Image default
Επιχειρήσεις

Kariera.gr και Google συνεργάστηκαν για το Digital Marketing Camp

Μια σημαντική ευκαιρία υποστήριξης νέων ανθρώπων που διεκδικούν δυναμική καριέρα στο χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ, προσφέρουν το kariera.gr και η Google, με το δωρεάν πρόγραμμα, Digital Marketing Camp, που ανακοίνωσαν σήμερα.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απασχολησιμότητας, που συμβάλλει στο να βελτιώσουν οι νέοι τις δεξιότητές τους στον ψηφιακό τομέα με εκπαίδευση από την Google και στη συνέχεια, μέσω του kariera.gr, να έρθουν σε επαφή με πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες. Σύμφωνα με μελέτη του ΟΑΕΔ που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2019, το ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας στις ηλικίες 25-29 και 20-24 ετών ανέρχεται σε 39,99% και 28,45% αντίστοιχα. 

“Η Φωτεινή Γαϊτανλή, Διευθύντρια Marketing and Communications του kariera.gr | CareerBuilder Greece, ανέφερε: «Οι ψηφιακές τεχνολογίες εξελίσσονται ραγδαία διαμορφώνοντας ένα νέο εργασιακό τοπίο παγκοσμίως που απαιτεί ολοένα και περισσότερες νέες δεξιότητες για την κάλυψη θέσεων εργασίας που δεν υπήρχαν μέχρι πρόσφατα. Ο τρόπος που επικοινωνούμε και εργαζόμαστε αλλάζει καθημερινά κάνοντας επιτακτική την ανάγκη να συμβάλλουμε, με καινοτόμα προγράμματα όπως το Digital Marketing Camp σε συνεργασία με τη Google, ενδυναμώνοντας νέους ανθρώπους στον χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ. Αποστολή μας στο kariera.gr είναι η ενίσχυση της απασχόλησης μέσω της ανάπτυξης δεξιοτήτων υποψήφιων εργαζομένων και της διασύνδεσής τους με μελλοντικούς εργοδότες. Το Digital Marketing Camp, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να το πετύχουμε αυτό σε συνεργασία με την Google.”

Η Μαρία Φουντά, Διευθύντρια Μarketing της Google για Ελλάδα, Ουκρανία και Ρουμανία, δήλωσε σχετικά: “Αυτή τη στιγμή, ο μισός πληθυσμός του κόσμου έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο παγκόσμιος ιστός όχι μόνο δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλη φορά, αλλά αλλάζει ολοένα και τους τρόπους εργασίας μας. Μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια, το 90% των εργασιών θα απαιτεί κάποιο επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων. Γι’ αυτό ακριβώς δημιουργήσαμε το Grow Greek Tourism Online, όπου παρέχουμε δωρεάν εκπαίδευση και εργαλεία που βοηθούν τους ανθρώπους να αναπτύσσουν την επιχείρησή τους και να εξελίσσουν την καριέρα τους. Έχοντας ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 120.000 επιχειρηματίες και νέους μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, σήμερα, σε συνεργασία με το kariera.gr, κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας και των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων στη χώρα μας”.

Το πρόγραμμα Digital Marketing Camp αποτελείται από τέσσερις φάσεις:

• Στην πρώτη φάση, που ξεκινά σήμερα και λήγει στις 20 Οκτωβρίου 2019, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους είναι να έχουν πτυχίο Ανώτερης ή Ανώτατης Σχολής και να είναι κάτοχοι πιστοποίησης στις Βασικές Αρχές του Ψηφιακού Μάρκετινγκ από τη δωρεάν πλατφόρμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων της Google.

• Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του kariera.gr θα εξετάσουν τις αιτήσεις και θα καταλήξουν στην επιλογή 150-200 φιναλίστ, η οποία, στην τελική φάση, θα γίνει μέσω διαδικτυακής αξιολόγησης από την ομάδα του kariera.gr

• Όσοι επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια 5ήμερη εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες. Η εκπαίδευση αυτή θα γίνει από ειδικούς της Google και της αγοράς εργασίας.

• Στο τέλος του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Μatching Day, όπου όλοι οι φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν εκπροσώπους εταιρειών που έχουν επιλεγεί από το kariera.gr, για να κάνουν το επόμενο βήμα τους προς μια καριέρα στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Σχετικα αρθρα

Οργανωτικές αλλαγές στη Ολυμπιακή Ζυθοποιία

admin

Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με την Milkplan

admin

Πώς θα μοιάζει η εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών το 2030

admin

ΕΛΠΕ: Μοντέλο ΔΕΣΦΑ για τα έσοδα από ΔΕΠΑ Υποδομών

admin

«Προσωποποιημένα» επιτόκια στα στεγαστικά λανσάρει η Πειραιώς

admin

ΑΒΑΞ: Πούλησε τη JPA AE στην Sterner Stenhus

admin

Epsilon Net: Την εισαγωγή των μετοχών στην Κύρια Αγορά του ΧΑ ενέκρινε η ΓΣ

admin

Το «Ελληνικό» της Ρουμανίας χρειάστηκε μόλις… τέσσερα χρόνια!

admin

Ο Γιώργος Ιωαννίδης νέος πρόεδρος του ΔΣ της Folli Follie

admin

FT: «Αποκύημα της φαντασίας» η κοινωνική αποστασιοποίηση στα αεροπλάνα

admin

Πρεμιέρα για το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας – Οι όροι για χρηματοδότηση με εγγύηση Δημοσίου

admin

Deloitte: Διεθνής διάκριση στις συμβουλευτικές υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας

admin

Καζίνο Ελληνικού: Σε θέσεις μάχης οι δύο διεκδικητές

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 9 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση για τη διεύρυνση του ΔΣ

admin

Η Praktiker Hellas συμμετέχει στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατων

admin

Ο Πάπας Φραγκίσκος συγκρίνει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που πέθαναν με “στρατιώτες πεσόντες στο μέτωπο”

admin

Νέα αυτόματη ρύθμιση των οφειλών στη ΔΕΗ

admin

AEGEAN: Με ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας η επανεκκίνηση των πτήσεων

admin