Image default
Επιχειρήσεις

Πρωτοποριακό TEDx για τις πωλήσεις από την Interamerican

Σε νέες ιδέες ανάπτυξης της συμβουλευτικής πώλησης θεμελιώνει το μέλλον του εταιρικού δικτύου της στις πωλήσεις η INTERAMERICAN. Στο πλαίσιο αυτό, έχει σχεδιασθεί και ξεκίνησε πρόσφατα, ο θεσμός ενός διαλόγου και επίδρασης, τύπου TEDx, που προβάλλει πρότυπα διαμεσολάβησης μέσω προσωπικών ιστοριών επιτυχημένης εξέλιξης και σταδιοδρομίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα «Sales Talks», που ξεκίνησε η εταιρεία, στοχεύουν στην αξιοποίηση του αποθέματος της γνώσης που έχει αναπτυχθεί και έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα μεταξύ επιλέκτων συνεργατών, διαφορετικών γενεών. Ο θεσμός θα δώσει μία σειρά συζητήσεων και διάδοσης ιδεών κατά την οποία ασφαλιστικοί σύμβουλοι θα μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τις γνώσεις, τις φιλοδοξίες και το όραμά τους, αποτελώντας πρόσωπα έμπνευσης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η INTERAMERICAN αξιοποιεί, αφ’ ενός, το μεγάλο «βάθος» του δικτύου της που χαρακτηρίζεται από τη μακρά παράδοση -το κατ’ αποκλειστικότητα εταιρικό δίκτυο agency με ιστορία 50 ετών έχει αναδείξει εξαιρετικούς μέντορες των πωλήσεων- και αφ’ ετέρου, από τη νεωτεριστική αντίληψη και τη σύγχρονη ασφαλιστική κουλτούρα της νέας γενιάς των συνεργατών της εταιρείας.

H πρώτη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στα κεντρικά γραφεία της INTERAMERICAN, ήταν αφιερωμένη στους νέους ασφαλιστικούς συμβούλους που έχουν ενταχθεί στην εταιρεία κατά την τελευταία διετία. Συμμετείχαν 60 νέοι συνεργάτες, που πήραν ουσιαστική τροφοδοσία από τέσσερεις ομιλητές με ενδιαφέρουσα επαγγελματική διαδρομή στις πωλήσεις. Οι εστιάσεις ανέδειξαν την επιμονή στον στόχο, την αξία της καθοδήγησης και της διαφοροποίησης/μοναδικότητας, την αυτο-βελτίωση, το προσωπικό «στίγμα» και την αγάπη για το ασφαλιστικό επάγγελμα, τη σημασία της συνεχούς κατάρτισης, την αυτο-οργάνωση, τη λειτουργία της συναισθηματικής νοημοσύνης και ακόμη, την καθοριστική βαρύτητα της ιδιωτικής ασφάλισης για την ποιότητα ζωής, στη βάση της αποστολής της INTERAMERICAN «να κάνει τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα».

Αυτοπαρουσιάστηκαν και ανέπτυξαν την επαγγελματική προσωπικότητά τους οι επιτυχημένοι συνεργάτες:

• Μαρία Παπαγιαννάκη (γραφείο πωλήσεων Κ. Μαθιούδη), μόλις 2 ετών ασφαλιστική σύμβουλος, που πέρασε αποφασιστικά από τη θεατρική σκηνή στον ασφαλιστικό στίβο.

• Γιάννης Χατζάκης (διοικητικό γραφείο Αργυρούπολης), με οικονομικές σπουδές, σταδιοδρομία υψηλών επιδόσεων επί 22 έτη και ιδιαίτερη εμπειρία αδιάλειπτης παρουσίας στα ετήσια συνέδρια του παγκόσμιου οργανισμού ασφαλιστικών συμβούλων «Million Dollar Round Table» (MDRT), πρόεδρος και του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Συνεργατών της INTERAMERICAN.

• Λευτέρης Γαλαθιανάκης (γραφείο πωλήσεων Γ. Ταμβάκου), με 4 χρόνια ανοδικής ασφαλιστικής δραστηριότητας, όπου πέρασε αφήνοντας τη φυσική επιστήμη που σπούδασε.

• Λουκάς Τουρνατζής (γραφείο πωλήσεων Β. Βασιλόπουλου), μετά από σπουδές ναυπηγικής, έκτισε ασφαλιστική εμπειρία 28 ετών και επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελέσματα – και αυτός, τακτικά παρών στα συνέδρια του MDRT.

Στην εκδήλωση μίλησαν για τη δημιουργική δυναμική της αλληλεπίδρασης μεταξύ συνεργατών και την υποστήριξη που παρέχει η εταιρεία στους διαμεσολαβητές και οι Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μάρκος Φραγκουλόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής πωλήσεων & marketing και Μανώλης Κούτης, διευθυντής πωλήσεων δικτύου agency, που συντόνισε την εκδήλωση.

Τα «Sales Talks» αποτελούν ένα σπόνδυλο στη σύνθετη μέριμνα της INTERAMERICAN για τη δημιουργία ενός νέου, πρότυπου περιβάλλοντος για τους νέους συνεργάτες, που ξεκινά από την προετοιμασία για την πιστοποίησή τους και προχωρεί με εκπαιδευτικά εργαστήρια πρώτου και δεύτερου επιπέδου για ανάπτυξη δεξιοτήτων με σύγχρονες και καινοτόμους εκπαιδευτικές μεθόδους. Επίσης, η εταιρεία υποστηρίζει χρηματοδοτικά στο επίπεδο της ανταμοιβής την πρώτη διετία κάθε νέου συνεργάτη, δημιουργώντας έτσι μια αρχική, σταθερή βάση για την επαγγελματική ένταξη.

Σχετικα αρθρα

INTRALOT: Στα 24,0 εκατ. ευρώ το EBITDA του πρώτου εξαμήνου

admin

Βαρβαρέσος: Μετατροπή των μετοχών σε ονομαστικές

admin

Euromedica: Στις 16/9 η ΓΣ για την εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών

admin

FT: «Αποκύημα της φαντασίας» η κοινωνική αποστασιοποίηση στα αεροπλάνα

admin

Εξοδο στις αγορές με ευρωομόλογο ετοιμάζει η Ελλάκτωρ

admin

Προσφορές από Mytilineos και ΤΕΡΝΑ για τους σταθμούς του καλωδίου της Κρήτης

admin

Συνεργασία Attica Group με Bureau Veritas για αντιμετώπιση κινδύνων από λοιμώξεις

admin

Sky News: Πακέτο διάσωσης 1,2 δισ. λίρες για την Virgin Atlantic του Μπράνσον

admin

Τα επόμενα σχέδια της SpaceX: Ταξίδι στη Σελήνη και μετοίκηση στον Άρη

admin

Κοινό ευρωπαϊκό ταμείο που θα εκδίδει κορονο-ομόλογα, προτείνει ο Μπρούνο Λεμέρ

admin

Lamda: Τέλος φθινοπώρου οι υπογραφές για το Ελληνικό – €8,1 εκατ. οι ζημιές στα malls από την πανδημία

admin

Τα ελληνικά ξενοδοχεία προσεγγίζουν οι ασφαλιστικές

admin

Vodafone Ελλάδας: Επενδύσεις €500 εκατ. έως το 2024 – Τι λέει ο πρόεδρος της για χρεώσεις

admin

Entersoft: «Γερό» πρόγραμμα εξαγορών για την επόμενη τριετία

admin

Lamda: Απώλειες 8,4 εκατ. στα malls λόγω κορωνοϊού για την περίοδο Μαρτίου-Αυγούστου

admin

Triton: Το μεγαλύτερο πλοίο που διέσχισε ποτέ τη Διώρυγα του Παναμά

admin

Πρόγραμμα στήριξης των οικογενειακών επιχειρήσεων από Eurobank και EY 

admin

Επιδότηση 40% για αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE

admin