Image default
Επιχειρήσεις

Forthnet: Ανθεκτικότητα δείχνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου

Την ανθεκτικότητα της επιβεβαίωσε η Forthnet και στο 6μηνο του 2019, σύμφωνα με την διοίκηση με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, καθώς διατήρησε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα περσινά επίπεδα ενώ αυξήθηκε το περιθώριο EBITDA ως ποσοστού επί των πωλήσεων. Οι συγκεκριμένες επιδόσεις καταγράφονται «σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την υπερφορολόγηση της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης και τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις πολυεθνικές εταιρείες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες χωρίς να υπόκεινται στα ανάλογα φορολογικά βάρη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Forthnet, η εταιρεία αριθμεί 899 χιλιάδες συνδρομές λιανικής, εξυπηρετώντας 656 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 549 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 459 χιλιάδες συνδρομητές Pay TV λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, η Forthnet σημείωσε ενίσχυση των εσόδων από εταιρικούς πελάτες κατά 4,2%.

Η Forthnet προετοιμάζεται για την είσοδο της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως ιδεατός πάροχος (MVNO) στις αρχές του 2020, μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας με τη Vodafone σε συνέχεια ρυθμιστικών αποφάσεων που, μετά από πολλά χρόνια, εξομοιώνουν το ελληνικό πλαίσιο αγοράς κινητής τηλεφωνίας με αυτό των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών.

Την ίδια στιγμή η Forthnet επιβεβαίωσε την στρατηγική της τοποθέτηση στις μεταδόσεις αποκλειστικού αθλητικού περιεχομένου καθώς επέκτεινε μέχρι και το 2023 την συνεργασία της με την EuroLeague. Έτσι η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο χώρο του μπάσκετ με την εξασφαλισμένη συμμετοχή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, θα συνεχίσει να προβάλλεται αποκλειστικά από τα κανάλια Novasports.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 133,5 εκατ. ευρώ από 144,35 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2018, ενώ τα EBITDA (χωρίς τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του λογιστικού προτύπου ΔΠΧΑ 16) έφτασαν τα 17,8 εκατ. από 17,9 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος (φωτό) δήλωσε: «Στο Α’ Εξάμηνο του 2019 διατηρήσαμε το επίπεδο του EBITDA στα περσινά επίπεδα και καταγράψαμε αύξηση του περιθωρίου EBITDA ως ποσοστού επί των πωλήσεων, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα της εταιρείας μας σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την υπερφορολόγηση της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης και τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις πολυεθνικές εταιρείες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, προχωρούμε με εντατικούς ρυθμούς προς τον στόχο μας να προσφέρουμε στις αρχές του 2020 και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας (μέσω μοντέλου MVNO) παρέχοντας συνολική κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικογένειας για ψυχαγωγία και επικοινωνία. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώσαμε την στρατηγική μας τοποθέτηση στις μεταδόσεις αποκλειστικού αθλητικού περιεχομένου καθώς επεκτείναμε μέχρι και το 2023 την συνεργασία μας με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο χώρο του μπάσκετ, την EuroLeague».

Σχετικα αρθρα

Παπουτσάνης: Ξεκινά την παραγωγή απολυμαντικών προϊόντων

admin

Ινδία: Θα επιτραπούν κάποιες εξαγωγές φαρμάκου κατά της ελονοσίας

admin

Creta Farms: Νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής προσφορών

admin

ΔΕΗ: Λειτουργικά κέρδη 700 εκατ. ευρώ αναμένονται το 2020

admin

Η Airbnb θα δίνει πιστοποιητικό στους οικοδεσπότες που τηρούν τους όρους υγιεινής

admin

Μυτιληναίος: Συμφωνία με Fairdeal για κατασκευή μονάδας ναυτιλιακών αποβλήτων

admin

Χ.Α.: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας βρέθηκαν αγοραστές και πωλητές μετοχών τον Ιούλιο

admin

Ολλανδία: Συνελήφθησαν δύο άνδρες με γεμάτο όπλο σε αεροδρόμιο

admin

Όμιλος ΟΤΕ: Υλοποίηση του Εθνικού Μητρώου Ασθενών με COVID-19

admin

Αποκλειστική συνεργασία Vodafone TV με HBO στην Ελλάδα

admin

Γουόρεν Μπάφετ: Δεν βλέπω ευκαιρίες στις αγορές – Πούλησα τις μετοχές αεροπορικών εταιρειών – Η Αμερική τα καταφέρνει όταν στρώνεται στη δουλειά

admin

Παρουσιάστηκε το e-branch της Τράπεζας Πειραιώς στη Λάρισα

admin

Ελλάκτωρ: Η άρση των μέτρων αύξησε κατά 25.000 την κυκλοφορία στην Αττική Οδό

admin

Η Edenred δημιουργεί τη νέα κάρτα εταιρικών παροχών MyBenefits®

admin

Με λίγα «κλικ» η αίτηση για επιπλέον τετραγωνικά μέτρα στον δήμο Αθηναίων

admin

Συνεργασία Attica Group με Bureau Veritas για αντιμετώπιση κινδύνων από λοιμώξεις

admin

Βρετανία-Covid-19: “Σε μερικούς μήνες” αναμένονται τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών

admin

Αύξηση στη διακίνηση φορτίων το 2019 για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

admin