Image default
Επιχειρήσεις

Συνεργασία Nova με τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου

Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) και η Nova, κορυφαίος πάροχος ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στη χώρα μας, προχώρησαν σε συνεργασία για υπηρεσίες Contact Center (CCaaS) σε υποδομές Hybrid Cloud.

Η ΔΕΔΑ επέλεξε να επενδύσει σε Hybrid Cloud IT υποδομές προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί τη ραγδαία αύξηση των αναγκών της. Το ζητούμενο του έργου που υλοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία από τη Nova, ήταν η μεγιστοποίηση της απόδοσης σε σχέση με την αξία της επένδυσης σε βάθος δεκαετίας και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε μία λύση δυναμικής κατανομής πόρων ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης και την εποχικότητα αυτών, έναντι επένδυσης σε hardware εξοπλισμό.

Η ΔΕΔΑ αξιοποίησε στο έπακρο της υπηρεσίες IaaS της Nova και μέσω της διασύνδεσης των τοπικών υποδομών της με το cloud της Nova, κατάφερε να εξασφαλίσει τη μέγιστη ασφάλεια και διαθεσιμότητα των πιο σημαντικών υπηρεσιών της, έχοντας ως προτεραιότητα την επικοινωνία με τους πελάτες της. Συγκεκριμένα, η λειτουργία του contact center της ΔΕΔΑ βασίζεται σε υπηρεσίες Virtual PBX και Unified Communications (UCCaaS) της Nova. Το contact center διασυνδέεται εντελώς αποκεντροποιημένα με το CRM της εταιρίας και προσφέρει δυνατότητες δυναμικής ανάθεσης θέσεων εργασίας σε διαφορετικά σημεία, μέσω κλειστού MPLS VPN, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο και τις πιο απαιτητικές ανάγκες Business Continuity.

Το κλειστό δίκτυο MPLS της ΔΕΔΑ βασίζεται σε προστατευμένα κυκλώματα διαφορετικών φυσικών μέσων (οπτικών ινών, χαλκού και μικροκυματικά), με τη διασύνδεση των κεντρικών υποδομών του private cloud της εταιρίας με το cloud της Nova να πραγματοποιείται μέσω πλήρως προστατευμένων Layer2 κυκλωμάτων. Η διασύνδεση των δύο δικτύων έγινε απροβλημάτιστα και η λειτουργία των υποδομών αποτελεί πια μέρος των παρεχόμενων υπηρεσιών Nova, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο για τη ΔΕΔΑ πολύτιμα ΙΤ resources.

Η Nova, συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχείρησης και στην εξυπηρέτηση των διαρκώς μεταβαλλόμενων αναγκών της, ως ο πάροχος που προσφέρει εξειδικευμένες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις, με δίκτυο και εξοπλισμούς νέας γενιάς.

Σχετικα αρθρα

Μπουτάρης: Μετατροπή ανώνυμων μετοχών σε ονομαστικές

admin

Triton: Το μεγαλύτερο πλοίο που διέσχισε ποτέ τη Διώρυγα του Παναμά

admin

ΟΠΑΠ: Υποβάθμισε το outlook η S&P λόγω της μητρικής Sazka Group

admin

Q&R: Στις 9/9 η Γενική Συνέλευση για την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου

admin

Creta Farms: Προχωρούμε τις ενέργειες για εκλογή νέου Δ.Σ.

admin

Διάκριση στα European Business Awards για την Epsilon Net

admin

Επανέναρξη του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών ανακοίνωσε η Profile

admin

Αυξημένη αισιοδοξία των Ελλήνων CFOs

admin

SoftOne: Προσήλωση στην καινοτομία και την ανάπτυξη

admin

Intrakat: Απόσχιση του κλάδου μεταλλικών κατασκευών

admin

Πολιτικά παιχνίδια του υπ. Πολιτισμού καταγγέλλουν Βίκος, Λουξ και ΕΨΑ

admin

Διεθνής πιστοποίηση AWS για το εργοστάσιο Κορπή της Nestlé

admin

ΟΛΠ: Συνάντηση Διοίκησης με Πατούλη για την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας στον Πειραιά

admin

Νέο πρέσινγκ Βρυξελλών για το μονοπώλιο της ΔΕΗ

admin

Viva: Στρατηγικός επενδυτής το fund Hedosophia

admin

Δύο βραβεύσεις για τη Stoiximan στα «Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019»

admin

Ολο το σχέδιο της Lamda για το Ελληνικό

admin

Τρόφιμα για τα Παιδικά Χωριά SOS συνέλεξε η Groupama Ασφαλιστική

admin