Image default
Επιχειρήσεις

Πλαστικά Κρήτης: Αύξηση 40% στα κέρδη εξαμήνου

Σαφή βελτίωση των οικονομικών τους επιδόσεων σημείωσαν κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο τα Πλαστικά Κρήτης, καθώς ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από τα 141,1 στα 143,2 εκατ. ευρώ, το EBITDA διευρύνθηκε από τα 23,07 στα 27 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη ανέβηκαν από τα 12,38 στα 17,27 εκατ. ευρώ ( 40%).

Στα αξιοσημείωτα των λογιστικών καταστάσεων συγκαταλέγεται και η πολύ ισχυρή ρευστότητα του ομίλου, καθώς στις 30/6/2019 οι μακροπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 7,7 εκατ. ευρώ, οι αντίστοιχες βραχυπρόθεσμες σε 12,4 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ο όμιλος διέθετε σε μετρητά και επενδύσεις χαρτοφυλακίου 57,22 εκατ. ευρώ!

Η θυγατρική της Κίνας προτίθεται να αγοράσει στη χώρα οικόπεδο έκτασης 46,6 στρεμμάτων, με στόχο την παραγωγή πρώτων υλών για τη βιομηχανία πλαστικών και ειδικών φύλλων θερμοκηπίου. Παράλληλα, η μητρική εταιρεία αγόρασε στην Κρήτη οικόπεδο 15,7 στρεμμάτων στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, στο οποίο βρίσκονται κτιριακές εγκαταστάσεις 6,9 χιλ. τ.μ.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του δευτέρου εξαμήνου, η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου αναφέρει τα εξής:

«Οι προοπτικές για το 2019 είναι θετικές. Η πορεία των τιμών των πρώτων υλών σε συνδυασμό με την ευνοϊκή ισοτιμία του ευρώ σε σχέση με το δολάριο ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά μας. Τον Αύγουστο ξεκίνησε η λειτουργία της δεύτερης γραμμής παραγωγής πλαστικών φύλλων 7-στρώσεων στο Ηράκλειο, που αύξησε τη δυναμικότητα παραγωγής του τομέα κατά 30% και μας βοηθάει να αυξήσουμε σημαντικά τις πωλήσεις. Στη Γαλλία επίσης ξεκίνησε νέα γραμμή παραγωγής πλαστικών φύλλων 5-στρώσεων που αυξάνει τη δυναμικότητα της εκεί θυγατρικής μας εταιρείας και δίνει τη δυνατότητα παραγωγής νέων προϊόντων.

»Βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική επένδυση στον τομέα του master batch για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου μας στην Πολωνία σε έγχρωμα master batch. Υλοποιούνται σημαντικές εμπορικές συμφωνίες με νέους διανομείς στο εξωτερικό που βελτιώνουν περαιτέρω τη θέση μας στη διεθνή αγορά. Παράλληλα, πολλά νέα προϊόντα που έχουμε εισαγάγει στην αγορά την τελευταία διετία, όπως τα αδιαπέραστα στο οξυγόνο φύλλα ενσίρωσης, τα φύλλα θερμοκηπίων με αντισταγονική ιδιότητα πολύ μακράς διάρκειας, οι αδιαπέραστες σε αέρια μεμβράνες, έχουν τύχει πολύ ευνοϊκής αποδοχής στην αγορά και ενισχύουν από φέτος και για τα επόμενα χρόνια τις πωλήσεις μας και τη φήμη της εταιρείας. Με προϋπόθεση να μην υπάρξει κάποιο έκτακτο γεγονός στη διάρκεια του χρόνου, αναμένουμε για το 2019 αύξηση του EBITDA του Ομίλου κατά 15%».

Σχετικα αρθρα

Συνεργασία Interamerican με The Tipping Point για τον Αλφαβητισμό των νέων στην Υγεία

admin

Triton: Το μεγαλύτερο πλοίο που διέσχισε ποτέ τη Διώρυγα του Παναμά

admin

Η RWE επιστρέφει Ελλάδα για την «πράσινη» ΔΕΗ

admin

Με την ΕΕΘ συναντήθηκαν στελέχη του «Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας»

admin

Συμμετοχή της Eurolife ERB στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

admin

Μείωση ζημιών στα 7,9 εκατ. ευρώ για την ΑΝΕΚ

admin

Αυξήθηκαν τα ποσοστά Πειραιώς και Eurobank στην Creta Farms

admin

Καταργείται το πλαφόν του 0,75% στη φορολογία των ΑΕΕΑΠ

admin

Οι φετινές υποτροφίες της ΑΜΚΕ «Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF»

admin

Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα νέα iPhone 11

admin

ΕΤΑΔ: Πωλεί στην Alpha Bank 110 στρέμματα στον Αστακό

admin

Συνεργασία κυβέρνησης-Cisco για κέντρο καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

admin

Εκλεισε η συμφωνία εξυγίανσης για τη ΧΑΡΤΕΛ

admin

Συλλογή Σχολικών Ειδών από την Alpha Bank σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

admin

Μοτοδυναμική: «Μεταβατικές» ζημίες στο α’ εξάμηνο

admin

Κ. Χατζηδάκης: Χρειάζονται 900 εκατ. για να είναι βιώσιμη η ΔΕΗ το 2020

admin

Performance Technologies: Από 23/9 η καταβολή μερίσματος €0,05

admin

Η παρουσία της Τράπεζας Πειραιώς στην 84η ΔΕΘ

admin