Image default
Επιχειρήσεις

Eurobank: Πρεμιέρα του Trade Club Alliance στο Λονδίνο

Δημοσιεύθηκε: 1 Οκτωβρίου 2019 – 15:41

Υψηλόβαθμα στελέχη 14 τραπεζικών ομίλων από όλον τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο για την επίσημη έναρξη του Trade Club Alliance (TCA), της πρώτης παγκόσμιας ψηφιακής πλατφόρμας που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους στο διεθνές εμπόριο.

Το TCA, συμβάλει στη στήριξη των επιχειρήσεων που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν εμπορικά σε διεθνές επίπεδο, λειτουργώντας ως πλατφόρμα διασύνδεσης μεταξύ αξιόπιστων αγοραστών και προμηθευτών με ομοειδείς επιχειρήσεις σε αγορές απ’ όλον τον κόσμο, παρέχοντάς τους, παράλληλα, πληροφορίες για τους κανονισμούς και τους εμπορικούς δασμούς στις χώρες ενδιαφέροντός τους. Τα μέλη του TCA, με την ένταξή τους στην πλατφόρμα, έχουν τη δυνατότητα άμεσης και αξιόπιστης πληροφόρησης για τις αγορές σε περισσότερες από 180 χώρες, συμπεριλαμβανομένων μακροοικονομικών αναλύσεων, των τάσεων στην αγορά, των απαιτήσεων μεταφοράς εμπορευμάτων κ.ά.

Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε από την Banco Santander το 2015, με αρχικό σκοπό τη διασύνδεση επιχειρήσεων από την Ευρώπη με τη Λατινική Αμερική. Μετά την επιτυχία του, το πρόγραμμα επεκτάθηκε παγκοσμίως με κατάληξη τη δημιουργία του Trade Club Alliance. Οι συνεργαζόμενες τράπεζες σε αυτή τη συμμαχία καλύπτουν μερικές από τις πιο εδραιωμένες και ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο, όπως την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και τη Νότιο – ανατολική Ασία. Μέχρι το 2022 άνω του 90% των διεθνών εμπορικών διαδρόμων θα καλύπτονται από την πλατφόρμα υποστηρίζοντας περισσότερες από 1 εκατομμύριο εταιρείες σε όλον τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος του Trade Club Alliance, κ. Jon Barañano, δήλωσε: «Η ίδρυση του Trade Club Alliance σηματοδοτεί την ενίσχυση μιας σχέσης μεταξύ των επιχειρήσεων και των τραπεζών τους, οι οποίες είναι κάτι περισσότερο από απλοί χρηματοδότες αλλά λειτουργούν ως στρατηγικοί επιχειρηματικοί εταίροι που τις καθοδηγούν στο λαβύρινθο του διεθνούς εμπορίου. Αυτή η πλατφόρμα θα ενισχύσει τους υφιστάμενους δεσμούς και θα φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αναζητούν ευκαιρίες σε νέες αγορές».

O Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η Eurobank είναι ιδρυτικό μέλος του Trade Club Alliance, αναγνωρίζοντας εγκαίρως τη μεγάλη δυναμική αυτής της ισχυρής, διεθνούς, τραπεζικής συμμαχίας και την υψηλή προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσφέρει σε υγιείς, εξωστρεφείς και καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις, η στήριξη των οποίων αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Επιβεβαιώνοντας τον ηγετικό ρόλο της Τράπεζας σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι στρατηγική μας απόφαση να συμμετέχουμε σε διεθνή αξιόπιστα επιχειρηματικά δίκτυα, συμπράττοντας με αναγνωρισμένους εταίρους παγκόσμιας εμβέλειας, προκειμένου να προσφέρουμε στους πελάτες μας μοναδικές δυνατότητες και ευκαιρίες για δικτύωση και επέκτασή τους εκτός συνόρων».

Βασικά πλεονεκτήματα της πλατφόρμας Trade Club Alliance

Τεχνολογίες αιχμής: Χρησιμοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και σύγχρονες cloud – based υπηρεσίες, με προηγμένες δυνατότητες επιχειρηματικής δικτύωσης και ολοκληρωμένη ψηφιακή βάση γνώσης για τις επιχειρήσεις.

Αποδοτικότητα: Συμβάλλει στην επιτάχυνση ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών προσφέροντας ιδανικές ευκαιρίες για εμπορικές συνεργασίες, απλοποιώντας στη συνέχεια τη διαδικασία εμπορικών δεσμών.

Τοπική υποστήριξη: Οι ομάδες των Ειδικών & Συμβούλων των τράπεζων του Trade Club Alliance είναι διαθέσιμες για να παρέχουν συμβουλές σε όλα τα στάδια της εξαγωγικής και της εισαγωγικής δραστηριότητας και της παροχής εναλλακτικών για χρηματοδότηση.

Ανάλυση αγοράς: Περισσότερες από 25.000 αναλύσεις από 186 χώρες.

Εμπορικοί εταίροι: 2.000 κατάλογοι από 150 χώρες, 40.000 εμπορικές εκθέσεις, 1.000.000 διεθνείς διαγωνισμοί.

Διαχείριση φορτίων: Βάσεις δεδομένων για περισσότερες από 120 χώρες.

Ανάλυση ισοτιμιών: Μετατροπές 147 νομισμάτων, εβδομαδιαίες και μηνιαίες αναλύσεις.

• «Εγκατάσταση» στο εξωτερικό: Πληροφορίες για περισσότερες από 180 χώρες με περισσότερες από 2.500 σελίδες.

Η ψηφιακή πλατφόρμα είναι διαθέσιμη σε κάθε αξιόπιστη επιχείρηση και θα καλύψει πλήρως τομείς συμπεριλαμβανομένων των τομέων της γεωργίας, του μηχανικού εξοπλισμού, ένδυσης, χημικών, ειδών ξυλείας, πλαστικών και μετάλλων. Κάθε τράπεζα της Συμμαχίας φροντίζει για την αξιολόγηση των επιχειρήσεων προτού αυτές γίνουν μέλη και εποπτεύει τη διαδικασία ένταξής τους, ενώ, εντοπίζει και διευκολύνει την ανάπτυξη επιχειρηματικών ευκαιριών και το συντονισμό εμπορικών αποστολών,.

Στα μέλη του TCA θα παρέχεται μια ηλεκτρονική επιχειρηματική κάρτα όπου οι εταιρείες θα μπορούν να δημοσιεύουν λεπτομέρειες για τις επιχειρηματικές τους προτάσεις, τον κλάδο και τους στόχους τους. Εκτός από την παροχή πληροφοριών για το διεθνές εμπόριο, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, οι επιχειρήσεις μπορούν να αναζητήσουν συμβουλές για χρηματοοικονομικά προϊόντα που θα ταίριαζαν στις ανάγκες τους από οποιαδήποτε, τράπεζα μέλος της Συμμαχίας. Η πλήρης λίστα των συνεργαζόμενων τραπεζών είναι: Abu Dhabi Commercial Bank, Attiijariwafa Group, Banco BPM, Banco Santander, Royal Bank of Canada, CIMB, Crédit Agricole Group, Eurobank, KBC Group, Industrial Bank of Korea, MUFG, Nordea Group, Siam Commercial Bank και η Standard Bank.

Σχετικα αρθρα

Προτάσεις από τη Holmes Place για outdoor προπονήσεις, ως άμεση λύση για τη βιωσιμότητα του κλάδου

admin

ΗΠΑ: Ίσως χρειαστεί να διατηρηθούν κάποια μέτρα κοινωνικής απόστασης ως το 2022

admin

Τρία νέα έργα, αξίας 740 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η ΑΒΑΞ

admin

Σε εκκαθάριση εν λειτουργία τίθεται άμεσα η ΛΑΡΚΟ

admin

ΤΕΝΕΡΓ: Την Τετάρτη η δημόσια προσφορά για το «πράσινο ομόλογο»

admin

Βρετανία: Νεκρό 5χρονο αγόρι από τον κορονοϊό

admin

B&F: Στις 23/12 η ΓΣ των ομολογιούχων για τη σύναψη δανείου 10 εκατ. ευρώ

admin

ΔΕΗ: Τέλη Μαρτίου η πρώτη τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών

admin

Matrix Brokers: Ολοκληρώθηκε η Εξαγορά της Θυγατρικής Μεσιτικής της Τρ. Πειραιώς

admin

Πάπας Φραγκίσκος: Είμαι στο πλευρό των οικογενειών που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα

admin

Κορονοϊός: Η πανδημία έφερε στο προσκήνιο τις πλατφόρμες βιντεοδιασκέψεων

admin

Ξεκινούν οι δημοπρασίες για το «Σύζευξις ΙΙ»

admin

Περιβαλλοντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Mastercard

admin

Υψηλές αποδόσεις από το Αμοιβαίο Κεφάλαιο της Interlife

admin

Αλλάζει η νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις – Συστήνεται κυβερνητική επιτροπή

admin

Σερβία: 1.624 τα κρούσματα του κορονοϊού, πέντε νεκροί το τελευταίο 24ωρο

admin

Αυτές οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές έως 17 Μαΐου

admin

Σε αναβολή παραλαβής 24 νέων αεροσκαφών από την Airbus προχώρησε η easyJet

admin