων ζητούν οι θεσμοί κατά τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν τα τεχνικά κλιμάκια με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, απαιτούν να μπουν αυστηρά κριτήρια σε περίπτωση που επεκταθεί η πάγια ρύθμιση χρεών στις 18 ή 24 μηνιαίες δόσεις από 12 σήμερα ή στις 48 από 24, αν πρόκειται για φόρο κληρονομιάς.

Η ελληνική πλευρά, από τη μεριά της, υποστηρίζει ότι αν η νέα πάγια ρύθμιση δεν είναι ευνοϊκότερη σε σύγκριση με την ισχύουσα, τότε δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει. Γι’ αυτό και το ζητούμενο είναι η νέα πάγια ρύθμιση να έχει περισσότερες δόσεις και ένα και μοναδικό κριτήριο, αυτό του δηλωθέντος εισοδήματος του οφειλέτη. Ουσιαστικά θα μπορούν να ενταχθούν στις 18 ή 24 δόσεις (ακόμη δεν έχει κλειδώσει ο νέος ανώτατος αριθμός των μηνιαίων δόσεων που θα μπορούν να ρυθμιστούν τα χρέη που δημιουργούνται από 1.1.2019 και μετά) αν το εισόδημα των οφειλών είναι κάτω από ένα όριο, που θα καθοριστεί και αυτό έπειτα από διαβούλευση.

«Κλειδί» για τα έσοδα

Την ίδια στιγμή, με εκατοντάδες SMS και e-mails «βομβάρδισε» η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου την εβδομάδα που μας πέρασε με στόχο να τους πείσει να μπουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.aade.gr και να ρυθμίσουν τα χρέη τους, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι τελευταία προθεσμία είναι η 30ή Σεπτεμβρίου.

Η επιτυχία της ρύθμισης θα δώσει ανάσα στα φορολογικά έσοδα και κατ’ επέκταση στην εφαρμογή χωρίς αστερίσκους όλων των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί από τη νέα κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση, ο προϋπολογισμός ενδέχεται να μπει σε περιπέτειες και το σημαντικότερο, να ψαλιδιστούν ορισμένα φιλολαϊκά μέτρα που έχουν δημιουργήσει προσδοκίες σε μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες.

Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, στο πλαίσιο της 4ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την αποδοτικότητα της ρύθμισης των 120 δόσεων και κατά πόσο μπορεί να οδηγήσει αφενός στην αύξηση των εσόδων και αφετέρου να μη δημιουργήσει προσδοκίες στους κατά σύστημα κακοπληρωτές της Εφορίας ότι και στο μέλλον θα υπάρξει μια νέα ρύθμιση χρεών με ευνοϊκούς όρους.

Σχετικα αρθρα

Ομόλογα : Σε κλοιό πιέσεων λόγω Moody’s

admin

Ανοδος στη Wall Street με ιστορικό υψηλό για τον S&P 500

admin

Ενιαίος φόρος επί της αγοράς μετοχών σε Γερμανία, Ελλάδα και ακόμη 8 χώρες

admin

Έπεσαν υπογραφές για πέντε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ

admin

Συμφωνία για απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης

admin

Μητσοτάκης από Σανγκάη: Ιδιαίτερα σημαντική η συμφωνία με κινεζική τράπεζα

admin

Φορολογικό νομοσχέδιο : Οι αδικίες για τη μεσαία τάξη

admin

EastMed: Υπογράφηκε το προσύμφωνο ΔΕΠΑ – Energean για τον αγωγό φυσικού αερίου

admin

Έρχεται έκτακτη «ένεση» στις επιχειρήσεις

admin

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ : «Ανοίγει» για την Αττική – Έρχεται και τρίτο πρόγραμμα

admin

Χιλιάδες συνταξιούχοι του πρώην ΝΑΤ θα δουν αύξηση 77,7 ευρώ

admin

Ο προϋπολογισμός του 2020 – Όλο το προσχέδιο

admin

Moody’s και DBRS πιστεύουν στη δύναμη του «Ηρακλή»

admin

Αντικειμενικές αξίες: Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις των εκτιμητών ακινήτων

admin

ΔΕΗ: Όλες οι αλλαγές στα τιμολόγια

admin

Τέλη Κυκλοφορίας : Πώς θα πληρώσετε σε…. δόσεις

admin

Χ. Θεοχάρης: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

admin

«Παγώνουν» οι τιμές των φαρμάκων το 2020

admin