Image default
Επιχειρήσεις

Ιταλός ο νέος αντιπρόσωπος της Nike στην Ελλάδα

Γκολ εξ Ιταλίας και μάλιστα από παλαίμαχο επαγγελματία ποδοσφαιριστή έλαβε η εγχώρια εμπορική κοινότητα που διεκδικούσε την αντιπροσωπεία της πολυεθνικής Nike. Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την μετάβαση της αντιπροσωπείας από τον όμιλο Folli Follie σε νέο αντιπρόσωπο – κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλές ελληνικές επιχειρήσεις- κατέληξαν και ανέδειξαν τον όμιλο Percassi ως τον νέο διαχειριστή της φίρμας στην ελληνική αγορά.

H διαδικασία της μετάβασης είχε ξεκινήσει ήδη ένα χρόνο πριν, κι ο Ιταλός «παίκτης» βρισκόταν στο κάδρο από νωρίς, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, ενώ και η FF με επίσημη ανακοίνωση της στα τέλη του 2018 είχε επιβεβαιώσει τη σταδιακή λύση του συμβολαίου με την πολυεθνική αθλητικών ειδών τόσο για το σήμα Nike όσο και για το σήμα Converce.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η Folli Follie δεν είχε αποκλειστική σχέση με τη Nike, όπως εκείνη που διατηρούσε η παλιά Elmec Sport, καθώς η ξένη πολυεθνική προμηθεύει κεντρικά από την Ολλανδία τους μεγάλους βασικούς πελάτες της στην Ελλάδα. Η FF στην Ελλάδα εξυπηρετούσε ένα μικρό δίκτυο πελατών χονδρικής (καθώς η Nike απέφυγε να επωμιστεί το κόστος διαχείρισης ενός low key customer δικτύου), ενώ σε επίπεδο λιανικής ήλεγχε ένα δίκτυο 15 καταστημάτων στην Ελλάδα και αθροιστικά 25-30 σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Οι συγκεκριμένες γεωγραφικές αγορές είχαν χτιστεί από την παλιά Elmec και περιήλθαν στο χαρτοφυλάκιο της FF μετά την εξαγορά της δραστηριότητας της πρώτης στη δεκαετία του ’10.

O νέος αντιπρόσωπος – όμιλος Percassi- ιδρύθηκε πριν τρεις περίπου δεκαετίες από τον Antonio Percassi, του οποίου στο βιογραφικό πρωτίστως αναδεικνύεται το ποδοσφαιρικό του παρελθόν στην ομάδα Αταλάντα (με έδρα στο Μπέργκαμο της Β. Ιταλίας). Ωστόσο, ο κ.Percassi και στο σκέλος της επιχειρηματικής του δραστηριότητας έχει καταγράψει σημαντικότερα επιτεύγματα.

Εκτός από το γεγονός του ότι κατάφερε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 να συνεταιριστεί με τον τότε κραταιό όμιλο Benetton, αναλαμβάνοντας να αναπτύξει κάποια σημεία λιανικής της φίρμας, υπήρξε εις εκ των δύο «συνεταίρων» παγκοσμίως που έχει αποδεχθεί ο όμιλος Inditex (Zara και οι ομόσταβλες αλυσίδες). Ο όμιλος αναπτύσσεται με ίδιες θυγατρικές παγκοσμίως- πλην Ιταλίας και Ινδίας- όπου έχει επιλέξει το μοντέλο της μικτής εταιρίας.

Τo joint venture Percassi και Inditex, αν και εμβληματικό, δεν υπήρξε η μοναδική επιτυχία του ιταλικού ομίλου, ο οποίος πέρα από τη νέα θέση στην ελληνική αγορά αθλητικών, διατηρεί συνεργασίες με κορυφαία διεθνή brands όπως Swatch, Levis, Calvin Klein Guess, Tommy Hilfiger, και πολυτελείς μάρκες όπως η Gucci, η Ferrari και η Ralph Lauren. Τέλος σημειώνεται ότι διατηρούσε ούτως ή άλλως συνεργασία με την Nike για την ιταλική αγορά.

Σχετικα αρθρα

Creta Farms: Το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο και η εκκρεμής χρηματοδότηση

admin

Πλήγμα για το Airbnb από γνωμοδότηση συμβούλου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

admin

Profile: Ετοιμότητα του Acumennet για την επικείμενη διακοπή χρήσης του LIBOR

admin

ΔΕΗ: Στα σκαριά νέοι διακανονισμοί για τα χρέη

admin

ΟΛΘ: Αυξημένα μεγέθη σε εμπορευματοκιβώτια και συμβατικό φορτίο

admin

Συμμετοχή της Eurolife ERB στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

admin

Διεύρυνε την καθαρή της κερδοφορία η Byte Computers το 2019

admin

Να μειωθεί ο ΦΠΑ στο ελληνικό κρασί ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου

admin

Η Daily Mail ζητά από τους εργαζομένους να πληρώσει μέρος του μισθού τους σε μετοχές

admin

Autohellas: Καμία μετοχική σχέση με την Hertz Global Holdings

admin

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Αθήνα από την eBay

admin

Ελλάκτωρ: Αύξηση 153% στα EBITDA 9μηνου

admin

Aύξηση πωλήσεων 9% καταγράφει η Mars Hellas

admin

ΣΕΒ: Ερχεται η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας στη δεκαετία -Έξι μηνύματα από την Εργάνη

admin

Ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife FFH: Υψηλές επιδόσεις με αξία για όλους

admin

Κομισιόν: Ενέκρινε 50 εκατ. για το “γρήγορο” internet στην Ελλάδα

admin

Ξεκινά η δωρεάν διάθεση στα νοσοκομεία αναφοράς χλωροκίνης από την Uni-pharma SA

admin

Δωρεά 3 πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ από το ΤΧΣ

admin