Image default
Επιχειρήσεις

ΑΒΑΞ: Πούλησε τη JPA AE στην Sterner Stenhus

Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι την 01.10.2019 υπέγραψε με τον Σουηδικό Όμιλο «Sterner Stenhus» σύμβαση για την πώληση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας «JPA AE» που έχει αναλάβει την πραγματοποίηση του έργου Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) 10 Σχολείων στην Αττική.

Τα σχολεία κατασκευάστηκαν κατόπιν διαγωνισμού της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), με υποβολή προσφορών το 2010 και ανάδειξη αναδόχου το 2011. Το Έργο, συνολικής επένδυσης €52,6 εκατομμυρίων, υπεγράφη από την Εταιρεία την 09.05.2014, προβλέποντας περίοδο 24 μηνών για την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων, και ανάληψη της συντήρησης και τεχνικής διαχείρισής τους επί 25ετή περίοδο έναντι ετήσιου μισθώματος από το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι σχολικές υποδομές εξυπηρετούν πάνω από 2.000 μαθητές στους Δήμους Αθηναίων, Ηρακλείου, Ωρωπού και Μεγαρέων της Αττικής.

Το έργο είχε συγχρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια της Εταιρείας και μακροπρόθεσμο δανεισμό ύψους €33,4 εκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το πρόγραμμα Jessica της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας αποτέλεσε ιδιαίτερη επιτυχία καθώς πραγματοποιήθηκε σε μια χρονική περίοδο όπου το τραπεζικό σύστημα ήταν απρόθυμο να χρηματοδοτήσει έργα στη χώρα μας εν μέσω κρίσης.

Η παρούσα συμφωνία με την Sterner Stenhus, η οποία έχει λάβει τις εγκρίσεις του ΚτΥπ και της ΕΤΕπ, ύψους €8,8 εκατομμυρίων, αφορά στη μεταβίβαση από την Εταιρεία του συνόλου των μετοχών καθώς και των ομολογιών περιορισμένης εξασφάλισης του Ομίλου ΑΒΑΞ.

Η υπολειπόμενη περίοδος μίσθωσης είναι 22 έτη.

Με την παρούσα συναλλαγή, η Εταιρεία ανακυκλώνει τα επενδυτικά της κεφάλαια και απελευθερώνει χρηματοοικονομικούς πόρους ενόψει της διεκδίκησης νέων συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Ο όμιλος Sterner Stenhus, του οποίου ηγείται ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, επενδύει στο τομέα ακίνητης περιουσίας και κοινωνικών υποδομών και περαιτέρω δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα και στη διαχείριση ακινήτων στη Σουηδία και στη Ελλάδα.

Σχετικα αρθρα

Τη νέα υπηρεσία LeaseFlex λανσάρει η Autohellas

admin

Χ.Α.: Δε θα παραδοθούν εύκολα στους πωλητές τα τρέχοντα επίπεδα

admin

Όμιλος Quest: Διπλή βράβευση στα Business IT Excellence Awards

admin

Διάκριση για ΟΚ! Anytime Markets στα Franchise Business Awards

admin

Quest: Στις 22/7 η αποκοπή του δικαιώματος στην επιστροφή κεφαλαίου

admin

Το 7,25% του ΟΠΑΠ συγκέντρωσε η «SAZKA Group» από τη ΔΠ

admin

ΣΕΒ: Ανάγκη προστασίας της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας

admin

Τσακίρης: Οι πέντε βασικοί στόχοι του νέου ΕΣΠΑ

admin

Ταχεία ανάρρωση στον Τζόνσον εύχεται ο πρόεδρος Αλ Σίσι

admin

Παπάζογλου (ΕΥ Ελλάδος): Η Ελλάδα παραμένει ελκυστικός προορισμός στους ξένους επενδυτές

admin

Σαράντης: Στα 9,84 εκατ. τα EBITDA στο α’ τρίμηνο του 2020 – Στα 86,94 εκατ. ο τζίρος

admin

To Χρηματιστήριο υποδέχθηκε το ομόλογο της Lamda (video)

admin

Συμφωνία ΞΕΕ- Αυτοδιαχείρισης για τα πνευματικά δικαιώματα μουσικής

admin

Χειμερινές εκπτώσεις από τη Wind

admin

Folli Follie: Τι είπε στη ΓΣ για τα οικονομικά και την εξυγίανση

admin

Η EY και η SailPoint βοηθούν τις επιχειρήσεις να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τις ψηφιακές ταυτότητες στον εργασιακό χώρο

admin

ΕΛΤΡΑΚ: Πράσινο φως από την Ε.Κ. για squeeze out από την «ELTRAK CP»

admin

Newsphone: Αναγνωρίστηκαν οφειλές του Δημοσίου ύψους 3,36 εκατ. ευρώ

admin