Image default
Επιχειρήσεις

Στις εγκαταστάσεις της Kleemann η Συμβουλευτική Επιτροπή Βιομηχανικών Μεταλλαγών

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Kleemann στο Κιλκίς πραγματοποίησε το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Βιομηχανικών Μεταλλαγών (CCMI), ενός ξεχωριστού οργάνου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχει επιφέρει η ψηφιοποίηση στις παραγωγικές διαδικασίες του βιομηχανικού τομέα.

Όπως αναφέρει η Kleemann στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, οι δραστηριότητες της CCMI, που περιλαμβάνουν την εξέταση των αλλαγών στη βιομηχανία, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ο κοινωνικός αντίκτυπος των ψηφιακών βιομηχανικών μεταβολών τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και στις υπηρεσίες, π.χ. τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την αυτοκινητοβιομηχανία, τον τομέα της υγείας και τον αντίκτυπο των ψηφιακών βιομηχανικών μεταλλαγών στην επαγγελματική κατάρτιση, την εκπαίδευση, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους κοινωνικούς και πολιτικούς διαλόγους και τη γενική μετάβαση από τη βιομηχανία 4.0 στην κοινωνία 5.0.

Ο κ. Γιάννης Σανιδιώτης, Group General Manager, δήλωσε: «Με χαρά καλοσωρίζουμε σήμερα τη Συμβουλευτική Επιτροπή Βιομηχανικών Μεταλλαγών στις εγκαταστάσεις μας στο Κιλκίς. Η ψηφιοποίηση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που αγγίζει τις ζωές μας. Πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες έχουν μετασχηματιστεί την τελευταία δεκαετία. Η Kleemann εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, συνδυάζοντας την επιχειρησιακή ευελιξία και τις νέες τεχνολογίες, προσαρμοζόμενη στις αλλαγές της αγοράς και στις ανάγκες των πελατών. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι απλά ένα τεχνικό ζήτημα, αλλά μια πολιτισμική αλλαγή με γνώμονα την καινοτομία.

Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, επενδύσαμε περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ στην καινοτομία. Η Kleemann διαθέτει 26 καταχωρημένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Οι τεχνολογικές καινοτομίες που κατοχυρώθηκαν με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καθορίζουν και προωθούν τον σταθερό στόχο της Kleemann να βελτιώνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της μέσω πρωτοποριακών λύσεων. Εφαρμόζουμε τη μέθοδο 5s της Λιτής ροής στα εργοστάσια και τα γραφεία μας για τη δημιουργία ενός οργανωμένου, ασφαλούς και αποδοτικού εργασιακού περιβάλλοντος. Συμμετέχουμε επίσης σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα που προάγουν την καινοτομία όπως το Composition και το E-Factory.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επενδύουμε στους ανθρώπους μας. Η Kleemann προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους τους εργαζομένους της, ενισχύοντας ή αναπτύσσοντας δεξιότητες, εμπειρία και ταλέντο, καθώς αποτελούν το κλειδί για την επιτυχία του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Η κ. Lucie Studnica, Πρόεδρος της CCMI, δήλωσε: «Παρακολουθήσαμε σήμερα ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας εταιρίας με γνήσια βιώσιμη προσέγγιση που εφαρμόζεται σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας της, του ποιοτικού ελέγχου και της εταιρικής διαχείρισης της. Η επιχειρηματική της λειτουργία που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την ευημερία του εργατικού δυναμικού της, το οποίο είναι και το βασικό κεφάλαιο μιας εταιρίας, εκτιμήθηκε πολύ, καθώς είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν συναντάμε συχνά.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Kleemann θα μπορούσε να αποτελεί «πρότυπο μοντέλου» για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη».

Σχετικα αρθρα

Placement ως το 4,4% διενεργεί η Profile

admin

Νέα σταθερά πακέτα ηλεκτρικού ρεύματος Genius από την Protergia

admin

Πληρωμές λογαριασμών και οφειλών Δημοσίου στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

admin

Εβροφάρμα: Στα €17,46 εκατ. αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών στο εξάμηνο

admin

Ως Prodea Investments από 22/10 στο ταμπλό η Εθνική Πανγαία

admin

Θετικό σινιάλο για Φουρλή από την εγχώρια αγορά

admin

Απορροφά την κυπριακή θυγατρική η Σαράντης

admin

Παρασκευή οι προσφορές για την ταινιοθήκη του Mega

admin

Πολιτικά παιχνίδια του υπ. Πολιτισμού καταγγέλλουν Βίκος, Λουξ και ΕΨΑ

admin

Αθανασίου (Lamda): Επενδύουμε 2 δισ. στο Ελληνικό την πρώτη 5ετία

admin

Forthnet: Δωδέκατη περίοδος εκτοκισμού ΜΟΔ

admin

Τι απάντησε η MLS στις ερωτήσεις των θεσμικών

admin

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ

admin

Οι δύο «κρυφές» εκκρεμότητες στο Ελληνικό

admin

Συνεργασία κυβέρνησης-Cisco για κέντρο καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Βράβευση στα Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

admin

ΔΕΗ: Θυσιάζεται και η έκπτωση συνέπειας 10% για τη διάσωση

admin

Εργο υποδομής για την ύδρευση της Θεσσαλονίκης υλοποιεί η ΕΥΑΘ

admin