Image default
Αγορές

Ηπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρές διακυμάνσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο trading της Δευτέρας, εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλουν περιορισμούς στις επενδύσεις στην Κίνα.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,3%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 διολισθαίνει 0,1%, στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,4%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ ενισχύεται 0,4% ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,3%.

Την Παρασκευή το - μετέδωσε πως η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο διαγραφής κινεζικών εταιρειών εισηγμένων στα αμερικανικά χρηματιστήρια. Το Σάββατο ωστόσο το - υποστήριζε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση προς το παρόν.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC πως δεν θα παραιτηθεί για να αποφύγει να καθυστερήσει το Brexit πέραν του τέλους Οκτωβρίου.

Ο κ. Τζόνσον έχει δεσμευτεί να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία, παρά το ότι το κοινοβούλιο έχει περάσει νόμο που τον υποχρεώνει να ζητήσει παράταση της καταληκτικής προθεσμίας για το Brexit αν δεν έχουν εγκρίνει οι βουλευτές μια συμφωνία. Ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν πως προτιμά να τον «βρουν νεκρό σε χαντάκι» παρά να ζητήσει καθυστέρηση.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, αίτημα πτώχευσης υπό το άρθρο 11 υπέβαλε η αλυσίδα ρούχων με χαμηλές τιμές, Forever 21, που κάποτε ήταν μεγάλη μόδα κυρίως στους εφήβους.

Όπως σημειώνει το MarketWatch, η δημοφιλής επιχείρηση, με έδρα το Λος Αντζελες, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα κλείσει μέχρι και 178 καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την αίτηση πτώχευσης, η εταιρεία λειτουργεί περίπου 800 καταστήματα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 500 στις ΗΠΑ.

Η Forever 21, που ιδρύθηκε το 1984 μαζί με άλλες αλυσίδες όπως H&M και Zara, είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα επιχείρησης που αναζητά προστασία λόγω χρεοκοπίας, καθώς έχει ενισχυθεί ο ανταγωνισμός από διαδικτυακές εταιρείες.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ενισχύθηκε για δεύτερο μήνα η δραστηριότητα στα εργοστάσια της Κίνας τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ο δείκτης Caixin ΡΜΙ για τον τομέα της μεταποίησης αυξήθηκε στις 51,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 50,4 τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις εταιρείες Caixin Media και Markit. Το αποτέλεσμα είναι ανώτερο από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση. 

Ο επίσημος μεταποιητικός ΡΜΙ της Κίνας, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα και αφορά τις μεγάλες, κρατικές εταιρείες «τσίμπησε» στις 49,8 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 49,5 τον Αύγουστο.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ διατηρείται στο $1,0945 ενώ η στερλίνα ενισχύεται 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,2305 δολάριο.

Σχετικα αρθρα

Σε υψηλό εξαμήνου οι ασιατικές μετοχές

admin

Καθίζηση στη Wall Street λόγω αμερικανικού ΑΕΠ και Τραμπ

admin

Πτώση από τα ρεκόρ στη Wall Street

admin

Οι λιανικές πωλήσεις προβλημάτισαν τη Wall Street

admin

«Βυθίζονται» οι ευρωαγορές στον απόηχο των στοιχείων για το ΑΕΠ

admin

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Ήπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

admin

Μεικτά πρόσημα στη Wall-Προς νέα υψηλά ο S&P

admin

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

admin

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

admin

Wall Street: Υποτονική εικόνα εν αναμονή του δείκτη ανεργίας Αυγούστου

admin

Δεύτερη σερί πτώση στις ευρωαγορές

admin

Πτώση στο νήμα για τη Wall Street

admin

Dell’s Return To Stock Market Leaves A Bitter Taste In Company Finance Future

admin

Ανακάμπτει η Wall Street με ώθηση από το εμπόριο

admin

Επανέρχεται η ηρεμία στις αγορές ομολόγων μετά την «καταιγίδα» Ντράγκι [penci_related_posts title="ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:" number="8" style="grid" align="none" displayby="cat" orderby="random"]

admin

Ανοδικά οι ευρωαγορές παρά την πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ

admin

Ανοδος στη Wall με το βλέμμα στο εμπόριο

admin