Image default
Επιχειρήσεις

Μείωση ζημιών στα 7,9 εκατ. ευρώ για την ΑΝΕΚ

Κύκλο εργασιών €72,503 εκατ. παρουσίασε ο όμιλος της ΑΝΕΚ το πρώτο εξάμηνο έναντι €72,876 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2018, ενώ για την μητρική τα έσοδα ήταν €66,093 εκατ. από €66,878 εκατ.

Με βάση τις οικονομικές καταστάσεις, το κόστος πωληθέντων του ομίλου ήταν €63,723 εκατ. έναντι €64,444 εκατ. και για τη μητρική €59,055 εκατ. από €59,727 εκατ. Τα EBITDA του ομίλου σημειώνουν άνοδο και διαμορφώνονται σε €3,173 εκατ. έναντι €1,588 εκατ. και για την μητρική σε €2,829 εκατ. από €2,229 εκατ.

Μειωμένες εμφανίζονται οι ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας: για τον όμιλο σε €7,902 εκατ., έναντι €9,078 εκατ. ενώ για την μητρική οι ζημίες είναι €7,047 εκατ. έναντι €7,657 εκατ.

Ο όμιλος δραστηριοποιήθηκε με ιδιόκτητα και ναυλωμένα πλοία σε γραμμές της Αδριατικής (Ανκόνα, Βενετία), της Κρήτης (Χανιά, Ηράκλειο),των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων. Εκτελώντας 1% λιγότερα δρομολόγια σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2018, ο Όμιλος της ΑΝΕΚ το α’ εξάμηνο του 2019 σε όλες τις γραμμές που δραστηριοποιήθηκε, διακίνησε συνολικά 370 χιλ. επιβάτες έναντι 368 χιλ. τη συγκρίσιμη περίοδο, 65 χιλ. Ι.Χ. αυτοκίνητα έναντι 62 χιλ. και 68 χιλ. φορτηγά έναντι 69 χιλ. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εκναυλώσεις πλοίων της εταιρείας στο πλαίσιο της αποδοτικότερης διαχείρισης του στόλου.

Στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας, το μεταφορικό έργο της ακτοπλοΐας παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Παρά το αυξημένο κόστος καυσίμων κατά 10% περίπου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 και την εντατικοποίηση του ανταγωνισμού, ο Όμιλος της ΑΝΕΚ το α’ εξάμηνο του 2019, κατάφερε να βελτιώσει τα λειτουργικά του αποτελέσματα (EBITDA) και να μειώσει, αντίστοιχα, τις ζημιές μετά από φόρους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση το μεταφορικό έργο κατά τους θερινούς μήνες του 2019 στις γραμμές που δραστηριοποιείται η ΑΝΕΚ παρουσίασε αύξηση. Εφόσον διατηρηθεί αυτή η τάση μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται περαιτέρω βελτίωση των ετήσιων αποτελεσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Να σημειωθεί ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας το Σεπτέμβριο του 2019 ενέκρινε την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα ημερησίας διατάξεως την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας έως του ποσού των ευρώ 20 εκατ.

Σχετικα αρθρα

Bill Gates: Πόσο θα χρειαστεί για να είναι οι Αμερικανοί “εντελώς ασφαλείς” από τον κορονοϊό

admin

Αποκλειστική συνεργασία Vodafone TV με HBO στην Ελλάδα

admin

Σε ελληνικά χέρια τα assets που πωλούν Νηρεύς και Σελόντα

admin

Εθνική: Κέρδη προ φόρων 423 εκατ. στο 9μηνο

admin

Εργο οδοφωτισμού για τον Δήμο Βόλου ανέλαβε η Mytilineos

admin

Νηρεύς- Σελόντα: Πράσινο φως από την DG Comp στην πώληση

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Ανοδική πορεία παρά την πανδημία

admin

Creta Farms: Η ΓΣ ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης

admin

Public-Mediamarkt: Η αριθμητική του deal και η εκτόξευση στη 2η θέση της αγοράς

admin

Amazon: Εισβολή σε αγορά αξίας $150 δισ. – Σε μετωπική σύγκρουση με Google και Microsoft

admin

Τσιάρας: Το ν/σ για ειδικά τμήματα στα δικαστήρια, ισχυρό μήνυμα στους επενδυτές

admin

Η Ελένη Λαμπίρη και το turn around στον τουρισμό

admin

Το 3rd InvestGR Forum φέρνει τις ξένες επενδύσεις στο προσκήνιο του δημόσιου διαλόγου

admin

Σύμβαση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την Intracom Telecom

admin

Ποιοι απέκτησαν τα πακέτα μετοχών της Lamda Development

admin

Eurobank: Bonuses άνω των 25 χιλ. για μεταφορά στην FPS

admin

Energean: Σχέδιο διάσωσης για τα πετρέλαια του Πρίνου με ένεση ρευστότητας €75 εκατ.

admin

ΑΔΜΗΕ: Στο 4,99% η άμεση συμμετοχή της Silchester

admin