Image default
Επιχειρήσεις

Πλαστικά Κρήτης: Αύξηση 40% στα κέρδη εξαμήνου

Σαφή βελτίωση των οικονομικών τους επιδόσεων σημείωσαν κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο τα Πλαστικά Κρήτης, καθώς ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από τα 141,1 στα 143,2 εκατ. ευρώ, το EBITDA διευρύνθηκε από τα 23,07 στα 27 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη ανέβηκαν από τα 12,38 στα 17,27 εκατ. ευρώ ( 40%).

Στα αξιοσημείωτα των λογιστικών καταστάσεων συγκαταλέγεται και η πολύ ισχυρή ρευστότητα του ομίλου, καθώς στις 30/6/2019 οι μακροπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 7,7 εκατ. ευρώ, οι αντίστοιχες βραχυπρόθεσμες σε 12,4 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ο όμιλος διέθετε σε μετρητά και επενδύσεις χαρτοφυλακίου 57,22 εκατ. ευρώ!

Η θυγατρική της Κίνας προτίθεται να αγοράσει στη χώρα οικόπεδο έκτασης 46,6 στρεμμάτων, με στόχο την παραγωγή πρώτων υλών για τη βιομηχανία πλαστικών και ειδικών φύλλων θερμοκηπίου. Παράλληλα, η μητρική εταιρεία αγόρασε στην Κρήτη οικόπεδο 15,7 στρεμμάτων στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, στο οποίο βρίσκονται κτιριακές εγκαταστάσεις 6,9 χιλ. τ.μ.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του δευτέρου εξαμήνου, η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου αναφέρει τα εξής:

«Οι προοπτικές για το 2019 είναι θετικές. Η πορεία των τιμών των πρώτων υλών σε συνδυασμό με την ευνοϊκή ισοτιμία του ευρώ σε σχέση με το δολάριο ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά μας. Τον Αύγουστο ξεκίνησε η λειτουργία της δεύτερης γραμμής παραγωγής πλαστικών φύλλων 7-στρώσεων στο Ηράκλειο, που αύξησε τη δυναμικότητα παραγωγής του τομέα κατά 30% και μας βοηθάει να αυξήσουμε σημαντικά τις πωλήσεις. Στη Γαλλία επίσης ξεκίνησε νέα γραμμή παραγωγής πλαστικών φύλλων 5-στρώσεων που αυξάνει τη δυναμικότητα της εκεί θυγατρικής μας εταιρείας και δίνει τη δυνατότητα παραγωγής νέων προϊόντων.

»Βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική επένδυση στον τομέα του master batch για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου μας στην Πολωνία σε έγχρωμα master batch. Υλοποιούνται σημαντικές εμπορικές συμφωνίες με νέους διανομείς στο εξωτερικό που βελτιώνουν περαιτέρω τη θέση μας στη διεθνή αγορά. Παράλληλα, πολλά νέα προϊόντα που έχουμε εισαγάγει στην αγορά την τελευταία διετία, όπως τα αδιαπέραστα στο οξυγόνο φύλλα ενσίρωσης, τα φύλλα θερμοκηπίων με αντισταγονική ιδιότητα πολύ μακράς διάρκειας, οι αδιαπέραστες σε αέρια μεμβράνες, έχουν τύχει πολύ ευνοϊκής αποδοχής στην αγορά και ενισχύουν από φέτος και για τα επόμενα χρόνια τις πωλήσεις μας και τη φήμη της εταιρείας. Με προϋπόθεση να μην υπάρξει κάποιο έκτακτο γεγονός στη διάρκεια του χρόνου, αναμένουμε για το 2019 αύξηση του EBITDA του Ομίλου κατά 15%».

Σχετικα αρθρα

Δανεισμός προσωπικού στην Intrum από την Πειραιώς

admin

Όλα τα μυστικά για την αεριοκίνηση των οχημάτων

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά της Opel Ελλάς από τον Γ. Συγγελίδη

admin

Στις «Most Admired Companies» του Fortune η Μέλισσα Κίκιζας

admin

«True Leader» η Interamerican Ζωής

admin

Επίσκεψη Πρεμ Γουάτσα με… γεμάτη ατζέντα

admin

Μπουτάρης: Τη μετατροπή των ανώνυμων μετοχών σε ονομαστικές ενέκρινε η ΓΣ

admin

Διψήφιο growth και εξαγορά βλέπει το 2020 η Profile

admin

My market: Επενδύουν σταθερά στους ανθρώπους τους

admin

Στην online διανομή προϊόντων κάνναβης ο Στ. Χατζηιωάννου

admin

Υπηρεσίες logistics αυτοκινήτων από τη GEFCO Ελλάδας

admin

ΔΕΗ: Αντίστροφη μέτρηση για το business plan

admin

Πειραιώς: Ντεμπούτο για τη νέα εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων

admin

Νέο Research & Development Hub στην Ελλάδα από την TeamViewer

admin

Νέα σταθερά πακέτα ηλεκτρικού ρεύματος Genius από την Protergia

admin

To Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας συμμετέχει για 2η χρονιά στη ΔΕΘ

admin

Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ δεν είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης

admin

Ενισχύει την παρουσία της στην Κύπρο η Aegean

admin