Image default
Πολιτική

Κύπρος: Πάρτι-έκπληξη για τον Νίκο Αναστασιάδη

Ο Kύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης πριν λίγες μέρες γιόρτασε τα 73α γενέθλια του. Βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και η γιορτή έγινε μεταξύ φίλων.
Σήμερα δέχθηκε τις ευχές του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου σε ένα πάρτι έκπληξη που διοργανώθηκε και ο Πρόεδρος δέχθηκε τις ευχές και ευχαρίστησε τον κάθε έναν προσωπικά, αλλά και δημόσια στους δημοσιογράφους, όπως ευχαρίστησε και τους δεκάδες εκατοντάδες φίλους που του ευχήθηκαν να είναι πολύχρονος.
Χαριτολογώντας ανέφερε ότι «κάποιοι, γνωρίζοντας την ηλικία που απεβίωσε ο παππούς μου, στα 108, μου ευχήθηκαν να πάω τόσο. Είναι και τα γονίδια καλά. Είναι μια απειλή για τους πολιτικούς μου αντιπάλους αν δεν συμπεριφερθούν όπως τα πολιτικά θέσμια υπαγορεύουν, ενδεχομένως να αναθεωρήσω την απόφαση μου και να πάω μέχρι τα 108».
Αναμένει, πρόσθεσε στη συνέχεια, η Βουλή να εγκρίνει την πρόταση για αλλαγή του Συντάγματος, ώστε η θητείες του Προέδρου της Δημοκρατίας να περιορίζονται στις δύο, και αυτή είναι πρόταση που υπεβλήθη το 2013.

Κυπριακό: Οι όροι αναφοράς έχουν συμφωνηθεί από τις 9 Αυγούστου
Οι όροι αναφοράς για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό έχουν συμφωνηθεί ήδη από τις 9 Αυγούστου δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, αναφέροντας ότι προσπαθεί να κρατήσει ένα κλίμα καλής και φιλικής σχέσης με τον Μουσταφά Ακιντζί και πως στον ΓΓ του ΟΗΕ μετέφερε την αποφασιστικότητά του για λύση λειτουργική και βιώσιμη, χωρίς εξαρτήσεις και κηδεμόνες.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη και το ότι «επιδίδεται σε παιγνίδι επίρριψης ευθυνών» και τι μπορούμε να αναμένουμε στη βάση αυτού του δεδομένου. Απάντησε ότι «μέχρι σήμερα, θα έχετε παρακολουθήσει ότι ουδέποτε έχω εμπλακεί σε ένα κατηγορητήριο εναντίον του κ. Ακιντζί για σωρεία υπαναχωρήσεων που μέχρι σήμερα καταγράφονται, προσπαθώντας να κρατήσω ένα κλίμα καλής και φιλικής σχέσης».
Αυτό που θέλει να ξεκαθαρίσει είναι ένα, σημείωσε λέγοντας ότι έκανε σαφέστατη για άλλη μια φορά στον ΓΓ του ΟΗΕ, «την πρόθεση, την αποφασιστικότητα, την πολιτική βούληση, την αμετάκλητη, να εργαστώ όπως εργάστηκα και μέχρι το Κραν Μοντανά, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό που να γίνεται αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες, που να είναι πριν και πάνω από όλα λειτουργική για να μπορεί να είναι βιώσιμη, με τη δημιουργία ενός κράτους που να είναι απαλλαγμένο από εξαρτήσεις ή από κηδεμόνες».
Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τους όρους αναφοράς και πότε θα έρθει η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λούτ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι οι όροι είχαν συμφωνηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στη συνάντηση που είχαν στις 9 Αυγούστου. «Επιβεβαιώθηκαν κατά την πρώτη μέρα άφιξης της κα. Λουτ, την οποίαν είχαμε ενημερώσει για τις συγκλίσεις που είχαμε πετύχει και η οποία ετοίμασε μια σύντομη κατά τη δική μας επιθυμία δήλωση. Πέραν τούτου, αν κάποιοι υπαναχωρούν, αν κάποιοι θέλουν να τεθούν προαποφασισμένες θέσεις, λυπούμαι πάρα πολύ αλλά δεν μπορώ να συμβαδίσω».

Σχετικα αρθρα

Τσίπρας για Novartis: Φωνάζει ο κλέφτης, αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης

admin

Βουλή: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16

admin

Μενδώνη: Προσβλητικές οι δηλώσεις του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου

admin

Ευρυπίδης Στυλιανίδης: Η οικογένεια ήταν αυτή που σήκωσε στις πλάτες της την ελληνική κοινωνία

admin

Χαρίτσης: Ο προϋπολογισμός του κ. Μητσοτάκη καταδεικνύει τα προεκλογικά του ψεύδη

admin

Φωτογραφίες: Τρόμαξαν να αναγνωρίσουν τον Κώστα Καραμανλή στη Βουλή

admin

Βορίδης: Κράτος είναι η νόμιμη άσκηση βίας – Λέω αυτονόητα πράγματα για τους μαρξιστές

admin

Μητσοτάκης: Διπλωματικός μαραθώνιος με Τραμπ, Ζάεφ μετά τα μηνύματα για την κλιματική αλλαγή

admin

Κορωνοϊός – ΚΙΝΑΛ: Προτείνει ανάπτυξη δικτύου πρώτης γραμμής αντιμετώπισης κρουσμάτων

admin

Χατζηδάκης για Κλιματική Αλλαγή: Αποφασισμένη η Ελλάδα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της «μάχης»

admin

Άρση των μέτρων: Δείτε τις πιθανές ημερομηνίες που ανοίγουν καταστήματα, σχολεία, παραλίες

admin

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα δέχεται μία οργανωμένη εισβολή από ένα ξένο κράτος

admin

Για ανευθυνότητα και υποκρισία στο προσφυγικό ζήτημα κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Βουλή: Υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια το Αγροτικό Νομοσχέδιο

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιδιώκει επαναφορά μνημονιακών πολιτικών στην αγορά εργασίας

admin

Η Αθήνα ετοιμάζεται για τον EastMed – Στριμωγμένος ο Ερντογάν, επιμένει για τη Λιβύη

admin

Ο Ερντογάν θέτει θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο

admin

Οι συμβουλές του Κώστα Αχ. Καραμανλή για τις μετακινήσεις λόγω κορονοϊού

admin