Image default
Πολιτική

Νίκος Φίλης: Να έρθει στη Βουλή η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Αντίθετος με την υπογραφή των τεσσάρων συμβάσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, παραμονές των εκλογών, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Νίκος Φίλης, από το βήμα της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε μάλιστα πως η σημερινή μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βήμα αλλά το παρών δεν είναι αρκετό.

«Σήμερα χρειαζόμαστε αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης ώστε να μειωθούν οι ενεργειακές ανάγκες. Αυτό είναι φυσικά μια πολιτική επιλογή μεγάλης βαρύτητας και συνεπειών που το οικονομικό σύστημα από μόνο του, χωρίς να υποχρεωθεί, δεν θα την εφαρμόσει ποτέ.

Γι΄αυτό έχουν τεράστια σημασία και αποτελούν πηγή αισιοδοξίας οι διαδηλώσεις των νέων που παρακολουθήσαμε, την περασμένη εβδομάδα, σε όλο τον πλανήτη, διαδηλώσεις που θα ενταθούν και είναι καθήκον μας να τις στηρίξουμε», είπε ο Νίκος Φίλης.

Και τόνισε ότι χρειάζεται αύξηση, με κανόνες και όρους, των εναλλακτικών πηγών ενέργειας στο ενεργειακό βήμα. Πρότεινε ακόμη να κληθεί από την ελληνική Βουλή η Γκρέτα Τούνμπεργκ και κάθε Παρασκευή που γίνονται οι διαδηλώσεις των παιδιών στο Σύνταγμα, να τους ακούσει ο πολιτικός κόσμος.

«Εκεί είναι η πραγματική Βουλή των Εφήβων και όχι σε γραφειοκρατικές διαδικασίες εσωτερικού χώρου», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα πρέπει να παίξει θετικό ρόλο, ρόλο που δεν είναι συμβατός με τους στόχους της εξορυκτικής βιομηχανίας», είπε ο Νίκος Φίλης.

Και πρόσθεσε: «Έχω εκφράσει έγκαιρα την αντίθεσή μου με τις συμβάσεις εξόρυξης, η κύρωση των οποίων γίνεται σήμερα».

Όπως είπε από τον Απρίλιο του 2018 είχε υπογράψει κείμενο μαζί με τον τότε βουλευτή Γιώργο Δημαρά και έγκριτους επιστήμονες, με το οποίο καλούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μην επιμείνει σε ένα παραγωγικό σχέδιο ανάπτυξης που θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον και τον πλούτο ολόκληρων περιοχών, σπαταλώντας την ίδια στιγμή τους φυσικούς πόρους.

«Συνεργαζόμενη η κυβέρνηση μας με την οικολογική αριστερά, θα έπρεπε να παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο που να οδηγεί σε δίκαιη κατανομή του φυσικού πλούτου και σε ένα άλλο υπόδειγμα στη ζωή του πολίτη», αποκάλυψε για όσα ανέφερε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον Απρίλιο του 2018.

«Ακούστηκε μια κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει θέση. Είναι μια θετική μετατόπιση. Είναι κατά τη γνώμη μου προάγγελος μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Αρκεί όμως; Αρκεί από το “ναι” το βιαστικό και ακατανόητο, την παραμονή των εκλογών, να πάμε σήμερα σε ένα παρών; Κατά τη γνώμη μου δεν αρκεί.

Άκουσα ως άλλοθι το θέμα των ΕΛΠΕ. Είναι πραγματικό πρόβλημα το ξεπούλημα που ετοιμάζεται για τα ΕΛΠΕ. Αυτό όμως είναι το έλασσον.

Το μείζον είναι η κλιματική αλλαγή, η οποία υπήρχε και πριν τις εκλογές. Είναι λάθος να μην κάνουμε μια αυτοκριτική, μπροστά στην κοινωνία και την ελληνική νεολαία. Αυτή είναι η δύναμη της Αριστεράς. Να μπορεί να διορθώνει τα λάθη της και να κερδίζει στις συνειδήσεις των πολιτών», είπε ο Νίκος Φίλης.

Σχετικα αρθρα

Πέτσας: Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό μένοντας σπίτι

admin

Γαλλική Προεδρία για επίσκεψη Μητσοτάκη: Θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις

admin

Άρση μέτρων: Μέχρι έξι άτομα στο τραπέζι εκτός αν πρόκειται για οικογένεια

admin

Κικίλιας – κορωνοϊός: Συναισθανθείτε την κρισιμότητα των στιγμών – Καθίστε σπίτια σας!

admin

Μισέλ σε Μητσοτάκη: Η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο είναι θέμα και της ΕΕ

admin

Ελληνοτουρκικά: Έκτακτη συνάντηση Δένδια – Πομπέο την Παρασκευή

admin

Αντώνης Λιάκος: Στο πλευρό του ο Νίκος Μπίστης

admin

Αβραμόπουλος για Novartis: Λογαριασμοί και καταθέσεις μου έχουν δηλωθεί και ελεγχθεί

admin

Ο Καμμένος είπε ότι δεν έγινε ο διάλογος που δεν διέψευσε ούτε ο Παπαγγελόπουλος, ούτε ο Τσίπρας

admin

Kορωνoϊός: Αναβάλλεται το συνέδριο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο το υλικό για την πρόταση παραπομπής του Παπαγγελόπουλου

admin

Ελληνοτουρκικά: Τι συζήτησαν Παναγιωτόπουλος και Φλοράνς Παρλί

admin

Κεραμέως: Διχαστική και προκλητική ενέργεια η απόπειρα εμπρησμού στη Μονή Πετράκη

admin

Δένδιας: Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε συμφωνία για διάλογο με την Τουρκία

admin

Covid-19: Τα αντανακλαστικά της Ευρώπης και η επόμενη μέρα στην Ελλάδα

admin

Παπαδάκης: Το Ευρωκοινοβούλιο είναι «λαγός» στην προώθηση αντιλαϊκών μέτρων

admin

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Χαιρετισμός στο διεθνές φεστιβάλ Μολύβου

admin

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αστυνομοκρατία στη κινητοποίηση για το ΧΥΤΑ στη Φυλή

admin