Image default
Οικονομία

120 δόσεις : Τελευταία ευκαιρία μέχρι τις 7 Οκτωβρίου

Η ρύθμιση των 120 δόσεων και η παράταση μέχρι τις 7 Οκτωβρίου που δόθηκε για την ένταξη σε αυτήν, αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Για μαζική ανταπόκριση των πολιτών στη ρύθμιση των 120 δόσεων μιλά το υπουργείο Οικονομικών, γεγονός που έπαιξε ρόλο στην απόφαση για χορήγηση μικρής παράτασης, έως τις 7 Οκτωβρίου, για την ένταξη στη ρύθμιση.

Ωστόσο σπεύδει να ξεκαθαρίσει το υπουργείο, η ρύθμιση των 120 δόσεων και η παράταση που δόθηκε για την ένταξη σε αυτήν αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο.

Και αν συνυπολογίσει κανείς την αρνητική αντίδραση των θεσμών όταν πρόκειται για ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών, δεν έχει κανένα λόγο να αμφισβητήσει ότι το υπουργείο Οικονομικών θα τηρήσει την «απειλή» του αυτή στο ακέραιο.

Στη ρύθμιση 384.402 οφειλέτες

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν μαζικά στην κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Μέχρι τις 27.09.2019 εντάχθηκαν στη ρύθμιση 384.402 οφειλέτες, ρυθμίζοντας οφειλές ύψους 2,4 δισ. ευρώ, οι οποίες μαζί με τις προσαυξήσεις ύψους 898,5 εκατ. ευρώ φθάνουν συνολικά στα 3,3 δισ. ευρώ.

Τα οφέλη από τη ρύθμιση

Απευθύνοντας εμμέσως πρόσκληση στους οφειλέτες του Δημοσίου να σπεύσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, αφού μάλλον δεν θα τους ξαναδοθεί η ευκαιρία να το κάνουν με τόσο ευνοϊκούς όρους, το υπουργείο Οικονομικών απαριθμεί τα οφέλη της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Πράγματι, τονίζεται στην ανακοίνωση, η ρύθμιση των 120 δόσεων παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη, όπως:

● Μείωση του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ.

● Μείωση επιτοκίου από 5% στο 3%.

● Δυνατότητα σε όλα τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1.000.000 ευρώ να ρυθμίσουν την οφειλή τους μέχρι 120 δόσεις, που μέχρι σήμερα συνέβαινε μόνο για τα φυσικά πρόσωπα.

● Αποδέσμευση των κατασχεμένων τραπεζικών λογαριασμών.

● Δικαίωμα σε όσους είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4611/2019 να υπαγάγουν τα χρέη τους στη νέα αυτή ρύθμιση και να επωφεληθούν των πιο ευνοϊκών όρων της.

● Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας.

Παράταση έως τις 7 Οκτωβρίου

«Προκειμένου να επωφεληθούν των ιδιαίτερα ευνοϊκών όρων αυτής της ρύθμισης όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις και, δεδομένου ότι η σχετική πλατφόρμα άνοιξε από τις 5.9.2019, το υπουργείο Οικονομικών αποφασίζει τη χορήγηση παράτασης για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων μέχρι και τη Δευτέρα 7.10.2019» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων και η παράταση που δόθηκε για την ένταξη σε αυτήν αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, σπεύδει να τονίσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ευκαιρία έως 7 Οκτωβρίου και για τις 120 δόσεις για οφειλές στα Ταμεία

«Δίνουμε παράταση μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019 σε όλους τους οφειλέτες για την συμμετοχή τους στην ρύθμιση των 120 δόσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία», είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στην ρύθμιση.»

» Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δισ. ευρώ.»

» Υπενθυμίζω, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στην ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους» είχε συμπληρώσει.

Σχετικα αρθρα

Γ. Πλακιωτάκης: Εντυπωσιακά τα οφέλη για τον Πειραιά από το master plan του ΟΛΠ

admin

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Κτηματολόγιο: Παράταση σε έξι δήμους

admin

Πλησιάζει το χρηματιστηριακό ντεμπούτο της Aramco

admin

Γεωργιάδης για τράπεζες: Έρχονται μειώσεις μετά το «πάγωμα» των αυξήσεων στις προμήθειες

admin

120 δόσεις: Όλες οι αλλαγές και τα σημεία «κλειδιά»

admin

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Υπερπλεόνασμα 3 δισ. ευρώ στο εννιάμηνο του 2019

admin

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Michelin στη Γερμανία

admin

Παναγιωτάκης: Πρόσκαιρα και συγκυριακά τα προβλήματα της ΔΕΗ

admin

Στις σκέψεις του Τραμπ να κλιμακώσει τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

admin

Έρχεται λίφτινγκ στον εξωδικαστικό μηχανισμό

admin

Υψηλές «πτήσεις» για τα ελληνικά αεροδρόμια στο επτάμηνο

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές τάσεις στο κλείσιμο των αγορών

admin

Ανοδικά κινείται το χρηματιστήριο του Τόκιο

admin

Θετικά αξιολογεί η Moody’s το κλιμακωτό επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ

admin

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street

admin

Λαγκάρντ προς Γερμανία: Επενδύστε περισσότερα

admin