Image default
Επιχειρήσεις

ΟΠΑΠ: Προχωρά η προαιρετική δημόσια πρόταση της Sazka Group

Από 1 έως 29 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η περίοδος αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που κατέθεσε ο όμιλος SAZKA για τις μετοχές του ΟΠΑΠ που δεν κατέχει. Το πληροφοριακό δελτίο εγκρίθηκε την Δευτέρα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να ξεκινήσουμε την προαιρετική δημόσια πρότασή μας για τον ΟΠAΠ, σε συνέχεια της έγκρισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Karel Komarek (φωτό), Πρόεδρος του SAZKA Group. «Η πρότασή μας, η οποία πιστεύουμε ότι είναι ελκυστική για τους μετόχους του ΟΠAΠ, αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης μας στην ελληνική οικονομία. Η πρότασή μας, η οποία πραγματοποιείται σε μετρητά και για την οποία έχουν δεσμευθεί κεφάλαια άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, προσφέρει στους μετόχους του ΟΠAΠ έναν μηχανισμό για να αποκομίσουν κέρδη από την αξία που έχει ήδη δημιουργηθεί».

Ο όμιλος SAZKA υπέβαλλε στις 8 Ιουλίου προαιρετική δημόσια πρόταση για τις μετοχές του OΠAΠ που δεν κατέχει, δηλαδή για το 67% του Οργανισμού, στα 9,12 ευρώ ανά μετοχή. Η μετοχή του ΟΠAΠ έκλεισε χθες στα 9,435 ευρώ.

Η Δημόσια Πρόταση αφορά την απόκτηση των μετοχών που “δεν κατέχονται ή ελέγχονται, άμεσα ή έμμεσα, από τον Προτείνοντα και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα κατά την Ημερομηνία του Πληροφοριακού Δελτίου, ήτοι 216.353.443 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες Μετοχές της Εταιρείας με ονομαστική αξία €0,30 η κάθε μία, που αντιστοιχούν σε 67,27% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, μεθ’ όλων των υφιστάμενων και μελλοντικών δικαιωμάτων, αξιώσεων ή απαιτήσεων που, σύμφωνα με το καταστατικό της Εταιρείας και τον νόμο, ενσωματώνονται, περιέχονται, συνδέονται με ή απορρέουν από αυτές, και ειδικότερα:

(i) 214.523.819 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες Mετοχές της Εταιρείας ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία, που αντιστοιχούν σε 66,70% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, και

(ii) 1.829.624 ίδιες Μετοχές που κατέχονται από την Εταιρεία κατά την Ημερομηνία του Πληροφοριακού Δελτίου, που αντιστοιχούν σε 0,57% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας”.

*Το Πληροφορικό Δελτίο της Δημόσιας Πρότασης για τον ΟΠΑΠ, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη “Συνοδευτικό Υλικό”.

Σχετικα αρθρα

Φάμελλος: Σε λίγο η Ελληνικός Χρυσός θα υπογράφει τις αδειοδοτήσεις!

admin

Χαντζηνικολάου: Εχει ανακάμψει ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός τομέας

admin

Στις εγκαταστάσεις της ΜΕΒΓΑΛ ο Αδωνις Γεωργιάδης

admin

Νέα υπηρεσία εξατομικευμένων δρομολογίων για επιχειρήσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

admin

Θετικό σινιάλο για Φουρλή από την εγχώρια αγορά

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Οk στην εξαγορά της GML από ΟΠΑΠ, Deep Investments και Padian

admin

Τρία βραβεία για το Public στα HR Excellence Awards

admin

Εμφαση στο e-εμπόριο από τον Οίκο Νάκα

admin

Ν. Παππάς: Σκάνδαλο μια πιθανή πώληση των ΕΛΠΕ από τη ΝΔ

admin

Eurobank: Νέος επικεφαλής Κανονιστικής Συμμόρφωσης ο Αθ. Αθανασόπουλος

admin

Δέκα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το 30% του ΔΑΑ

admin

Εθνική: Εξετάζεται επιτάχυνση της τιτλοποίησης NPEs

admin

Στις Μπιτσάκος AE και Ιχθ. Κεφαλλονιάς τα assets Νηρέα και Σελόντα

admin

Το «Ελληνικό» της Ρουμανίας χρειάστηκε μόλις… τέσσερα χρόνια!

admin

«Πάνω από τον πήχη» η Viohalco

admin

Coca Cola HBC: Η «γεωγραφία» των πωλήσεων και τα νέα προϊόντα

admin

UPS: Ο Yannick Mooijman CEO για Ελλάδα και τρεις ακόμα χώρες

admin

Θρίλερ με τα δάνεια και τον έλεγχο της ΑΝΕΚ

admin