Image default
Οικονομία

Αίτηση πτώχευσης από την εταιρεία ρούχων Forever 21

Τα ξημερώματα της Δευτέρας άλλη μία εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων με παγκόσμια παρουσία έπεσε θύμα του σκληρού ανταγωνισμού με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η γνωστή αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Forever 21 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης προκειμένου να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της στο εσωτερικό.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το - Η αλυσίδα σχεδιάζει να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων της σε Ευρώπη και Ασία, θα συνεχίσει πάντως να λειτουργεί σε Μεξικό και Νότια Αμερική.

από τις αρχές του 2017 περισσότεροι από 20 όμιλοι λιανικής των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η Sears Holdings και η Toys ‘R’ Us, έχουν υπαχθεί σε καθεστώς πτώχευσης, υποκύπτοντας στις πιέσεις της συνεχούς και ταχύτατης ανόδου των κολοσσών του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως είναι η Amazon.

Στα πλάνα του καταστήματος είναι να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων της σε Ευρώπη και Ασία, θα συνεχίσει πάντως να λειτουργεί σε Μεξικό και Νότια Αμερική. «Έχουμε ζητήσει την έγκριση για το κλείσιμο 178 καταστημάτων στις ΗΠΑ ενώ οι αποφάσεις και για τα υπόλοιπα είναι μία συνεχής διαδικασία καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων».

Σύμφωνα με το -, ο όμιλος λιανικής ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση ύψους 275 εκατ. δολαρίων από τους υφιστάμενους πιστωτές της, μεταξύ των οποίων είναι και η JPMorgan, αλλά και φρέσκα κεφάλαια ύψους 75 εκατ. δολαρίων από την TPG Sixth Street Partners. Tόσο το ενεργητικό όσο και το παθητικό της κινούνται στην κλίμακα των 1 έως 10 δισ. δολαρίων.

Η υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές επιτρέπει, σύμφωνα με τη διοίκηση, στην Forever 21 να απαλλαγεί από ζημιογόνα καταστήματα, να αντλήσει φρέσκα κεφάλαια και να επιτρέψει στην οικογενειακή, μη εισηγμένη, επιχείρηση να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της κατά τρόπο που να απευθύνονται στη νέα γενιά.

Σε αυτό το σημείο να σημειώθεί ότι η γνωστή εταιρεία που διαθέτει στην αγορά τo μπραντ Apparel έχει παρουσία και στην Ελλάδα. Το 2017 άνοιξε κατάστημα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο κέντρο στην οδό Ερμού.

Η Forever 21 έχει έδρα το Λος Ανζτελες και ιδρύθηκε το 1984. Το κλειδί της επιτυχίας της ήταν ότι πρόσφερε συχνά νέα στυλ με οικονομικά ρούχα.

Η ιστορία του ιδιοκτήτη της εταιρείας είναι και αυτή αξιομνημόνευτη καθώς από επιστάτης κατάφερε να κατακτήσει μία περιουσία κοντά στα 6 δισεκατομμύρια. Do Won Chang άνοιξε με την συζυγό του Jin Sook ένα μαγαζάκι με ρούχα στο Λος Άντζελες το 1984, την οποία είπαν Fashion 21. Οι πωλήσεις τον πρώτο χρόνο έφτασαν τα 700.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Do Won Chang κυμαίνεται πλέον στα 6,1 δισ. δολάρια.

Σχετικα αρθρα

Αισθητή βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα- ποια η εικόνα στην Ε.Ε.

admin

Γιατί η Wall Street αγνοεί τα σημάδια που εκπέμπει η αγορά ομολόγων

admin

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,763 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός

admin

Χατζηδάκης: Να βγάλουμε το διοικητικό «ζουρλομανδύα» της ΔΕΗ

admin

Πληρωμή μισθού σε…. κρυπτονομίσματα

admin

Bloomberg: Τα ελληνικά ομόλογα αναφοράς γίνονται όλο και πιο ισχυρά

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 2,5% οι επισκέπτες στα μουσεία τον Σεπτέμβριο

admin

Διάκριση της Pfizer Hellas στο πλαίσιο των Βραβείων «Ελληνική Αξία»

admin

Ξενοδοχείο σε σχήμα… κιθάρας άνοιξε τις πύλες του

admin

Χρηματιστήριο: Ξεκίνημα με άνοδο

admin

Πετρέλαιο θέρμανσης : Μειωμένες οι παραγγελίες από τα νοικοκυριά

admin

Με μικτές τάσεις το ξεκίνημα στο χρηματιστήριο του Τόκιο

admin

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα διορθώσετε τα λάθη που κοστίζουν ακριβά

admin

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη

admin

Πτωχευτικό δίκαιο : θα πτωχεύουν και τα φυσικά πρόσωπα

admin

Ρωσία : Με δικό της πλοίο θα ολοκληρώσει τον Nord Stream 2 μετά την απόσυρση των Ελβετών

admin

Αλβανία : Υπογραφή συμβάσεων με την ENI για έρευνα υδρογονανθράκων

admin

Πόσο αυξάνονται μισθοί και συντάξεις

admin