Image default
Πολιτική

Σκευωρία Novartis: Έτοιμοι και εισαγγελικοί λειτουργοί να καταθέσουν για τον Ρασπούτιν

Τόκ- τόκ«Ναι»«Καλημέρα σας, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Ευάγγελος Ζαχαρής ή ο κύριος Λάμπρος Σοφουλάκης;».«Ναι, ο πρώτος είμαι, ο Ζαχαρής. Παρακαλώ, περάστε. Τι ακριβώς θέλετε;».«Συγγνώμη, για την ενόχληση, συνάδελφος είμαι, λέγομαι Γιάννης Π&&&&ος και θέλω να σας καταθέσω κάποια περιστατικά και στοιχεία που έχω για την υπόθεση της Novartis και για να είμαι ποιο σαφής, θέλω να καταθέσω, κάτι που μου ζήτησε αυτός ο περιβόητος «Ρασπούτιν», αλλά δεν του έκανα το χατίρι, παρά το γεγονός ότι ήταν επιβλητικώς έως και λίγο απειλητικός…Και δεν του το έκανα το χατίρι γατί ήταν εκτός της συνείδησής μου και εκτός του τρόπου με τον οποίο λειτουργώ εδώ και 40 χρόνια στο εισαγγελικό σώμα, όπως εξάλλου λειτουργούν και τόσοι άλλοι συνάδελφοί μου».Παρακαλώ, περάστε και καθίστε. Δώστε μου λίγο χρόνο να φωνάξω τη γραμματέα για την κατάθεσή σας, ωστόσο να σας προσφέρω ένα καφέ».
Ναι, πράγματι πρόκειται για ένα διάλογο ή μάλλον για μια ψυχολογική «προθέρμανση» ή προετοιμασία που πραγματοποιεί ένας από τους πολλούς εισαγγελικούς λειτουργούς, σε στιγμές αυτοσυγκέντρωσης και αυτογνωσίας, λίγο πριν λάβει την μεγάλη απόφαση να γνωστοποιήσει τις πιέσεις που δέχθηκε, αλλά δεν υπέκυψε.
Αρκετοί εν ενεργεία εισαγγελικοί λειτουργοί φέρονται προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι να χτυπήσουν την πόρτα των δυο εισαγγελικών λειτουργών που ερευνούν την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.
Στην υπόθεση της Novartis μεταβαίνοντας από το επιθυμητό και το νοητό στην πραγματικότητα, προσλαμβάνουν νέες διαστάσεις οι εξελίξεις ενώ καθημερινά έρχονται νέες αποκαλύψεις στο φως της δημοσιότητας και οι εμπλεκόμενοι διασταυρώνουν συνεχώς τα ξίφη τους, στο πλαίσιο των πυροτεχνικών δηλώσεων τους, σε μια προσπάθεια, ανεπιτυχούς εντυπωσιασμού.
Εντωμεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής σήμερα αναμένεται να κατατεθεί υπογεγραμμένη από 30 βουλευτές της ΝΔ η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην πρόταση θα αναφέρονται τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος ενώ θα περιγράφονται περιστατικά που υπερβαίνουν τους χειρισμούς του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης σε σχέση με την Novartis.
Τη στιγμή, δε, που οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, διενεργούν ποινική έρευνα για την υπόθεση της επίμαχης Novartis, καταστρώνουν τα επόμενα βήματά τους, ενώ η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, απαντά στα όσα της καταλόγισε, μετά τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, η προκάτοχός της στην εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στην κατάθεσή της ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη.
Η κυρία Τουλουπάκη απάντησε με δήλωση της στην κυρία Ράικου, η οποία στην κατάθεσή της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μίλησε για τις σχέσεις της συναδέλφου της και με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.Η δήλωση – απάντηση της κυρίας Τουλουπάκη στην συνάδελφό της κυρία Ράικου έχει ως εξής:
«Εάν όσα αναληθή βλέπουν το φως της δημοσιότητας πράγματι ειπώθηκαν δυστυχώς για άλλη μια φορά η κ. Ράικου καταφέρετε όχι μόνο εναντίον εμού θίγοντας την τιμή και την υπόληψη μου άλλα και κατά του συνόλου του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας υποστηρίζοντας ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς από τον κ. Παπαγγελοπουλο για να εκτελέσω από κοινού με άλλους δικαστικούς λειτουργούς συμβόλαιο ηθικής της εξόντωσης.
Υπενθυμίζω λοιπόν ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την παραίτηση της και χωρίς ουδέποτε να υποβάλω σχετική αίτηση για την τοποθέτηση αυτή. Στο διορισμό μου κατέληξε δυο φόρες το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από 11 αρεοπαγίτες με μεγάλη πλειοψηφία.
Η προσφυγή δε κατά της τοποθέτησης μου στην πρώτη εκλογή μου απερρίφθη παμψηφεί από την ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Είναι απολύτως προσβλητικές οι αναφορές της όχι μόνο για μένα αλλά κυρίως για τους ανωτάτους δικαστικούς λειτουργούς τους οποίους θεωρεί ελεγχόμενους.
Εξίσου προσβλητική και η αναφορά της σε συνάδελφο δικαστικό λειτουργό. Επισημαίνω τέλος ότι από όσο γνωρίζω προηγούμενες καταγγελίες της και αιτήσεις σε βάρος εμού και των συναδέλφων μου κρίθηκαν ως ανυπόστατες από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Θλίβομαι βαθιά αν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις. Επισημαίνω τέλος ότι ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα κι όχι μέσω κύκλων “προνόμιο” που δε διαθέτω….».Φώφη Γεννηματά
Από την πλευρά της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στις της Novartis, επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν να μένει αμέτοχη η Δικαιοσύνη για τα όσα συμβαίνουν στους κόλπους της, προσθέτοντας ότι αποδεικνύεται πως υπήρχε παραδικαστικό σύστημα, το οποίο γεννήθηκε από τα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς, αλλά το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, ανέφερε: «Είναι πλέον σαφές ότι η υπόθεση Novartis δεν αποτελεί μόνο ένα σοβαρό σκάνδαλο στον νευραλγικό χώρο του φαρμάκου. Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται, με καθηλωτικό τρόπο, η ύπαρξη και η λειτουργία ενός σκοτεινού παραδικαστικού συστήματος, το οποίο γεννήθηκε από τα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς, αλλά το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Δεν είναι δυνατόν η ίδια η Δικαιοσύνη να μένει αμέτοχη για ό,τι συνέβαινε και συμβαίνει στους κόλπους της» καταλήγει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στη δήλωσή της.Η άλλη εύθυμη άποψη
Πάντα στην πολιτική υπάρχει και η άλλη η άποψη, ανεξάρτητα εάν αυτή έχει και τον εύθυμο χαρακτήρα της.
Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ επισήμανε ότι δεν είναι ποινικό αδίκημα το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να τους λες «η γνώμη μου είναι αυτή» σχολιάζοντας την δράση του «Ρασπούτιν» Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.
Μάλιστα, υπερβαίνοντας το πλαίσιο της αντιπολιτευτικής σημασιολογίας και αντιπαράθεσης, ο κύριος Παπαδόπουλος επέμεινε ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον κύριο Παπαγγελόπουλο και δεν πρέπει να τον παραπέμψει «γιατί δεν είναι ποινικό αδίκημα το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να τους λες η γνώμη μου είναι αυτή, γιατί καθοδήγηση δεν μπορεί να γίνει από υπουργούς», όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «η κυρία Ράικου λέει πως πιέστηκε, το να πιέστηκε δεν είναι ποινικό αδίκημα».
«Κατάχρηση εξουσίας θα ήταν όταν θα έλεγε σου εντέλω αυτά τα πρόσωπα να τα πηγαίνεις για ποινική διερεύνηση. Αυτό θα ήταν αδίκημα», συμπλήρωσε ο κύριος Παπαδόπουλος.

Σχετικα αρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα η σύσκεψη της ΚΟ της ΝΔ στο Καβούρι

admin

Κουμουτσάκος: Δεν βγαίνει τίποτα από τις τουρκικές απειλές για το προσφυγικό

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη με τα προεδρεία των Ελληνοαμερικανικών και Αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων

admin

Τσίπρας: Επέκταση κυρώσεων στην Τουρκία για την παραβατική δραστηριότητα νότια της Κρήτης

admin

Χατζηδάκης: Με την υπογραφή για τον EastMed οι εμπλεκόμενες χώρες χτίζουν ένα συνασπισμό νομιμότητας

admin

Αιχμές Σταϊκούρα κατά των τραπεζών για τη μη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων δανειοληπτών

admin

Αιχμές Φίλη κατά ΣΥΡΙΖΑ για το θρήσκευμα στα απολυτήρια: Συμβιβαστήκαμε και δεν τολμήσαμε

admin

Χρηστίδης: Η ΝΔ ακολουθεί έναν δρόμο τον οποίο χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΚΙΝΑΛ: O αγωγός EastMed αναδεικνύει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής

admin

Προανακριτική Novartis: Σήμερα η κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη

admin

Κυπριακό: Παράταση στις επαφές της ΓΓ του ΟΗΕ με Αναστασιάδη και Ακιντζί

admin

Κυβέρνηση: Τέλος εποχής με την άρση των capital control – Τι θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

admin

Κώστας Αχ. Καραμανλής για ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επενδύσεις 2,5 δισ. στα επόμενα 9 χρόνια

admin

Αύριο στις 16:30 η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο

admin

Γεωργιάδης: Έχουμε επάρκεια 1,2 εκατ. μάσκες – 350.000 αντισηπτικά στην αγορά άμεσα

admin

Μητσοτάκης στη Le Figaro: Προσκαλώ Γάλλους επενδυτές στην Ελλάδα

admin

Εκλογικός νόμος: Οι αντιδράσεις των κομμάτων για το νομοσχέδιο

admin

Ανάσα για τα απορρίμματα στη δυτική Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων

admin