Image default
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Ο αγώνας για έξοδο από την κρίση είναι και αγώνας εθνικός

Εθνικό χαρακτήρισε τον αγώνα για έξοδο από την κρίση, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε χαιρετισμό του, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, στο Διεθνές Συνέδριο Politeia an International Conference o Political Scientists που γίνεται στο Ζάππειο από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων.
Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «η ανασυγκρότηση της πατρίδας περνά μέσα απ’ την αναγέννηση του παγκόσμιου ελληνισμού» και σημείωσε ότι «γύρω από την ενίσχυση της προσπάθειας, για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα, διαμορφώνεται ο νέος πατριωτισμός που έχει ανάγκη η πατρίδα μας». Επισήμανε δε ότι «σε αυτήν την προσπάθεια για την αναγέννηση της Ελλάδας επιστήμονες και ειδικά νέοι άνθρωποι, έχουν ξεχωριστή θέση και καθοριστική συμβολή».
Ο χαιρετισμός του υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου έχει ως εξής:
«Αγαπητές και αγαπητοί σύνεδροι
Ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στο Διεθνές Συνέδριο ΠΟΛΙΤΕΙΑ του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων.
Επιτρέψτε μου να συγχαρώ τόσο τον ΕΟΠΕ, όσο και την Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου για τη διοργάνωση ενός τόσο ενδιαφέροντος Συνεδρίου στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα συνέδριο που ανακινεί όλα τα μείζονα θέματα για το σήμερα και το αύριο της Ευρώπης τη σχέση Ελλάδας και Ευρώπης σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον.
Η Ευρώπη πράγματι βρίσκεται σε σταυροδρόμι, αντιμετωπίζοντας σειρά εσωτερικών και εξωτερικών προκλήσεων και ενίοτε απειλών. Στις πρώτες θα εντόπιζα μεταξύ άλλων, την άνοδο του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού, το Brexit αλλά και τις διευρυμένες κοινωνικο-οικονομικές ανισότητες τόσο μεταξύ όσο και εντός των Κρατών Μελών, ενώ στις δεύτερες περιλαμβάνονται αδιαμφισβήτητα οι συνέπειες του «εμπορικού πολέμου» ΗΠΑ και Κίνας, όπως και η κλιμακούμενη ρευστότητα του διεθνούς γεωπολιτικού περιβάλλοντος.
Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση έχει θέσει ως βασική πολιτική προτεραιότητα την ουσιαστική ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας και την ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας της.
Η συγκεκριμένη προτεραιότητα είναι για εμάς απολύτως συναρτημένη με ένα άλλο κρίσιμο πολιτικό πρόταγμα: την πολυεπίπεδη ανάπτυξη της χώρας. Μια ανάπτυξη για όλους, σε όλα τα πεδία της οικονομίας και της κοινωνίας, και με όρους τόσο οικονομικής μεγέθυνσης όσο και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η ανάπτυξη, όπως την οραματιζόμαστε, δεν είναι χωρίς προϋποθέσεις. Σχετίζεται οργανικά με μια σειρά από (απολύτως αναγκαίες) μεταρρυθμίσεις σε όλα τα πεδία πολιτικής, τις οποίες ήδη δρομολογούμε, με την ισχυρή στήριξη των Ελλήνων πολιτών.
Στην κατεύθυνση αυτή, αναλάβαμε μια σειρά από μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Εσωτερικών που μου εμπιστεύθηκε ο Πρωθυπουργός.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι ήδη προχωρήσαμε σε μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις, με τη στήριξη της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και δημάρχων όλων των πολιτικών αποχρώσεων, οι οποίες (παρεμβάσεις) διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών, έχοντας πλήρη επίγνωση της σημασίας της περιφερειακής και τοπικής διακυβέρνησης και με στόχο οι αλλαγές να λειτουργήσουν επ’ ωφελεία των πολιτών και της βελτίωσης της ζωής τους. Έχω τονίσει ότι για εμάς δεν υπάρχουν διακρίσεις πολιτικού χαρακτήρα απέναντι στην Αυτοδιοίκηση.
Σκοπεύουμε μάλιστα εντός των επόμενων μηνών να επανέλθουμε με μια συνολική μεταρρυθμιστική παρέμβαση στο χώρο της αυτοδιοίκησης που θα εμπεριέχει και την πλήρη αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων της, διασφαλίζοντας οριστικά την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των ΟΤΑ. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τη ζωή των πολιτών. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους, ποιες της Περιφέρειας και ποιες των Δήμων.
Η νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζουμε στοχεύει στην ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης, ώστε να μετατραπεί σε ισχυρό αναπτυξιακό πυλώνα με πλήρεις αρμοδιότητες και πόρους.
Κυρίες και κύριοι
Οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύθηκαν τον Πρωθυπουργό και το σχέδιο του για τη χώρα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Και βλέπουν τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του, μέσα σε μόλις 2,5 μήνες διακυβέρνησης, να έχουν πράγματι ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο και να το υλοποιούν με ταχύτατο ρυθμό. Η μείωση των φόρων είναι πραγματικότητα, η αποκομματοποίηση του κράτους και η επιτελικότητα του υλοποιούνται, η Αυτοδιοίκηση στηρίζεται, η διεθνής αξιοπιστία της Ελλάδας ενισχύεται, επενδύσεις αρχίζουν να ξεμπλοκάρουν και νέες να έρχονται στην Ελλάδα.
Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα για να ενδυναμωθεί η ευρωπαϊκή πορεία και να επιτευχθεί η πολυεπίπεδη ανάπτυξη για όλους.
Μην έχετε όμως κι εσείς καμία αμφιβολία ότι η Κυβέρνησή θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της και θα υλοποιήσει το σχέδιο οριστικής εξόδου από την κρίση και την ύφεση και πραγματικής ανάπτυξης της χώρας, επ’ ωφελεία όλων των Ελλήνων. Και αυτό θα το επιτύχουμε με σκληρή δουλειά και με την εφαρμογή στην πράξη του προγράμματός μας. Ένα πρόγραμμα, το οποίο, όπως γνωρίζετε, στηρίζεται στον ρεαλισμό και στη Συμφωνία Αλήθειας που έχει συνάψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ελληνικό λαό.
Στόχος μας είναι στην προσπάθεια που κάνουμε να συμμετέχει το σύνολο των Ελλήνων. Θέλουμε στο πλευρό μας κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, ανεξαρτήτως του τι ψήφιζε μέχρι χθες. Θέλουμε στο πλευρό μας και τους Έλληνες του εξωτερικού, γιατί αποτελούν ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη χώρα που με τη συμβολή τους ο στόχος μας θα επιτευχθεί. Θεωρούμε ότι ο αγώνας για έξοδο από την κρίση είναι και αγώνας εθνικός.
Η ανασυγκρότηση της πατρίδας περνά μέσα απ’ την αναγέννηση του παγκόσμιου ελληνισμού. Και γύρω από την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας, για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα, διαμορφώνεται ο νέος πατριωτισμός που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Σε αυτήν την προσπάθεια για την αναγέννηση της Ελλάδας επιστήμονες και ειδικά νέοι άνθρωποι, έχουν ξεχωριστή θέση και καθοριστική συμβολή.
Κλείνοντας και καθώς έχω την τιμή να εκπροσωπώ τον Πρωθυπουργό σε αυτό το Συνέδριο, θα ήθελα να σας μεταφέρω τα ειλικρινή συγχαρητήρια του για τη διοργάνωση του Συνεδρίου, όσο και τις θερμές ευχές του για την επιτυχία του. Θα περιμένουμε με πραγματικό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα συμπεράσματα του Διεθνούς Συνεδρίου ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
Καλωσορίζοντας τους Ομιλητές, που ήρθαν στην Αθήνα από διαφορετικές χώρες και Ηπείρους, εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο Συνέδριο σας».

Σχετικα αρθρα

Θεοδωρικάκος: Η χώρα δεν μπορεί να γίνει ελκυστικός προορισμός για λαθρομετανάστες

admin

Αυστηρότερα μέτρα για αποτροπή της αφρικανικής πανώλης των χοίρων

admin

Δυναμικές αντιδράσεις ετοιμάζει η Αθήνα έναντι της τουρκικής προκλητικότητας

admin

Παυλόπουλος στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.: «Το ζητούμενο είναι η ασφάλεια στην Αθήνα»

admin

Επιχείρηση «θάψτε το τσεκούρι του πολέμου» στον ΣΥΡΙΖΑ: Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη Τσίπρα-Σκουρλέτη

admin

Δημοσκόπηση: 8 στους 10 ανησυχούν για τη στάση της Τουρκίας- «Ναι» από το 76% στα μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων

admin

Θεοδωρικάκος: Προκλητικά αλαζονικός ο κ. Τσίπρας

admin

Πτολεμαΐδα: Επεισοδιακή υποδοχή Χατζηδάκη στη μονάδα της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα V»

admin

Πέτσας: Ψεύτικη η δήλωση Τσαβούσογλου ότι η Ελλάδα πυροβολεί και βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες

admin

Πάιατ: Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

admin

Κορωνοϊός: Παρουσιάστηκε στο Μαξίμου η νέα πλατφόρμα για τη διευκόλυνση της τηλεργασίας στο δημόσιο

admin

Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον

admin

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στην Κική Δημουλά

admin

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αποχαιρετά» τον σπουδαίο Γιάννη Σπανό

admin

Αλλάζουν όλα στην Εθνοφυλακή: Και οι γυναίκες πολίτες θα μπορούν πλέον να παίρνουν τα όπλα

admin

Βαρβιτσιώτης: Προετοιμαζόμαστε, για να περιορίσουμε το κόστος του άτακτου Brexit

admin

Δεστεμπασίδης κατά Αδωνι Γεωργιάδη: «Με στοχοποιεί κατ’ επανάληψη»

admin

Υπερψηφίστηκε η συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

admin