Image default
Πολιτική

Τα αποφθέγματα του Χίτλερ και του Γκαίμπελς, το ημερολόγιο της ΕΛΔΥΚ και η απάντηση

Θέση για τα αποφθέγματα του Αδόλφου Χίτλερ και του Γιόζεφ Γκαίμπελς, που περιλαμβάνονται στην ατζέντα-ημερολόγιο 2019 της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, πήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας 

Θέση για τα αποφθέγματα του Αδόλφου Χίτλερ και του Γιόζεφ Γκαίμπελς, που περιλαμβάνονται στην ατζέντα-ημερολόγιο 2019 της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), πήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Πρόκειται για την έκδοση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, την άμεση απόσυρση της οποίας ζήτησε το ΚΚΕ, θεωρώντας ότι οι αναφορές στους εμπνευστές του ναζισμού δηλητηριάζουν τη συνείδηση της στρατευμένης νεολαίας.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος απαντώντας στη σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφέρει ότι τα δύο αποφθέγματα των Χίτλερ και Γκαίμπελς, που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο της ΕΛΔΥΚ, «δεν αμαυρώνουν τις ηρωικές μάχες των Ελλήνων εναντίων των ναζιστών, τουναντίον, μεταφέρουν το μήνυμα στη στρατευμένη νεολαία ότι όλες οι απάνθρωπες αντιλήψεις θα βρίσκουν στην Ελλάδα την πιο ισχυρή αντίδραση, εκπληρώνοντας το ρόλο που η Ιστορία επιφυλάσσει στους Έλληνες ανά τους αιώνες, να παραμένουν προασπιστές της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας», παραθέτοντας τα συγκεκριμένα αποσπάσματα:
«Προχωρούμε αργά στην Ελλάδα… Οι Έλληνες είναι γενναίοι μαχηταί… Τα καταληφθέντα χαρακώματα είναι γεμάτα πτώματα… Και αυτός ο Φύρερ θαυμάζει ιδιαιτέρως το θάρρος των Ελλήνων. Ίσως υπάρχει ακόμη ένα ίχνος της παλαιός ελληνικής καταγωγής σ’ αυτούς» {(Γκαίμπελς) Ημερολόγιο έτους 2019, 8 Απριλίου}.
«Η Ιστορική δικαιοσύνη μου επιβάλει να διατυπώσω ότι μεταξύ των εχθρών οι οποίοι ευρίσκοντο απέναντι μας, ο Έλλην στρατιώτης προ πάντων, επολέμησε με το μεγαλύτερο θάρρος. Παρεδόθη μόνον όταν η εξακολούθηση της αντιστάσεως δεν ήταν πλέον δυνατή και δεν είχε πλέον κανένα λόγο… Επολέμησεν εν τούτοις τόσον γενναίως ώστε και οι πολέμιοί του δεν δύνανται να του αρνηθούν την εκτίμησιν των… Ούτω οι αιχμάλωτοι Έλληνες απελύθησαν αμέσως, λαμβανομένης υπ’ όψιν της ηρωικής στάσεως των στρατιωτών αυτών» {(Χίτλερ) Ημερολόγιο έτους 2019, 4 Μαΐου}.
Όπως σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, “τα εν λόγω αποφθέγματα, αναφέρονται σε δηλώσεις και απομνημονεύματα κατά την ιστορική περίοδο της αντίστασης των Ελλήνων στην εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων στη χώρα μας τα οποία, ως ιστορικές αναφορές, χρησιμοποιούνται ευρέως σε δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, σε δημόσιες εκδηλώσεις και πανηγυρικές ομιλίες της επετείου του έπους του 1940-41, προκειμένου να αναδειχθεί περίτρανα ο ηρωισμός των Ελλήνων στρατιωτών, το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής και η αυτοθυσία στο βωμό των διαχρονικών ιδανικών της πίστης, της πατρίδας και του Έθνους, χαρακτηριστικά τα οποία αναγνωρίστηκαν και από τους ίδιους τους κατακτητές και συνεπώς δεν χρησιμοποιούνται ως μέσο προβολής των ναζιστικών – δολοφονικών ιδεολογιών”.
Σε κάθε περίπτωση, “η αποστολή των ΕΔ και τα ιδανικά που πρεσβεύουν, απάδουν και ουδεμία σχέση έχουν με ιδεολογίες και χαρακτηριστικά, από τα οποία η χώρα μας, έχει υποφέρει και ανήκουν σε πάσης φύσεως ολοκληρωτικά καθεστώτα πολύ περισσότερο που όλες αυτές οι ιδεολογίες ανεπτύχθησαν αιώνες μετά”.

Σχετικα αρθρα

Θεοδωρικάκος για προσφυγικό: Τα σύνορά μας φυλάσσονται πάρα πολύ δυνατά

admin

Αγιά Σοφία: Τζαμί μετά από 86 χρόνια – Συρρέουν οι Τούρκοι έξω από τη Μεγάλη Εκκλησιά – Δείτε live

admin

Σκευωρία Novartis: Ο Αγγελής εμπλέκει Τσίπρα και απομυθοποιεί την εμπλοκή του FBI

admin

Συνέδριο ΝΔ: Το πανηγυρικό κλίμα, οι αιχμές και οι ανακοινώσεις για μέρισμα και διαδηλώσεις

admin

Ερντογάν για εισβολή στην Κύπρο: Δείξαμε τι μπορεί να συμβεί, αν δεν σεβαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων

admin

Πωλείται το 30% του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»

admin

Ποιά νομοσχέδια συζητήθηκαν στο υπουργικό: Κόκκινα δάνεια, ΑΣΕΠ, χρηματοδότηση τρομοκρατίας

admin

Υπόθεση Novartis: Στο μικροσκόπιο οι καταγγελίες των εισαγγελικών λειτουργών

admin

Ελληνοτουρκικά – Πόλεμος νεύρων με το Oruc Reis: Στις 17:00 μπαίνει στην περιοχή ερευνών

admin

Κορονοϊός: Θετικό στον ιό ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ στο Βερολίνο τη Δευτέρα

admin

Η απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ερώτηση για πρόωρες εκλογές

admin

Τι συζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τους ομολόγους του στο Ελσίνκι

admin

Τιμής ένεκεν τάφος στην οικογένεια του Μανώλη Γλέζου από τον Δήμο Αθηναίων

admin

Σάλος στα social media με το μήνυμα της Δόμνας Μιχαηλίδου για την 28η Οκτωβρίου

admin

Γεννηματά: Από την εικονική κανονικότητα Μητσοτάκη, στη σκληρή πραγματικότητα των πολιτών

admin

Χριστοδουλάκης: Να καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις και να ληφθούν μέτρα για τους πληγέντες από τον «Ιανό»

admin

Το Ισραήλ εναντιώνεται στη συμφωνία της Τουρκίας με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης

admin