Image default
Οικονομία

Αίτηση πτώχευσης από την εταιρεία ρούχων Forever 21

Τα ξημερώματα της Δευτέρας άλλη μία εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων με παγκόσμια παρουσία έπεσε θύμα του σκληρού ανταγωνισμού με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η γνωστή αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Forever 21 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης προκειμένου να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της στο εσωτερικό.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το - Η αλυσίδα σχεδιάζει να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων της σε Ευρώπη και Ασία, θα συνεχίσει πάντως να λειτουργεί σε Μεξικό και Νότια Αμερική.

από τις αρχές του 2017 περισσότεροι από 20 όμιλοι λιανικής των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η Sears Holdings και η Toys ‘R’ Us, έχουν υπαχθεί σε καθεστώς πτώχευσης, υποκύπτοντας στις πιέσεις της συνεχούς και ταχύτατης ανόδου των κολοσσών του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως είναι η Amazon.

Στα πλάνα του καταστήματος είναι να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων της σε Ευρώπη και Ασία, θα συνεχίσει πάντως να λειτουργεί σε Μεξικό και Νότια Αμερική. «Έχουμε ζητήσει την έγκριση για το κλείσιμο 178 καταστημάτων στις ΗΠΑ ενώ οι αποφάσεις και για τα υπόλοιπα είναι μία συνεχής διαδικασία καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων».

Σύμφωνα με το -, ο όμιλος λιανικής ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση ύψους 275 εκατ. δολαρίων από τους υφιστάμενους πιστωτές της, μεταξύ των οποίων είναι και η JPMorgan, αλλά και φρέσκα κεφάλαια ύψους 75 εκατ. δολαρίων από την TPG Sixth Street Partners. Tόσο το ενεργητικό όσο και το παθητικό της κινούνται στην κλίμακα των 1 έως 10 δισ. δολαρίων.

Η υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές επιτρέπει, σύμφωνα με τη διοίκηση, στην Forever 21 να απαλλαγεί από ζημιογόνα καταστήματα, να αντλήσει φρέσκα κεφάλαια και να επιτρέψει στην οικογενειακή, μη εισηγμένη, επιχείρηση να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της κατά τρόπο που να απευθύνονται στη νέα γενιά.

Σε αυτό το σημείο να σημειώθεί ότι η γνωστή εταιρεία που διαθέτει στην αγορά τo μπραντ Apparel έχει παρουσία και στην Ελλάδα. Το 2017 άνοιξε κατάστημα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο κέντρο στην οδό Ερμού.

Η Forever 21 έχει έδρα το Λος Ανζτελες και ιδρύθηκε το 1984. Το κλειδί της επιτυχίας της ήταν ότι πρόσφερε συχνά νέα στυλ με οικονομικά ρούχα.

Η ιστορία του ιδιοκτήτη της εταιρείας είναι και αυτή αξιομνημόνευτη καθώς από επιστάτης κατάφερε να κατακτήσει μία περιουσία κοντά στα 6 δισεκατομμύρια. Do Won Chang άνοιξε με την συζυγό του Jin Sook ένα μαγαζάκι με ρούχα στο Λος Άντζελες το 1984, την οποία είπαν Fashion 21. Οι πωλήσεις τον πρώτο χρόνο έφτασαν τα 700.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Do Won Chang κυμαίνεται πλέον στα 6,1 δισ. δολάρια.

Σχετικα αρθρα

Μ. Ξαφά: Βολικός αποδιοπομπαίος τράγος ο Ανδ. Γεωργίου

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 7,72% του ΑΕΠ η χρηματοδότηση δαπανών υγείας το 2018

admin

ΤτΕ: Μικρή αύξηση στο άθροισμα των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Σεπτέμβριο

admin

Κοροναϊός: Τι αλλάζει στις συναλλαγές με την εφορία

admin

Ανοδικά το Χρηματιστήριο μετά τη χθεσινή βουτιά

admin

Ουκρανία: Συμφωνία για δάνειο 5,5 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ

admin

Σίτι: Θα χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας μετά το Brexit

admin

Κορωνοϊός: 22 οι νεκροί στο Ιράν, 141 τα κρούσματα

admin

Ποιες είναι οι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

admin

Μέτρα : Πώς θα ενισχυθούν τουρισμός και εστίαση – Το σχέδιο

admin

Brexit : Τα βασικά σημεία της νέας συμφωνίας

admin

«Βουλιάζει» η Γερμανία: Υφεση – ρεκόρ λόγω του κοροναϊού

admin

Επαφές Γεωργιάδη για επανεργοποίηση των γαλλικών τραπεζών στην ελληνική αγορά

admin

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Tο ΑΣΕΠ ζεσταίνει τις μηχανές του για 17.542 μόνιμες προσλήψεις

admin

Η Fortress αναζητά 3 δισ. δολάρια για νέο ταμείο πιστώσεων για επενδυτικές ευκαιρίες

admin

ΕΝΦΙΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης το 2020

admin

Βρούτσης στο MEGA: Κανονικά το δώρο Πάσχα σε όσες επιχειρήσεις λειτουργούν

admin