Image default
Επιχειρήσεις

Στις εγκαταστάσεις της Kleemann η Συμβουλευτική Επιτροπή Βιομηχανικών Μεταλλαγών

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Kleemann στο Κιλκίς πραγματοποίησε το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Βιομηχανικών Μεταλλαγών (CCMI), ενός ξεχωριστού οργάνου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχει επιφέρει η ψηφιοποίηση στις παραγωγικές διαδικασίες του βιομηχανικού τομέα.

Όπως αναφέρει η Kleemann στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, οι δραστηριότητες της CCMI, που περιλαμβάνουν την εξέταση των αλλαγών στη βιομηχανία, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ο κοινωνικός αντίκτυπος των ψηφιακών βιομηχανικών μεταβολών τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και στις υπηρεσίες, π.χ. τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την αυτοκινητοβιομηχανία, τον τομέα της υγείας και τον αντίκτυπο των ψηφιακών βιομηχανικών μεταλλαγών στην επαγγελματική κατάρτιση, την εκπαίδευση, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους κοινωνικούς και πολιτικούς διαλόγους και τη γενική μετάβαση από τη βιομηχανία 4.0 στην κοινωνία 5.0.

Ο κ. Γιάννης Σανιδιώτης, Group General Manager, δήλωσε: «Με χαρά καλοσωρίζουμε σήμερα τη Συμβουλευτική Επιτροπή Βιομηχανικών Μεταλλαγών στις εγκαταστάσεις μας στο Κιλκίς. Η ψηφιοποίηση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που αγγίζει τις ζωές μας. Πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες έχουν μετασχηματιστεί την τελευταία δεκαετία. Η Kleemann εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, συνδυάζοντας την επιχειρησιακή ευελιξία και τις νέες τεχνολογίες, προσαρμοζόμενη στις αλλαγές της αγοράς και στις ανάγκες των πελατών. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι απλά ένα τεχνικό ζήτημα, αλλά μια πολιτισμική αλλαγή με γνώμονα την καινοτομία.

Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, επενδύσαμε περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ στην καινοτομία. Η Kleemann διαθέτει 26 καταχωρημένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Οι τεχνολογικές καινοτομίες που κατοχυρώθηκαν με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καθορίζουν και προωθούν τον σταθερό στόχο της Kleemann να βελτιώνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της μέσω πρωτοποριακών λύσεων. Εφαρμόζουμε τη μέθοδο 5s της Λιτής ροής στα εργοστάσια και τα γραφεία μας για τη δημιουργία ενός οργανωμένου, ασφαλούς και αποδοτικού εργασιακού περιβάλλοντος. Συμμετέχουμε επίσης σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα που προάγουν την καινοτομία όπως το Composition και το E-Factory.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επενδύουμε στους ανθρώπους μας. Η Kleemann προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους τους εργαζομένους της, ενισχύοντας ή αναπτύσσοντας δεξιότητες, εμπειρία και ταλέντο, καθώς αποτελούν το κλειδί για την επιτυχία του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Η κ. Lucie Studnica, Πρόεδρος της CCMI, δήλωσε: «Παρακολουθήσαμε σήμερα ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας εταιρίας με γνήσια βιώσιμη προσέγγιση που εφαρμόζεται σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας της, του ποιοτικού ελέγχου και της εταιρικής διαχείρισης της. Η επιχειρηματική της λειτουργία που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την ευημερία του εργατικού δυναμικού της, το οποίο είναι και το βασικό κεφάλαιο μιας εταιρίας, εκτιμήθηκε πολύ, καθώς είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν συναντάμε συχνά.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Kleemann θα μπορούσε να αποτελεί «πρότυπο μοντέλου» για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη».

Σχετικα αρθρα

Σε εκκαθάριση εν λειτουργία τίθεται άμεσα η ΛΑΡΚΟ

admin

Νέο δρομολόγιο και δύο ακόμη αεροσκάφη για την Ellinair

admin

ΔΕΔΔΗΕ: Τετραπλή πιστοποίηση για την ασφάλεια Εγκαταστάσεων, Εργασίας και Διαχείρισης Πληροφοριών

admin

Γεωργιάδης: Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα στις παραλίες – Ευχαριστώ τον κόσμο για την πειθαρχία

admin

Profile: Εκτακτη επιστροφή κεφαλαίου 0,045 ευρώ ανά μετοχή

admin

Κορονοϊός: Καθολικό Πάσχα σε άδειες εκκλησίες και έρημες πλατείες

admin

Κορονοϊός: 194 θάνατοι, 3.441 κρούσματα στο Μεξικό

admin

Νέα συνεργασία Global Sustain με την EBRD

admin

Παπουτσάνης: Μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής – Επιστροφή κεφαλαίου 0,03ευρώ/μετοχή

admin

Καράτζη: «Πράσινο φως» από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για squeeze out από ΑΝΤΚΑΡ

admin

Πλειοψηφική θέση απέκτησε η Chipita στην EPTA America

admin

Επεκτείνει τα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη η EY

admin

Alpha Bank: Ενημέρωση για τους λογαριασμούς όλων των τραπεζών μέσα από το e-Banking

admin

Μπουτάρης: Μετατροπή ανώνυμων μετοχών σε ονομαστικές

admin

Εθνική Πανγαία: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εντός 10 μηνών αποφάσισε η ΓΣ

admin

Με τα εστιατόριά τους κλειστά, Βέλγοι σεφ μαγειρεύουν για γιατρούς και νοσηλευτές

admin

Επιβεβαιώνει το Euro2day.gr η ΑΝΕΚ για τη μερική μετατροπή του ΜΟΔ

admin

Βελτιωμένα τα έσοδα της Vodafone

admin