Image default
Επιχειρήσεις

Πλαστικά Κρήτης: Αύξηση 40% στα κέρδη εξαμήνου

Σαφή βελτίωση των οικονομικών τους επιδόσεων σημείωσαν κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο τα Πλαστικά Κρήτης, καθώς ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από τα 141,1 στα 143,2 εκατ. ευρώ, το EBITDA διευρύνθηκε από τα 23,07 στα 27 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη ανέβηκαν από τα 12,38 στα 17,27 εκατ. ευρώ ( 40%).

Στα αξιοσημείωτα των λογιστικών καταστάσεων συγκαταλέγεται και η πολύ ισχυρή ρευστότητα του ομίλου, καθώς στις 30/6/2019 οι μακροπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 7,7 εκατ. ευρώ, οι αντίστοιχες βραχυπρόθεσμες σε 12,4 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ο όμιλος διέθετε σε μετρητά και επενδύσεις χαρτοφυλακίου 57,22 εκατ. ευρώ!

Η θυγατρική της Κίνας προτίθεται να αγοράσει στη χώρα οικόπεδο έκτασης 46,6 στρεμμάτων, με στόχο την παραγωγή πρώτων υλών για τη βιομηχανία πλαστικών και ειδικών φύλλων θερμοκηπίου. Παράλληλα, η μητρική εταιρεία αγόρασε στην Κρήτη οικόπεδο 15,7 στρεμμάτων στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, στο οποίο βρίσκονται κτιριακές εγκαταστάσεις 6,9 χιλ. τ.μ.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του δευτέρου εξαμήνου, η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου αναφέρει τα εξής:

«Οι προοπτικές για το 2019 είναι θετικές. Η πορεία των τιμών των πρώτων υλών σε συνδυασμό με την ευνοϊκή ισοτιμία του ευρώ σε σχέση με το δολάριο ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά μας. Τον Αύγουστο ξεκίνησε η λειτουργία της δεύτερης γραμμής παραγωγής πλαστικών φύλλων 7-στρώσεων στο Ηράκλειο, που αύξησε τη δυναμικότητα παραγωγής του τομέα κατά 30% και μας βοηθάει να αυξήσουμε σημαντικά τις πωλήσεις. Στη Γαλλία επίσης ξεκίνησε νέα γραμμή παραγωγής πλαστικών φύλλων 5-στρώσεων που αυξάνει τη δυναμικότητα της εκεί θυγατρικής μας εταιρείας και δίνει τη δυνατότητα παραγωγής νέων προϊόντων.

»Βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική επένδυση στον τομέα του master batch για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου μας στην Πολωνία σε έγχρωμα master batch. Υλοποιούνται σημαντικές εμπορικές συμφωνίες με νέους διανομείς στο εξωτερικό που βελτιώνουν περαιτέρω τη θέση μας στη διεθνή αγορά. Παράλληλα, πολλά νέα προϊόντα που έχουμε εισαγάγει στην αγορά την τελευταία διετία, όπως τα αδιαπέραστα στο οξυγόνο φύλλα ενσίρωσης, τα φύλλα θερμοκηπίων με αντισταγονική ιδιότητα πολύ μακράς διάρκειας, οι αδιαπέραστες σε αέρια μεμβράνες, έχουν τύχει πολύ ευνοϊκής αποδοχής στην αγορά και ενισχύουν από φέτος και για τα επόμενα χρόνια τις πωλήσεις μας και τη φήμη της εταιρείας. Με προϋπόθεση να μην υπάρξει κάποιο έκτακτο γεγονός στη διάρκεια του χρόνου, αναμένουμε για το 2019 αύξηση του EBITDA του Ομίλου κατά 15%».

Σχετικα αρθρα

Ryanair: Μειώνει το πρόγραμμα Οκτωβρίου – Θα εκτελεί το 40% του περσινού

admin

Η προσαρμογή της εργασίας στην εποχή του κορωνοϊού – Τι αλλάζει

admin

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Συστήνει αγορά η Wood & Company

admin

ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ: Χαμηλότερος ο φετινός τζίρος στις 9 από τις 10 επιχειρήσεις

admin

Αλουμύλ: Προπαρασκευαστικές ενέργειες για συγχώνευση με Αλουφόντ

admin

Χρυσάφι στα… μπαούλα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Υπό την «ομπρέλα» της Ergo η DAS Hellas – Ποιους καλύπτει η Νομική Προστασία

admin

ΥΠΕΝ: Μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά ενέργειας

admin

Υγεία: Συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

admin

BriQ: Στα €2,10 η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

admin

Intralot: Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Evolution Gaming

admin

Κρούσματα σε άνοδο, δείκτες σε πτώση, επενδυτές σε αναμονή

admin

Lamda Development: Το χρονοδιάγραμμα της Δημόσιας Προσφοράς του κοινού ομολογιακού δανείου €320 εκατ.

admin

Debenhams: Αίτηση πτώχευσης για προστασία από τους πιστωτές

admin

Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων από Πειραιώς

admin

Folli Follie: Στο 16,369% διατηρείται το ποσοστό της Fosun

admin

Κ. Δομαζάκης: Η Creta Farms οδηγείται σε κατάρρευση

admin

Πιάνει το 10άρι στην αύξηση πωλήσεων η Σκλαβενίτης

admin