Image default
Επιχειρήσεις

Ιταλός ο νέος αντιπρόσωπος της Nike στην Ελλάδα

Γκολ εξ Ιταλίας και μάλιστα από παλαίμαχο επαγγελματία ποδοσφαιριστή έλαβε η εγχώρια εμπορική κοινότητα που διεκδικούσε την αντιπροσωπεία της πολυεθνικής Nike. Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την μετάβαση της αντιπροσωπείας από τον όμιλο Folli Follie σε νέο αντιπρόσωπο – κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλές ελληνικές επιχειρήσεις- κατέληξαν και ανέδειξαν τον όμιλο Percassi ως τον νέο διαχειριστή της φίρμας στην ελληνική αγορά.

H διαδικασία της μετάβασης είχε ξεκινήσει ήδη ένα χρόνο πριν, κι ο Ιταλός «παίκτης» βρισκόταν στο κάδρο από νωρίς, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, ενώ και η FF με επίσημη ανακοίνωση της στα τέλη του 2018 είχε επιβεβαιώσει τη σταδιακή λύση του συμβολαίου με την πολυεθνική αθλητικών ειδών τόσο για το σήμα Nike όσο και για το σήμα Converce.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η Folli Follie δεν είχε αποκλειστική σχέση με τη Nike, όπως εκείνη που διατηρούσε η παλιά Elmec Sport, καθώς η ξένη πολυεθνική προμηθεύει κεντρικά από την Ολλανδία τους μεγάλους βασικούς πελάτες της στην Ελλάδα. Η FF στην Ελλάδα εξυπηρετούσε ένα μικρό δίκτυο πελατών χονδρικής (καθώς η Nike απέφυγε να επωμιστεί το κόστος διαχείρισης ενός low key customer δικτύου), ενώ σε επίπεδο λιανικής ήλεγχε ένα δίκτυο 15 καταστημάτων στην Ελλάδα και αθροιστικά 25-30 σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Οι συγκεκριμένες γεωγραφικές αγορές είχαν χτιστεί από την παλιά Elmec και περιήλθαν στο χαρτοφυλάκιο της FF μετά την εξαγορά της δραστηριότητας της πρώτης στη δεκαετία του ’10.

O νέος αντιπρόσωπος – όμιλος Percassi- ιδρύθηκε πριν τρεις περίπου δεκαετίες από τον Antonio Percassi, του οποίου στο βιογραφικό πρωτίστως αναδεικνύεται το ποδοσφαιρικό του παρελθόν στην ομάδα Αταλάντα (με έδρα στο Μπέργκαμο της Β. Ιταλίας). Ωστόσο, ο κ.Percassi και στο σκέλος της επιχειρηματικής του δραστηριότητας έχει καταγράψει σημαντικότερα επιτεύγματα.

Εκτός από το γεγονός του ότι κατάφερε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 να συνεταιριστεί με τον τότε κραταιό όμιλο Benetton, αναλαμβάνοντας να αναπτύξει κάποια σημεία λιανικής της φίρμας, υπήρξε εις εκ των δύο «συνεταίρων» παγκοσμίως που έχει αποδεχθεί ο όμιλος Inditex (Zara και οι ομόσταβλες αλυσίδες). Ο όμιλος αναπτύσσεται με ίδιες θυγατρικές παγκοσμίως- πλην Ιταλίας και Ινδίας- όπου έχει επιλέξει το μοντέλο της μικτής εταιρίας.

Τo joint venture Percassi και Inditex, αν και εμβληματικό, δεν υπήρξε η μοναδική επιτυχία του ιταλικού ομίλου, ο οποίος πέρα από τη νέα θέση στην ελληνική αγορά αθλητικών, διατηρεί συνεργασίες με κορυφαία διεθνή brands όπως Swatch, Levis, Calvin Klein Guess, Tommy Hilfiger, και πολυτελείς μάρκες όπως η Gucci, η Ferrari και η Ralph Lauren. Τέλος σημειώνεται ότι διατηρούσε ούτως ή άλλως συνεργασία με την Nike για την ιταλική αγορά.

Σχετικα αρθρα

Daily Mail εναντίον Google: Αγωγή για χειραγώγηση της διαφήμισης και της μηχανής αναζήτησης

admin

Eurolife FFH: Νέα υπηρεσία άμεσης αποζημίωσης κατοικίας

admin

Trastor: Διανομή μερίσματος 0,01€/μετοχή

admin

Trastor: Από τις 3 Ιουνίου η καταβολή μερίσματος €0,01 ανά μετοχή

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ανάκληση πληρεξούσιου για εκπροσώπηση στη ΓΣ από τη Greenhill

admin

Cenergy Holdings: Η Hellenic Cables θα κατασκευάσει το υποβρύχιο καλώδιο για το αιολικό πάρκο Kafireas ΙΙ

admin

Coffee Island: Άνοιξε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας καφέ στην Ελβετία

admin

Κρι Κρι: Ελαφρά αύξηση της κερδοφορίας το 2020

admin

BriQ Properties: Διανέμει μέρισμα €0,06 ανά μετοχή-Πότε ξεκινά η καταβολή

admin

BriQ Properties: Διανομή μερίσματος €0,06 ανά μετοχή

admin

Πλαίσιο: Αύξηση πωλήσεων κατά 11,8% στα €354,6 εκατ.

admin

MYTILINEOS: Στο 2,5% το αρχικό επιτόκιο του «πράσινου» ομολόγου των €500 εκατ.

admin