Image default
Επιχειρήσεις

Σταθερός τζίρος και κάμψη κερδών για το Πλαίσιο

Σταθερός παρέμεινε ο όγκος πωλήσεων της Πλαίσιο το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, οπότε διαμορφώθηκε σε €137,5 εκ. από €137,0 εκ. ( 0,4%) το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Την ίδια στιγμή καταγράφεται βελτίωση του μικτού κέρδους ( 3,2%, στα €29,3 εκ) αλλά υποχώρηση των κερδών πριν και μετά από τη φορολογία στα €0,5 εκ. και €0,2 εκ. αντίστοιχα, λόγω της αύξησης των

χρηματοοικονομικών εξόδων και από την εφαρμογή του ΔΠΧΑ 16, αλλά με προσαρμοσμένο EBITDA ελαφρά ανοδικό στα €2,8 εκ. από €2,7 εκ.

Στην λογιστική κατάσταση της εταιρείας καταγράφεται υψηλή ταμειακή ρευστότητα στα επίπεδα των €30 εκ. και θετική καθαρή ρευστότητα στα €13,1 εκ. παρά τις υψηλές επενδύσεις για νέα καταστήματα και τη δραστηριοποίηση στην αγορά των λευκών συσκευών, το τελευταίο έτος 

Τα ίδια κεφάλαια παραμένουν σταθερά σε επίπεδο άνω των €90 εκ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο, κ. Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε τα εξής: «Το πρώτο εξάμηνο του 2019 χαρακτηρίστηκε από σταθερότητα στις αγορές που δραστηριοποιείται το Πλαίσιο, καθώς οι πελάτες μας κινήθηκαν με συγκρατημένη καταναλωτική διάθεση, αναμένοντας τις πολιτικές εξελίξεις. Στο περιβάλλον αυτό, οι ρυθμοί ανάπτυξης του Ομίλου επιταχύνθηκαν όπως αναδεικνύει η λειτουργία τριών νέων μεγάλων καταστημάτων τους τελευταίους δώδεκα μήνες, μεταβολή που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε επιτευχθεί σε τόσο σύντομο χρόνο, αλλά και η προετοιμασία για την παρουσία μας στην αγορά των λευκών συσκευών που τελικά υλοποιήθηκε στο τέλος Ιουνίου. Οι αναπτυξιακές αυτές ενέργειες επέδρασαν, όπως ήταν αναμενόμενο, στις ταμειακές ροές του Ομίλου, δίχως, ωστόσο, να περιορίσουν τις επιδόσεις στο μικτό κέρδος και τα (προσαρμοσμένα) EBITDA, μεγέθη που κατέγραψαν, για άλλη μια περίοδο, ελαφρά ανοδικά αποτελέσματα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επίδοση του τομέα των ειδών γραφείου που επέδειξε άνοδο πωλήσεων πλέον του 5% και (προσαρμοσμένου) EBITDA κοντά στο 10%, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους στο σύνολο των προϊόντων μας. Στο παραδοσιακά πιο αποδοτικό για τον Όμιλο, δεύτερο εξάμηνο του έτους προσδοκούμε την ποσοτική «ωρίμανση» των επενδύσεων και της εν γένει στοχευμένης στρατηγικής μας και παραμένουμε σε εγρήγορση σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ώστε να βελτιώσουμε την αξία των μετόχων μας, κατά τη συμπλήρωση της πρώτης πεντηκονταετίας δράσης της Πλαίσιο».

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος προσέθεσε: «To 2019, μία χρονιά ορόσημο καθώς η Πλαίσιο συμπληρώνει πενήντα χρόνια λειτουργίας, έχουμε υλοποιήσει τέσσερις θεμελιώδεις κινήσεις αλλαγής:

* Ξεκινήσαμε τη χρονιά δυναμικά, λανσάροντας το «Μήνα-Μήνα», τρόπο πληρωμής που δίνει τη δυνατότητα

αποπληρωμής με δόσεις χωρίς κάρτα,

* Κλιμακώσαμε το νέο retail identity που εγκαινιάστηκε το 2018 σε πέντε ακόμη καταστήματα μας,

* Εγκαινιάσαμε ένα νέο υπερκατάστημα 3.000 τ.μ. στον Ρέντη που πρεσβεύει μια ολοκληρωμένη εμπειρία Modern Living για τον καταναλωτή, και το κυριότερο,

* Εισαγάγαμε την κατηγορία των λευκών συσκευών στην προϊοντική μας γκάμα.

Όλα τα παραπάνω είναι δράσεις, οι οποίες αν και βραχυπρόθεσμα έχουν σημαντικό κόστος υλοποίησης, είναι κινήσεις υποδομής οι οποίες ανοίγουν πόρτες σε νέα πελατειακά κοινά και ενισχύουν το Πλαίσιο ως εταιρία προορισμού για τις ανάγκες ενός σύγχρονου lifestyle. Ιδιαίτερη χαρά σε αυτή την ξεχωριστή χρονιά μας έχουν δώσει οι συνεχείς διακρίσεις και βραβεύσεις της εταιρείας με κυριότερες: την ανάδειξη της Πλαίσιο στα «Best Workplaces 2019», τη διάκριση της ως μια εκ των επτά βραβευμένων εταιριών (ανάμεσα σε 8.000 υποψήφιες) στα «Growth Awards» και την απονομή του Βραβείου «Εμβληματικής Προσωπικότητας Χ.Α.» στον κ. Γιώργο Γεράρδο. Και φυσικά είμαστε και φέτος περήφανοι για τη δράση της ομάδας #plai_sou, που μετράει πάνω από 440 εθελοντές, η οποία στήριξε και έκανε πραγματικότητα το εγχείρημα διανομής πάνω από 7.000 σχολικών τσαντών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ολόκληρης της χώρας στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς».

* Δείτε αναλυτικά στοιχεία στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

Σχετικα αρθρα

Εξι υποψήφιοι για το ΣΔΙΤ οδοφωτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου

admin

Netflix: Τι αλλάζει σε περιεχόμενο, αλλά και σε τιμή για τους συνδρομητές

admin

Επτα υποψήφιοι επενδυτές για την Creta Farms

admin

Αυτές είναι οι 29 χώρες που «ανοίγουν τα σύνορα» από τις 15 Ιουνίου

admin

Πειραιώς: Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για την Μυτιληναίος – Τιμή 12,5 ευρώ

admin

Πώς απαντά ο ανταγωνισμός στις αλλαγές τιμολογίων ΔΕΗ

admin

Νέα Υόρκη: 2 στα 3 εστιατόρια «βλέπουν» λουκέτο έως την Πρωτοχρονιά

admin

Vodafone TV: Διαθέσιμο πάνω από όλα τα δίκτυα, χωρίς αποκωδικοποιητή

admin

Δρομέας: Νέα συμφωνία ανάληψης έργου στο γερμανικό στρατό

admin

Η Johnson & Johnson Hellas δεν αποχωρεί από την Ελληνική αγορά

admin

Διάκριση για Κρι Κρι στα Βραβεία Επιχειρηματικότητας «Κούρος 2019»

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Υπαρκτό πρόβλημα οι υψηλές τιμές κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα

admin

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης βραβεύει τις πιο υπεύθυνες ελληνικές εταιρείες

admin

Alpha Bank: Ολο το πρόγραμμα εθελουσίας

admin

Νέο σύστημα μέτρησης της κατανάλωσης ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ

admin

Καλύφθηκε πλήρως η ΑΜΚ της Lamda Development

admin

Brooks Brothers: Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 δεν επηρεάζει την ελληνική εταιρεία

admin

ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Συμμετοχή σε 4 νέα έργα υποδομών και ΑΠΕ Προϋπολογισμού 483 εκατ.

admin