Image default
Επιχειρήσεις

Αλουμύλ: Προφορική συμφωνία με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση

Δημοσιεύθηκε: 30 Σεπτεμβρίου 2019 – 17:28

Αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 4% παρουσίασε ο όμιλος της Αλουμύλ και σύμφωνα με τη διοίκηση αυτό δεν αποτυπώνεται απόλυτα στις αξίες πώλησης, λόγω της πτώσης των τιμών της α’ ύλης στις διεθνείς αγορές.

Οπως υποστηρίζει, η αύξηση του μικτού περιθωρίου οδήγησε στη βελτίωση της κερδοφορίας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με αποτέλεσμα την ενίσχυση των ενοποιημένων κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA).

Συγκεκριμένα, κατά το α΄ εξάμηνο του 2019, το μικτό περιθώριο αυξήθηκε κατά 11%, ανερχόμενο πλέον σε €29,1 εκατ. έναντι € 26,3 εκατ. συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο 2018, ενώ τα συνολικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €11,4 εκατ., έναντι €9,8 εκατ. κατά το α΄ εξάμηνο 2018, σημειώνοντας αύξηση 16,2%.

Το α΄ εξάμηνο του 2019, τα κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε €3,1 εκατ. έναντι €2,1 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 48,1%. Αντίστοιχα, κέρδη εμφανίζουν και τα αποτελέσματα μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ύψους €2,2 εκατ. έναντι €0,5 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 329,7%.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της Μητρικής, το μικτό περιθώριο μειώθηκε κατά 3,6%, ανερχόμενο πλέον σε €11,3 εκατ., έναντι €11,7 εκατ. συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο 2018. Κατά το α΄ εξάμηνο του 2019, τα κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε €0,5 εκατ. έναντι €2,2 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, μειωμένα κατά 75,7%, λόγω των αυξημένων δαπανών που οφείλονται στο κόστος των διαπραγματεύσεων με τις Πιστώτριες Τράπεζες.

Αντίστοιχα, κέρδη εμφανίζουν και τα αποτελέσματα μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αξίας €0,1 εκατ. έναντι €1,4 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, μειωμένα κατά 96,0%.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου 2019, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του

Ομίλου ΑΛΟΥΜΥΛ, Γεώργιος Α. Μυλωνάς δήλωσε:

«Το α΄εξάμηνο του 2019 ήταν ακόμα μια επιτυχημένη περίοδος στην σταθερή πορεία ανάκαμψης των τελευταίων ετών. Παρά τις συνεχιζόμενες εξωγενείς προκλήσεις, ο Όμιλος εξακολουθεί και αναπτύσσεται με επιτυχία, υλοποιώντας το στρατηγικό του σχεδιασμό. Δημιουργήσαμε ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας, βελτιώνοντας τόσο την οργανωτική όσο και την διοικητική μας δομή, προκειμένου να υποστηρίξουμε την ανάπτυξή μας.

Εξίσου σημαντική εξέλιξη, πέραν των βελτιωμένων οικονομικών στοιχείων, αποτελεί το γεγονός ότι έχει επέλθει προφορική συμφωνία με τις Πιστώτριες Τράπεζες αναφορικά με την αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού της Εταιρίας. Έτσι, έχει ήδη παραταθεί μέχρι την 12.10.2019 το standstill agreement, ενώ επίκειται περαιτέρω παράτασή του μέχρι την 12.12.2019, οπότε και εκτιμούμε ότι θα έχει λυθεί οριστικά το θέμα της αναδιάρθρωσης. Παραμένουμε πιστοί στο στόχο της δημιουργίας περαιτέρω αξίας για τους μετόχους και τους εργαζομένους του Ομίλου μας».

Σχετικα αρθρα

Τα ΕΛ.ΠΕ. στις πρώτες αποκρατικοποιήσεις της νέας κυβέρνησης

admin

Ολες οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ

admin

Μητέρα: Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για μαιευτήρες – γυναικολόγους

admin

Διάκριση για Τράπεζα Πειραιώς στα Effie Awards Europe

admin

Πειραιώς σε προσωπικό RBU: Ωρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

admin

Ετοιμοπόλεμη για την Black Friday η Praktiker Hellas

admin

H Cardlink συμμετέχει στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

admin

Creta Farms: Δεν εμπλεκόμαστε σε γραφικότητες

admin

Νέο κανονισμό πωλήσεων υιοθέτησε η Interamerican

admin

Vidavo: Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η ΓΣ

admin

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ

admin

Βλάβες στις εγκαταστάσεις της Digea στον Υμηττό

admin

Θρίλερ με τα δάνεια και τον έλεγχο της ΑΝΕΚ

admin

Νέο πρόγραμμα επιβράβευσης από Alpha Bank για συνεπείς δανειολήπτες

admin

Πέντε ξενοδοχεία Louis στην Ελλάδα εξαγόρασε η Blackstone

admin

Καραβίας: Προτεραιότητα η ανάπτυξη της Eurobank στα Δωδεκάνησα

admin

Ανοιξε το πρώτο υποκατάστημα της Optima Bank

admin

Υφαντής: Συνεχίζει να κερδίζει μερίδια το 2019

admin