Image default
Επιχειρήσεις

Revoil: Αύξηση 60% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου

Σημαντική άνοδο κατά 60,4% κατέγραψαν τα κέρδη μετά από φόρους της Εταιρίας REVOIL Α.Ε.Ε.Π. το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κλείνοντας στα €1,62 εκατ. έναντι € 1,01 εκατ. το 2018, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η κερδοφορία ενισχύθηκε κυρίως από την άνοδο των πωλούμενων όγκων στο πετρέλαιο θέρμανσης, την προώθηση προϊόντων με υψηλότερα περιθώρια και δευτερευόντως την άνοδο των τιμών των αποθεμάτων κατά τη διάρκεια του εξαμήνου.

Οι πωλήσεις της Εταιρίας ανήλθαν στα € 348,32 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2019 από € 342,51 εκατ. το εξάμηνο του 2018 παρουσιάζοντας μικρή αύξηση κατά 1,7%. Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες καυσίμων (βενζίνες, πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης και marine) της Εταιρίας ανήλθαν στα 370,24 εκατ. λίτρα έναντι 357,16 εκατ. λίτρα το 2018 εμφανίζοντας άνοδο 3,66%.

Το μικτό κέρδος της Εταιρίας ανήλθε στα € 12,37 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2019, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού € 11,68 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.

Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα € 5,35 εκατ. έναντι € 4,11 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 30,17%.

Σε επίπεδο κερδοφορίας προ φόρων σημειώθηκε άνοδος 42,57% με τα κέρδη να ανέρχονται στα € 1,44 εκατ. έναντι € 1,01 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Το πρώτο μισό του 2019, η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών χαρακτηρίστηκε από την σημαντική άνοδο των πωλήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης κυρίως λόγω του ψυχρού χειμώνα αλλά και τη διατήρηση της πτώσης των πωλήσεων στα καύσιμα κίνησης.

Η REVOIL ακολούθησε την πορεία της αγοράς, ενισχύοντας παράλληλα το δίκτυο πρατηρίων της με 18 νέες συνεργασίες, υποστηρίζοντας με σειρά προωθητικών ενεργειών τις πωλήσεις των εμπλουτισμένων καυσίμων της revolution, ενώ προτεραιότητα της αποτέλεσε η ανάπτυξη τόσο του πελατολογίου, όσο και του αριθμού των συνεργαζόμενων πρατηριούχων που συμμετείχαν στο νέο πρόγραμμα επαγγελματικών καρτών καυσίμων Revoil Fuel Card.

Η ζήτηση σε καύσιμα κίνησης που συνδέεται και με την τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς – φθινοπωρινούς μήνες και η πορεία των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης από τον Οκτώβριο θα επηρεάσουν ανάλογα την πορεία του 2ου εξαμήνου.

Σχετικα αρθρα

Mytilineos: Επένδυση που ανατρέπει δεδομένα στην αγορά ηλεκτρισμού

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Τρέχει και το «plan B» μέσω του ΧΑ

admin

Ζημιές 37,1 εκατ. στο εννεάμηνο για την Intralot

admin

Η νέα αρχιτεκτονική του ομίλου Eurobank

admin

Σε εκκαθάριση εν λειτουργία τίθεται άμεσα η ΛΑΡΚΟ

admin

Αύξηση κερδών για τον όμιλο Ιασώ

admin

Μείωση ζημιών στα 7,9 εκατ. ευρώ για την ΑΝΕΚ

admin

Οι φετινές υποτροφίες της ΑΜΚΕ «Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF»

admin

Ποιοι ενδιαφέρονται για τη μίσθωση των εργοστασίων της ΕΒΖ

admin

EY: Ξεκινά ο διαγωνισμός για τον Ελληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς»

admin

Ελληνόκτητο τάνκερ ο «κύριος ύποπτος» για πετρελαιοκηλίδα στη Βραζιλία

admin

Η Alpha Bank «Best Private Bank in Greece» για δεύτερη συνεχή χρονιά

admin

H PWC ορκωτός λογιστής της Folli Follie

admin

Παπαθανασίου: Στόχος των ΕΛΠΕ η μείωση της εξάρτησης από ρυπογόνες τεχνολογίες

admin

Nέα εμπλοκή στη συμφωνία ΣΙΔΜΑ-Μπήτρου

admin

Sato: Επετεύχθη συμφωνία εξυγίανσης

admin

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Νέες υπηρεσίες μέσα από mobile apps

admin

Νέος αναπληρωτής CEO στη ΔΕΗ ο Γιώργος Καρακούσης

admin