Image default
Επιχειρήσεις

«Πάνω από τον πήχη» η Viohalco

Άνοδο κύκλου εργασιών κατά 1% και λειτουργικής συγκρίσιμης κερδοφορίας κατά 9% σημείωσε κατά το α’ εξάμηνο ο όμιλος Viohalcο προβάλλοντας ισχυρή άμυνα απέναντι στη στασιμότητα-προβληματισμό που εμφανίζει η ευρωπαϊκή οικονομία.

Το 9% στο προσαρμοσμένο EBITDA δεν ήταν αποτέλεσμα παράλληλης πορείας όλων των κλάδων δραστηριοποίησης του ομίλου καθώς:

* Ξεχώρισε για την ανάπτυξη του ο κλάδος των καλωδίων ο οποίος έχει κλεισμένα συμβόλαια που εξασφαλίζουν full capacity έως και τον Σεπτέμβριο του 2020.

*Εξασφαλισμένη πλήρη παραγωγική δυναμικότητα για πολλούς μήνες έχουν και τα Σωληνουργεία Κορίνθου, τα οποία μάλιστα διεκδικούν και νέες συμβάσεις.

* Αυξήθηκαν οι πωλήσεις Αλουμινίου.Γενικότερα η ολοένα και μεγαλύτερη στροφή της αγοράς προς το συγκεκριμένο μέταλλο (οικολογικές επιδράσεις) ανοίγει θετικές προοπτικές για τον εισηγμένο όμιλο, ιδίως όταν από το 2020 υλοποιούμενη επένδυση θα αυξήσει κατά πολύ την παραγωγική δυναμικότητα στον συγκεκριμ΄ρνοι τόμέα.

* Αρκετά καλά σε επίπεδο ζήτησης είναι τα πράγματα και για τα προϊόντα χαλκού παρά την πτώση που εμφανίζει η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

* Αντίθετα πονοκέφαλο για τον όμιλο προκαλεί η διεθνή κατάσταση στον τομέα του χάλυβα (ΣΙΔΕΝΟΡ) καθώς, οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ και οι εξελίξεις στην Τουρκία έχουν επιδεινώσει τις συνθήκες στην αγορά. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται σημάδια ορατής βελτίωσης της κατάστασης.

* Σχετικά με τον κλάδο ακινήτων, μέσα στο έτος θα συσταθεί η Noval ΑΕΑΠ και από εκείνο το χρονικό σημείο η εταιρεία έχει χρονικό περιθώριο δύο ετών προκειμένου να εισαχθεί στο ΧΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση προτίθεται πρώτα να προχωρήσει σε επενδύσεις-αναπτύξεις στο συγκεκριμένο μέτωπο και στη συνέχεια να επιχειρήσει την ένταξή της στο ΧΑ. Επί του παρόντος πάντως βλέπει τα εμπορικά της κέντρα και το ξενοδοχείο να ανεβάζουν τις επιδόσεις τους.

Κατά το πρώτο εξάμηνο ο καθαρός δανεισμός της Viohalco διατηρήθηκε περίπου σταθερός (1,65 δισ. ευρώ) παρά την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων. Στόχος του Ομίλου είναι η συνέχιση της αύξησης του προσαρμοσμένου EBITDA και στο μέλλον (μετά το 9% του πρώτου εξαμήνου) προκειμένου ο δείκτης καθαρό χρέος προς EBITDA να συνεχίσει την αποκλιμάκωση του.

Σχετικα αρθρα

Έρχεται το επόμενο «κύμα» ψηφιακών υπηρεσιών από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης 

admin

EY: Εκτόξευση των επενδύσεων σε εφαρμογές και υποδομές δικτύων 5G παγκοσμίως, την επόμενη τριετία

admin

Cosmote: Δωρεάν κλήσεις προς σταθερά και κινητά από τη Μ. Δευτέρα

admin

ΟΠΑΠ: Μεταξύ 2,10% και 2,50% η απόδοση του ομολόγου των €200 εκατ.

admin

ΔΕΗ: Νέο πρόγραμμα διακανονισμών για αγρότες – Προκαταβολή 20% και 24 δόσεις στο 11770

admin

Manchester United: Καλείται να επιστρέψει 15 εκατ. λίρες από τηλεοπτικά δικαιώματα 

admin

Ευ. Μυτιληναίος: Ολη μου τη ζωή δουλεύω, δεν ξέρω κάτι άλλο…

admin

Αποκαλυπτήρια για τη μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα – Δείτε LIVE

admin

ΚΕΕ: Θέσεις και προτάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας

admin

Intrakat: Απόσχιση του κλάδου μεταλλικών κατασκευών

admin

Κέκροψ:Στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για την περιοχή «Λατομείο»

admin

Παπουτσάνης: Ξεκινά την παραγωγή απολυμαντικών προϊόντων

admin

«Λευκός καπνός» με την Comer την Παρασκευή; – Ράλι 17% στην μετοχή της MIG

admin

Virtus International Partners: Απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό στην Three Cents

admin

Διπλασιασμό συνδέσεων προβλέπει το 5ετές πλάνο της ΕΔΑ Αττικής

admin

ΣΘΕΒ: Η οικονομία, οι επενδύσεις, οι εργασιακές σχέσεις και η ασφάλεια των επιχειρήσεων στο επίκεντρο της ετήσιας συνέλευσης

admin

Η Ρεβέκκα Πιτσίκα κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση της Alpha Bank

admin

Cosmote: Διευκολύνει την επικοινωνία κατοίκων και επισκεπτών στην Εύβοια

admin