Image default
Επιχειρήσεις

Ελινόιλ: Αύξηση τζίρου και κερδών στο εξάμηνο

Κατά το α’ εξάμηνο του 2019, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου της ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. ανήλθε σε €1.084,7 εκατ. έναντι €1.026,7 εκατ. του α’ εξαμήνου του 2018, καταγράφοντας αύξηση 6%.

Το α’ εξάμηνο του 2019, τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε €24,8 εκατ. έναντι €20,8 εκατ. του α’ εξαμήνου του 2018 και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €9,03 εκατ. έναντι €5,7 εκατ. του αντιστοίχου διαστήματος του 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 59%. Τα ενοποιημένα προ φόρων αποτελέσματα του ομίλου (EBT) κατά το α’ εξάμηνο του 2019 ανήλθαν σε κέρδη €1,8 εκατ. έναντι €1,5 εκατ. του α’ εξαμήνου του 2018, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ανήλθαν σε κέρδη €1,3 εκατ. έναντι €0,9 εκατ. του αντιστοίχου περσινού διαστήματος.

Όσον αφορά στη μητρική εταιρία ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε., κατά το α’ εξάμηνο του 2019 τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €7,7 εκατ. έναντι €5,4 εκατ. του α’ εξαμήνου του 2018. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη €1,65 εκατ. έναντι €1,4 εκατ. και τα αποτελέσματα μετά από φόρους σε κέρδη €1,15 εκατ. έναντι €0,8 εκατ. του αντιστοίχου διαστήματος του 2018.

Η εσωτερική αγορά καυσίμων κατά το α’ εξάμηνο του 2019 κατέγραψε πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, η οποία οφείλεται στις μειωμένες καταναλώσεις των καυσίμων κίνησης, απόρροια του ασταθούς πολιτικού κλίματος και της παρατεταμένης εκλογικής περιόδου που επικρατούσε στην ελληνική αγορά, καθώς και στη μειωμένη αγοραστική δύναμη των Ελλήνων. Σε επίπεδο Ομίλου, κατά το α’ εξάμηνο του 2019, οι περισσότερες θυγατρικές του Ομίλου παρουσιάζουν θετική πορεία.

Η ελίν Τεχνική διατηρεί την μέχρι τώρα καλή πορεία της, με σταθερή ανάληψη νέων έργων και θετικά οικονομικά αποτελέσματα.

Η ελίν Ναυτική συνεχίζει να είναι κερδοφόρος χάρη στο υψηλό ποσοστό εκμετάλλευσης του στόλου της, ενώ η ελίν Σταθμοί παρουσίασε μικρές ζημίες λόγω της ένταξης νέων Ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων, που απαιτούν σημαντικές επενδύσεις.

Η συνδεδεμένη με την ΕΛΙΝΟΙΛ ελίν Βιοκαύσιμα διένυσε μια δύσκολη περίοδο, με αποτέλεσμα την αρνητική εικόνα της στα αποτελέσματα του Ομίλου.

Η πορεία της αγοράς κατά το β’ εξάμηνο του 2019 θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το οικονομικό κλίμα που θα επικρατήσει στη χώρα μας. Οι προοπτικές είναι θετικές. Ήδη με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας δόθηκε τέλος στην αβεβαιότητα που κυριάρχησε στην αγορά κατά το α΄ εξάμηνο και δημιουργήθηκαν βάσιμες προϋποθέσεις σταθεροποίησης και αλλαγής της ψυχολογίας της αγοράς προς το θετικότερο.

Επιπλέον, η εξαγγελία και η δέσμευση για την επανεκκίνηση μιας σειράς επενδύσεων, αναμφισβήτητα θα δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις σε ότι αφορά την αύξηση των πωλήσεων στον κλάδο της ενέργειας το προσεχές διάστημα. Μικρότερο, αλλά όχι ασήμαντο αντίκτυπο στην εξέλιξη της αγοράς αναμένεται να έχει η πορεία των πωλήσεων του πετρελαίου θέρμανσης.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ θα εστιάσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου ελίν προσθέτοντας νέα, ποιοτικά σημεία πώλησης, που στοχεύουν στην πλήρη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των καταναλωτών της, αλλά και στη νέα δραστηριότητα της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου. Συγχρόνως, θα ενισχύσει τη δυναμική της παρουσία στις Διεθνείς αγορές, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεών της.

Σχετικα αρθρα

Μειώνει τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων η Eurobank

admin

Νηρεύς- Σελόντα: Πράσινο φως από την DG Comp στην πώληση

admin

Trastor: Στα 163,6 εκατ. η αποτίμηση των ακινήτων το α’ εξάμηνο

admin

Οι δύο «κρυφές» εκκρεμότητες στο Ελληνικό

admin

Mohegan: Το Ελληνικό θα γυρίσει σελίδα για την Ελλάδα

admin

Forthnet: Εκτός και ο Antenna, «μνηστήρας» τώρα ο Μαρινάκης

admin

ΓΕ Δημητρίου: Προχωρά το σχέδιο εξυγίανσης

admin

Στις 21 Νοεμβρίου «κληρώνει» για Εθνική Ασφαλιστική

admin

Folli-Follie: Αναβολή της Γενικής Συνέλευση για τις 31 Οκτωβρίου

admin

Εμφαση στο e-εμπόριο από τον Οίκο Νάκα

admin

Νέα σταθερά πακέτα ηλεκτρικού ρεύματος Genius από την Protergia

admin

Η Alpha Bank υιοθετεί τις έξι Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών

admin

Μακέδος: Να στηριχθούν υποδομές και ΜμΕ

admin

Αλλαγή ηγεσίας για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

admin

Athens Capital Hotel– MGallery: Σε λειτουργία από τον Απρίλιο 2020

admin

Ανοιξε το πρώτο υποκατάστημα της Optima Bank

admin

Τοποθετήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ

admin

Αυξημένες επιδόσεις για την ElvalHalcor

admin