Image default
Επιχειρήσεις

Ιταλός ο νέος αντιπρόσωπος της Nike στην Ελλάδα

Γκολ εξ Ιταλίας και μάλιστα από παλαίμαχο επαγγελματία ποδοσφαιριστή έλαβε η εγχώρια εμπορική κοινότητα που διεκδικούσε την αντιπροσωπεία της πολυεθνικής Nike. Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την μετάβαση της αντιπροσωπείας από τον όμιλο Folli Follie σε νέο αντιπρόσωπο – κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλές ελληνικές επιχειρήσεις- κατέληξαν και ανέδειξαν τον όμιλο Percassi ως τον νέο διαχειριστή της φίρμας στην ελληνική αγορά.

H διαδικασία της μετάβασης είχε ξεκινήσει ήδη ένα χρόνο πριν, κι ο Ιταλός «παίκτης» βρισκόταν στο κάδρο από νωρίς, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, ενώ και η FF με επίσημη ανακοίνωση της στα τέλη του 2018 είχε επιβεβαιώσει τη σταδιακή λύση του συμβολαίου με την πολυεθνική αθλητικών ειδών τόσο για το σήμα Nike όσο και για το σήμα Converce.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η Folli Follie δεν είχε αποκλειστική σχέση με τη Nike, όπως εκείνη που διατηρούσε η παλιά Elmec Sport, καθώς η ξένη πολυεθνική προμηθεύει κεντρικά από την Ολλανδία τους μεγάλους βασικούς πελάτες της στην Ελλάδα. Η FF στην Ελλάδα εξυπηρετούσε ένα μικρό δίκτυο πελατών χονδρικής (καθώς η Nike απέφυγε να επωμιστεί το κόστος διαχείρισης ενός low key customer δικτύου), ενώ σε επίπεδο λιανικής ήλεγχε ένα δίκτυο 15 καταστημάτων στην Ελλάδα και αθροιστικά 25-30 σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Οι συγκεκριμένες γεωγραφικές αγορές είχαν χτιστεί από την παλιά Elmec και περιήλθαν στο χαρτοφυλάκιο της FF μετά την εξαγορά της δραστηριότητας της πρώτης στη δεκαετία του ’10.

O νέος αντιπρόσωπος – όμιλος Percassi- ιδρύθηκε πριν τρεις περίπου δεκαετίες από τον Antonio Percassi, του οποίου στο βιογραφικό πρωτίστως αναδεικνύεται το ποδοσφαιρικό του παρελθόν στην ομάδα Αταλάντα (με έδρα στο Μπέργκαμο της Β. Ιταλίας). Ωστόσο, ο κ.Percassi και στο σκέλος της επιχειρηματικής του δραστηριότητας έχει καταγράψει σημαντικότερα επιτεύγματα.

Εκτός από το γεγονός του ότι κατάφερε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 να συνεταιριστεί με τον τότε κραταιό όμιλο Benetton, αναλαμβάνοντας να αναπτύξει κάποια σημεία λιανικής της φίρμας, υπήρξε εις εκ των δύο «συνεταίρων» παγκοσμίως που έχει αποδεχθεί ο όμιλος Inditex (Zara και οι ομόσταβλες αλυσίδες). Ο όμιλος αναπτύσσεται με ίδιες θυγατρικές παγκοσμίως- πλην Ιταλίας και Ινδίας- όπου έχει επιλέξει το μοντέλο της μικτής εταιρίας.

Τo joint venture Percassi και Inditex, αν και εμβληματικό, δεν υπήρξε η μοναδική επιτυχία του ιταλικού ομίλου, ο οποίος πέρα από τη νέα θέση στην ελληνική αγορά αθλητικών, διατηρεί συνεργασίες με κορυφαία διεθνή brands όπως Swatch, Levis, Calvin Klein Guess, Tommy Hilfiger, και πολυτελείς μάρκες όπως η Gucci, η Ferrari και η Ralph Lauren. Τέλος σημειώνεται ότι διατηρούσε ούτως ή άλλως συνεργασία με την Nike για την ιταλική αγορά.

Σχετικα αρθρα

Κέρδη προ φόρων-προβλέψεων 6,8 εκατ. για την Attica Bank

admin

BRIQ: Στις 6/9 η ΓΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως €50 εκατ.

admin

Αποφασίζει η Eurobank για το mega deal

admin

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης από τη JTI

admin

Ως Prodea Investments από 22/10 στο ταμπλό η Εθνική Πανγαία

admin

Σελόντα: Ελαβε πιστοποίηση «Fish from Greece»

admin

Διάκριση για την εφαρμογή της ACS για κινητά

admin

Διπλή χρυσή βράβευση του Ομίλου Ηρακλής στα Manufacturing Excellence Awards 2019

admin

Forthnet: Εκτός και ο Antenna, «μνηστήρας» τώρα ο Μαρινάκης

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Στις 11/9 η ΓΣ για τη διερεύνηση αναδιάρθρωσης της δομής του Ομίλου

admin

Φορολογική ώθηση στις εγχώριες επενδύσεις

admin

Δύο προσφορές για την άδεια καζίνο στο Ελληνικό

admin

Λεκκός (Πειραιώς): Αισιοδοξία για περαιτέρω βελτίωση των εξαγωγών

admin

Αθανασίου (Lamda): Επενδύουμε 2 δισ. στο Ελληνικό την πρώτη 5ετία

admin

Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της Creta Farms

admin

Συνεργασία Interamerican με The Tipping Point για τον Αλφαβητισμό των νέων στην Υγεία

admin

Επεισόδια στην Γενική Συνέλευση της Creta Farms

admin

Πρ. Εμφιετζόγλου κατά Κ. Καραμανλή για το Πάτρα – Πύργος

admin