Image default
Οικονομία

Thomas Cook : Πρόγραμμα για 4.5000 εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ

Την κατάρτιση ειδικού προγράμματος διατήρησης 4.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη χρεοκοπία της Thomas Cook, αποφάσισε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ αναφέρει ότι «ανταποκρινόμενος άμεσα στην ανάγκη λήψης μέτρων που θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας Thomas Cook Group», αποφάσισε, στη συνεδρίαση της 1/10/2019 του διοικητικού του συμβουλίου, την κατάρτιση «ειδικού προγράμματος διατήρησης 4.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, με επιχορήγηση της εργοδοτικής εισφοράς σε τουριστικές επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας ‘Thomas Cook Group’».

Ο Οργανισμός έχει προχωρήσει στην υποβολή γνώμης προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

Το «κανόνι» της Thomas Cook

Tο κανόνι της Thomas Cook προκαλεί τεράστιο πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας, μιας και η παρουσία της Thomas Cook στη χώρα μας είναι ισχυρή, διακινώντας εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες στην Ελλάδα και συνεργαζόμενη με πάνω από 40 ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού, περί τους 50.000 τουρίστες που έχουν έρθει μέσω της Thomas Cook είναι αυτή την στιγμή εγκλωβισμένοι σε προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Σε μια πρώτη εκτίμησή του o Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) υπολογίζει τη ζημιά για τον ελληνικό τουρισμό μεταξύ 250 και 500 εκατ. ευρώ και προτείνει μέτρα για την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων τα οποία, όπως τονίζει, πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Έρευνα για την πτώχευση της Thomas Cook

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το πλήγμα που υπέστη η υποδομή φιλοξενίας της χώρας από την πτώχευση της Thomas Cook, σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ).

Με βάση έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η συνολική ζημία στα καταλύματα της χώρας από την πτώχευση της Thomas Cook, αποτιμάται στα 315 εκατ. ευρώ.

Στην έρευνα καταγράφεται ότι από το σύνολο των 9.917 ξενοδοχείων της χώρας, 1.193 ξενοδοχεία συνεργάζονται με τον όμιλο Thomas Cook το 2019, αριθμητικό δεδομένο που αντιστοιχεί στο 12% του συνολικού ξενοδοχειακού δυναμικού της Ελλάδος.

Σχετικα αρθρα

ΚΕΟΣΟΕ: Δεν είναι καλή χρονιά για το Γαλλικό και Ιταλικό κρασί

admin

Συντάξεις χηρείας: Ξεκινά σήμερα η καταβολή των αυξημένων ποσών

admin

Οριακές στιγμές για την Thomas Cook: Κρίσιμο ΔΣ για την αποφυγή της κατάρρευσης

admin

Bank of China : Νέο κατάστημα στην Ελλάδα

admin

Ποιες διορθώσεις μελετούν οι τράπεζες για τις χρεώσεις

admin

Η «Heli Austria» σχεδιάζει να επεκταθεί στην Ελλάδα

admin

Αξιόλογηση : Αναχωρούν οι θεσμοί «θα συνεχιστεί ο στενός διάλογος»

admin

Αύριο η ψηφοφορία στο βρετανικό Κοινοβούλιο για το Brexit, σε πτώση η στερλίνα

admin

Wall Street : Ελαφριά άνοδος με ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

admin

Οι ανησυχίες για επερχόμενη ύφεση βύθισαν τους δείκτες της Wall Street

admin

Αποδείξεις : Μπαίνει πλαφόν για ηλεκτρονικές συναλλαγές από το 2020

admin

Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα θα καθιερωθεί ως χώρα επένδυσης το 2021

admin

Άδωνις Γεωργιάδης στη SZ: «Θέλουμε ανάπτυξη»

admin

Πρώτη κατοικία: Τις 25.000 πλησιάζουν οι χρήστες που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία

admin

Κίνα : Περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη το 2020 μέσω της βιομηχανικής ανασυγκρότησης

admin

ΗΠΑ : Πιθανόν να μην επιβληθούν επιπρόσθετοι δασμοί στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

admin

Εκπτώσεις : Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

admin

Καταστηματάρχες χρεώνουν… έξτρα για συναλλαγές με κάρτα

admin