Image default
Editorials

Φτάνουμε τελικά στην Ιθάκη;

Οι καφετέριες,το αγαπημένο εθνικό μας σπορ, ξαναρχίζουν να έχουν κόσμο και τις καθημερινές ενώ ταυτόχρονα μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών έχουν αρχίσει να στέλνουν ενημερωτικά mail  οτι το καινούργιο iphone 11 έφτασε και είναι στη διάθεση μας….

Μήπως τελικά κατακτούμε ξανά  σιγά σιγά την περίφημη κανονικότητα;

Εάν ναι ποια κανονικότητα, την προηγούμενη αυτή που μας οδήγησε στην κρίση που τοσο πολυ κόστισε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε όλους μας ή μία καινούργια που μας πάει τελικά στην πολυπόθητη Ιθάκη που αναζητούμε όλοι με τον τρόπο μας από τη μεταπολίτευση και μετά;

Στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού  μετακινήθηκε από την ελπίδα στη σιγουριά της πραγματικότητας με ότι και αν αυτό σημαίνει.

Η ποία θα είναι βέβαια η καινούργια πραγματικότητα μένει να φανεί και είναι στα χέρια του κ. Μητσοτάκη ο οποίος φαίνεται να έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα με το μέλλον το αποτέλεσμα του οποίου πρώτα ο Θεός θα είμαστε εδώ να το κρίνουμε καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμα για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Τα πρώτα σημάδια βέβαια είναι εξόχως θετικά καθώς μετά τον ΟΤΕ οι ελληνικές εταιρείες έχουν ξανά πρόσβαση σε πακτωλό κεφαλαίων με εξαιρετικά φθηνό κόστος κάτι που θα σημάνει ανάπτυξη, νέες προσλήψεις, αλλά και άνοδο των τιμών στο χρηματιστήριο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αυτό που θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είναι να δούμε αν η κοινωνία τελικά αλλαξε τρόπο σκέψης ή απλώς άλλαξε πορεία απογοητευμένη από τη διάψευση της προηγούμενης ελπίδας.

Αν η κοινωνία έχει καταλάβει δηλαδή το ψέμα μέσα στο οποίο λιγότερο ή περισσότερο ζούσαμε όλοι μετά τη μεταπολίτευση και θέλει πραγματικά να αλλάξει πορεία ή απλώς επιζητά ένα νέο ψέμα λίγο καλύτερο λίγο πιο όμορφο λίγο πιο κοντά στην πραγματικότητα και με οθόνη retina 6.5 ιντσών….

 Προς το παρόν υπάρχουν ενδείξειςκαι για τις δύο εκδοχές χωρίς καμία να μπορεί να υπερισχύσει ακόμα. Περιμένουμε στο εγγύς μέλλον να δούμε τελικά ποια θα είναι η πορεία που έχει επιλέξει η ελληνική κοινωνία, ολοι εμείς δηλαδή…

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα προτιμήσουμε πάλι ένα εύκολο ψέμα οπως πολλοί από μας κάνουν και στην προσωπικής τους ζωή καθώς το ψέμα είναι εύκολο,απλό,γρήγορο και καλύπτει τις αρρωστημένες ανασφάλειές μας κάθε πρωί που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη.

Όσοι ακόμα μπορούμε να κοιταζόμαστε κοιτώντας το είδωλό μας ευθεία μέσα στα μάτια γιατί ο πρωινός καθρέφτης εχει ένα μικρό μειονέκτημα: Ξέρει όλη την αλήθεια με κάθε μικρή βασανιστική λεπτομέρεια…

Κάθε πρωί όταν στεκόμαστε μπροστά στον καθρέφτη μας όλοι ξέρουμε…. Μετά ξεκινάμε να βάλουμε το make up μας για να πρωταγωνιστήσουμε σε ένα καινούργιο ημερήσιο ψέμα της παράστασης που ονομάζουμε ζωή…

Την αλήθεια την φτιάχνει κανείς όπως ακριβώς και το ψέμα.

Ο.ΕΛΥΤΗΣ

Ι.Α.Φ

Σχετικα αρθρα

Το δημόσιο χρέος και … εμείς…

admin

Γεια σου Γιώργη Παπανδρέου!

admin

Πρώιμοι καρποί…

admin

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ;

admin

ΑΘΗΝΑ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ:Το σάλτο μορτάλε…

admin

Α . Βγενόπουλος : ο Ανδρέας θέλει να γίνει …Ανδρέας στην θέση του Ανδρέα

admin

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ / ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΖΑΛΗ

admin

Ο Αλέξης, ο Κυριακός και η «άβυσσος» …

admin

Το τέρας της απλής αναλογικής!

admin

Χωρίς έξοδο κινδύνου…

admin

Η νέα κρίση που έρχεται από την Ανατολή…

admin

Το αυστριακό «παγόβουνο» που απειλεί να βυθίσει την Ελλάδα…

admin

Μήπως να αφήσουμε τον Joker και να πιάσουμε τον J.Walker ;

admin

Τελικά Υπάρχει Διέξοδος;

admin

Η εκδίκηση του παράλογου

admin

2011: Από το Αέραααα στον αέρα !

admin

Η ψευδαίσθηση του χρόνου…

admin

Η πιστωτική ασφυξία συνεχίζεται …στην «πιάτσα»

admin