Image default
Επιχειρήσεις

Νέες επενδύσεις από την ΑΗΒ Γκρουπ για το μεταλλικό νερό Θεόνη

Συνολικές επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ ολοκληρώνει τον Ιανουάριο του 2020 η ελληνική εταιρεία ΑΗΒ Γκρουπ ΑΕ που εισήλθε στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού το 2013 με το «ΘεόνηΦυσικό Μεταλλικό Νερό».

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Τσέλιος στο πλαίσιο επίσκεψης εκπροσώπων του Τύπου στη μονάδα εμφιάλωσης νερού στο χωριό Βατσουνιά, στο Μουζάκι του νομού Καρδίτσας, οι επενδύσεις αυξάνουν την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στην υψηλή ζήτηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και παράλληλα δημιουργούν νέες προοπτικές για την επέκταση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου με γυάλινες συσκευασίες και ανθρακούχο νερό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσέλιο, με την ολοκλήρωση των επενδύσεων η εταιρεία θα διαθέτει πλέον συνολικά τέσσερις γραμμές παραγωγής. Συγκεκριμένα, δύο για πλαστική συσκευασία, μία για χάρτινη και μία για γυάλινη συσκευασία.

Σημειώνεται ότι η επένδυση για τη γραμμή παραγωγής γυάλινης συσκευασίας (η οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 4 εκατ. ευρώ) θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2020 ενώ τα πρώτα γυάλινα μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού «Θεόνη» θα διατεθούν στην αγορά τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου. Επόμενος στόχος της διοίκησης είναι η παραγωγή ανθρακούχου νερού για την επίτευξη του οποίου θα ακολουθήσει μια μικρότερη επένδυση.

Όπως αναφέρθηκε, η δυνατότητα παραγωγής της μονάδας εμφιάλωσης νερού σήμερα με τις τρεις γραμμές παραγωγής που διαθέτει (δύο πλαστικής και μία χάρτινης συσκευασίας) ανέρχεται σε 35.000 φιάλες την ώρα.

Αναφορικά με το μερίδιο της εταιρείας στην ελληνική αγορά αυτό ανέρχεται σε 6% και εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί με δεδομένη την αυξανόμενη ζήτηση του προϊόντος και την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην αγορά της εστίασης.

Στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της AHB Γκρουπ περιλαμβάνονται η πανελλαδική κάλυψη, μέσω συνεργασιών με μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών.

Συγκεκριμένα, το νερό Θεόνηπωλείται στα ράφια μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ (ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, My market και Θανόπουλος) με την εταιρεία να βρίσκεται σε συζητήσεις για την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου καταστημάτων ενώ σε επίπεδο εξαγωγών βρίσκεται ήδη σε 12 χώρες, μεταξύ των οποίων Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία, Κίνα, Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι και Ρωσία. Το 2018 οι εξαγωγές αποτελούσαν το 20% των πωλήσεων της εταιρείας και στόχος είναι το 2020 να φτάσουν το 40%.

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό πάνω από 30% ετησίως και το 2018 διαμορφώθηκαν σε περίπου 10 εκατ. ευρώ. Επίσης πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά κερδοφορίας της εταιρείας.

Το Θεόνηαναβλύζει φυσικά στα 1.100 μέτρα από την πηγή Γκούρα, σε μία ιδιαίτερη περιοχή στην οροσειρά των Αγράφων, η οποία χαρακτηρίζεται από ειδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και εμφιαλώνεται κατευθείαν από την πηγή, χωρίς καμία πρόσμιξη, επιβάρυνση ή διεργασία.

Εφέτος, το «ΘεόνηΦυσικό Μεταλλικό Νερό» γιορτάζει τη συμπλήρωση 20 διεθνών βραβείων ποιότητας, μετά την κατάκτηση της χρυσής διάκρισης στη διοργάνωση Monde Selection 2019. Κάθε χρόνο, από το 2015 έως σήμερα, το Θεόνηαποσπά το χρυσό βραβείο ποιότητας από τον συγκεκριμένο θεσμό, με την πρόσθετη ανώτερη διάκριση του «International High Quality Trophy» που έλαβε το 2017 για τα σπάνια ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που από το 2013 προσφέρουμε ένα εξαιρετικά ποιοτικό προϊόν» υπογράμμισε ο κ. Τσέλιος και συνέχισε: «Η ανοδική πορεία του ΘεόνηΦυσικό Μεταλλικό Νερό οφείλεται στα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό και ωφέλιμο για τον οργανισμό, όπως μεταξύ άλλων η ισορροπημένη του σκληρότητα και το αλκαλικό pH8, τα οποία το έχουν αναδείξει ως το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο».

--

Σχετικα αρθρα

Daimler: Ανεβαίνουν οι τόνοι στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους, σε κίνδυνο 15.000 θέσεις εργασίας

admin

Συνεργασία Interamerican με The Tipping Point για τον Αλφαβητισμό των νέων στην Υγεία

admin

Air France: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλες τις πτήσεις

admin

TikΤok: Απαντά στην απαγόρευση Τραμπ με νέο κέντρο δεδομένων $500 εκατ. στην Ευρώπη

admin

Εστίαση και… κατεψυγμένα τονώνουν τα έσοδα της Vivartia

admin

Volton: Δωρεά 10 κλινών ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

admin

Στα 94 θύματα στην Αίγυπτο: 1450 τα κρούσματα του κορονοϊού

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Οι ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του α’ εξαμήνου

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Εντάσσεται στον διεθνή θεσμό Summit Circle της LIMRA

admin

Πάνω από διακόσια Επαγγελματικά Ταμεία «βλέπει» ο Γ. Βοτσαρίδης

admin

Φιλανθρωπικές δράσεις στην Ελλάδα σχεδιάζει η Hard Rock

admin

Κόντρα easyJet – Χατζηιωάννου: με τοποθέτηση μετοχών η διοίκηση απομείωσε το ποσοστό του Sir Stelios κάτω του 30%

admin

Παπαθανασίου: Στόχος των ΕΛΠΕ η μείωση της εξάρτησης από ρυπογόνες τεχνολογίες

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πράσινο φως στην διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου από τη ΓΣ

admin

Τσαμάζ: Για να παραμείνουμε βιώσιμοι χρειαζόμαστε ευελιξία

admin

Συμφωνία Τεχνικής Ολυμπιακής – Σαββίδη για το Πόρτο Καρρας – Στα 205 εκατ. ευρώ το τίμημα

admin

Πάμε Στοίχημα: Μοίρασε πάνω από 18 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

admin

«Ξεκλειδώνοντας τις ψηφιακές δυνατότητες» 

admin