Image default
Ευρώπη

Πού θα μένει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;

Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, 60 ετών, αποφάσισε να διαμορφώσει έναν χώρο κατοικίας δίπλα στο γραφείο της, στον 13ο όροφο του κτιρίου Μπερλεμόν, το οποίο αποτελεί την έδρα του θεσμού στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο οι υπηρεσίες της.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η κυρία φον ντερ Λάιεν ζήτησε να διαμορφωθεί μια κατοικία μέσα σ’ έναν χώρο περίπου 25 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στο γραφείο της για τις νύκτες που θα περνά στις Βρυξέλλες», εξήγησαν οι συνεργάτες της, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Η φον ντερ Λάιεν πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Νοεμβρίου. «Η κατοικία της θα παραμείνει στο Ανόβερο», διευκρίνισαν οι συνεργάτες της. «Αποφάσισε να διαμορφώσει αυτόν τον μικρό χώρο μέσα στο φρουρούμενο κτίριο της Κομισιόν παρά να πάρει ένα διαμέρισμα ή μια κατοικία σε ξενοδοχείο. Εκτός από την ασφάλεια, η επιλογή αυτή έχει ένα πρακτικό πλεονέκτημα, επειδή θα αποφεύγει έτσι τα προβλήματα της οδικής κυκλοφορίας στις Βρυξέλλες».

Ο προκάτοχός της, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, 64 ετών, είχε κι αυτός διατηρήσει την κατοικία του στο Λουξεμβούργο και είχε επιλέξει να «μισθώσει ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών μέτρων μέσα σ’ ένα ξενοδοχείο έναντι 3.250 ευρώ τον μήνα, είχε διευκρινίσει σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag.

«Ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν έχει κατοικία η οποία να του παρέχεται από την Κομισιόν», είχε υπενθυμίσει με την ευκαιρία αυτή. «Ούτε ο Ντόναλντ Τουσκ (ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) έχει κατοικία που να του παρέχεται από το Συμβούλιο», είχε προσθέσει.

«Όμως ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, από την πλευρά του, κατοικεί σ’ έναν πύργο στον οποίο μας καλεί μερικές φορές για να αναπαυθούμε σ’ αυτόν. Όλοι οι πρεσβευτές έχουν επίσης τις κατοικίες τους», είχε υπογραμμίσει.

«Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι μια πλήρης απασχόληση 18 ωρών την ημέρα», είχε επιμείνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο μισθός είναι αντίστοιχος: 27.903,32 ευρώ ακαθάριστα τον μήνα (φορολογούνται με φορολογικό συντελεστή 45%), στα οποία προστίθεται κάθε μήνα μια αποζημίωση κατοικίας 4.185,50 ευρώ και μία για έξοδα 1.418,07 ευρώ. Αν έχει παιδί στην κηδεμονία του, ο πρόεδρος της Κομισιόν λαμβάνει επιπλέον 410,11 ευρώ και σχολικό επίδομα 100,18 ευρώ. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι μητέρα επτά παιδιών που έχουν γεννηθεί από το 1987 έως το 1999.

Σχετικα αρθρα

Ευρωπαϊκή διάσκεψη για τα ασυνόδευτα παιδιά το καλοκαίρι στην Ελλάδα

admin

Προς επαναφορά της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών

admin

Μέρκελ στο Άουσβιτς: Η μνήμη των ναζιστικών εγκλημάτων είναι αναπόσπαστη από την γερμανική ταυτότητα

admin

Πανευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας κατέκτησε η ελληνική μαθητική «Start Up» ΕCOWAVE

admin

Με διπλό στόχο σε Βερολίνο και Βιέννη ο πρωθυπουργός

admin

Η Ουάσιγκτον στηρίζει τις πρωτοβουλίες στη Μεσόγειο – Τα ενεργειακά στη σημερινή ατζέντα

admin

Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων: η Επιτροπή επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων

admin

Η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας θέτει υπό αμφισβήτηση τη σκοπιμότητα του προγράμματος ανάπτυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

admin

Ακόμα μια προσπάθεια των ηγετών της ΕΕ για συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής

admin

Χαλαρώνουν τα δημοσιονομικά μέτρα της ΕΕ λόγω του κορονοϊού

admin

Άσυλο από την Γαλλία θα ζητήσει ξανά ο Σνόουντεν

admin

Τέλη Μαρτίου το σχέδιο κειμένου του ΕΣΠΑ 2021-2027

admin

Τι είναι η «δίκαιη μετάβαση» σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα και πώς θα επιτευχθεί;

admin

Ευρωβαρόμετρο: Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού

admin

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν το app store της Apple

admin

Δίκη Siemens: Ελαφρυντικά σε πέντε Γερμανούς και σε δύο χρηματιστές

admin

Ανάλυση: Μετά τη συμφωνία τι;

admin

Ευρωβουλή: Οι σοσιαλιστές πιέζουν για εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας

admin