Image default
Επιχειρήσεις

Η Eurobank πρώτη ελληνική τράπεζα μέλος του Interbank Information Network της JP Morgan

Η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που υπέγραψε συμφωνία συμμετοχής στη διεθνή πρωτοβουλία της J.P. Morgan, Interbank Information Network (IIN), που χρησιμοποιούν τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ανταλλάσσουν, με ασφάλεια, πληροφορίες οι οποίες σχετίζονται με διασυνοριακές συναλλαγές για την αντιμετώπιση προβλημάτων, κόστους και κινδύνων.

Συμμετέχοντας ήδη σε παγκόσμια τεχνολογικά οικοσυστήματα όπως το Trade Club Alliance και το We.Trade – το καινοτόμο παγκόσμιο blockchain οικοσύστημα για συναλλαγές διεθνούς εμπορίου – η Eurobank, προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με τη J.P. Morgan για να ενταχθεί στο IIN.

«Στη J.P. Morgan συνεχίζουμε να διερευνούμε ενεργά πώς οι αναδυόμενες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών μας και το IIN είναι ένα καλό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία blockchain για να επιτρέψουμε την άμεση ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ δύο τραπεζών στην αλυσίδα πληρωμών, με τρόπο ασφαλή και επιτρεπτό. Είμαστε ευχαριστημένοι που η Eurobank συνδέθηκε στο IIN και, καθώς περισσότερες τράπεζες θα εντάσσονται στο δίκτυο, οι πελάτες μας θα επωφελούνται από ταχύτερες διαδικασίες πληρωμής και μικρότερα λειτουργικά κόστη» δήλωσε ο κ. Jon Lloyd, Head of Financial Institutions Group Sales Europe for Treasury Services στη J. P. Morgan.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά εντασσόμαστε στο παγκόσμιο ψηφιακό δίκτυο της J.P. Morgan, IIN. Αυτή η κίνηση είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη στρατηγική μας να συνδεόμαστε και να υποστηρίζουμε όλα τα πρωτοποριακά ψηφιακά οικοσυστήματα που δημιουργούν προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας και ενισχύουν την αξιοπιστία της Τράπεζας. Για εμάς, η ένταξη της Eurobank στο IIN είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη συμμετοχή μας σε μία πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών. Είναι κατ’ ουσία συμμετοχή σε μια παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα τραπεζών, με στόχο τη συν-δημιουργία και την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων καινοτόμων ψηφιακών λύσεων για τους πελάτες μας και τους οργανισμούς μας».

Το IIN, που αρχικά ξεκίνησε πιλοτικά το 2017, στοχεύει στην ανταλλαγή πληροφοριών που σχετίζονται με τις πληρωμές, ελαχιστοποιώντας τις τριβές στη διαδικασία πληρωμών διεθνώς, καθιστώντας δυνατό οι πληρωμές να φθάνουν στους δικαιούχους ταχύτερα και με λιγότερα βήματα.

Σχετικα αρθρα

Αύξηση εσόδων 10% βλέπει για φέτος η Quest Holdings

admin

Συμφωνία της Pasal Development με την Sterner Stenhus Greece για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

admin

Πάουελ: Επιστροφή σε ισχυρή ανάπτυξη μόλις ελεγχθεί η πανδημία

admin

Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΔΟΥΡΟΣ 

admin

Στήριξη στο σύλλογο «Αγάπη για Ζωή» από τη Groupama

admin

Alpha Bank: Έτοιμη για έκδοση ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης

admin

H Epsilon Net στον δρόμο για την κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου

admin

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου τα Salus Index Awards από την New Times Publishing

admin

Κ. Χατζηδάκης: «Εκτός ελέγχου» είναι η κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ

admin

SpaceX: Ολοκλήρωσε την ιστορική πρώτη δοκιμαστική πτήση – Επέστρεψαν οι αστροναύτες της NASA

admin

Τιτλοποίηση NPEs 6 δισ. ευρώ προχωρά η Εθνική

admin

Νέα δωρεά της Intrakat σε υγειονομικό εξοπλισμό

admin

Α. Γεωργιάδης για «Βαρβαρέσος»: Το υπουργείο έκανε το καθήκον του

admin

Κίνα: 4 νέοι θάνατοι και 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

admin

Εξαγορά από την PZ Cussons παζαρεύει ο Σαράντης στην Πολωνία

admin

Νορβηγία: Εξετάζεται η μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής, αναλόγως με τη στάση του ΟΠΕΚ+

admin

BriQ: Στα €2,10 η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

admin

LEGO GROUP: Ετοιμάζει τη λειτουργία 80 νέων εμπορικών καταστημάτων μέσα στο 2020

admin