Image default
BLOOMBERG

Ανεβαίνει ο χρυσός πριν τα στοιχεία για την απασχόληση τις ΗΠΑ

Ο χρυσός ανέβηκε ακόμα υψηλότερα από τα 1.500 δολάρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια σημαντική μηνιαία έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η οποία μπορεί να αυξήσει τα σημάδια επιβράδυνσης και να ενισχύσει τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα πειστεί να μειώσει τα επιτόκια για άλλη μια φορά.

Ο χρυσός οδεύει προς εβδομαδιαία άνοδο, αφού τα στοιχεία υποδεικνύουν μία διεύρυνση της οικονομικής αδυναμίας, ενισχύοντας τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, με τα exchange-traded funds (ETFs) που στηρίζονται στον χρυσό να καταγράφουν 14 συνεχόμενες ημέρες εισροών. Οι βιομηχανίες υπηρεσιών της Αμερικής ακολούθησαν τον κατασκευαστικό κλάδο, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω τον περασμένο μήνα, ενώ στην Ευρώπη, οι εκθέσεις έδειξαν ότι η οικονομία παρέμεινε στάσιμη στα τέλη του τρίτου τριμήνου.

Ο χρυσός έχει πραγματοποιήσει ράλι φέτος, καθώς η Fed μείωσε τα επιτόκια και τα στοιχήματα αυξάνονται για μια ακόμη μείωση κατά την προσεχή συνεδρίαση στο τέλος αυτού του μήνα. Τα στοιχεία για τις μηνιαίες μη αγροτικές μισθοδοσίες του Σεπτεμβρίου θα αναλυθούν προσεκτικά, όπως και οι μη σχετιζόμενες επισημάνσεις που αναμένονται από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell. Ο εμπορικός πόλεμος, η έρευνα της αμερικανικής Βουλής για την παραπομπή του προέδρου Donald Trump και το Brexit συγκαταλέγονται μεταξύ ορισμένων από τις αβεβαιότητες που ωθούν ψηλότερα το πολύτιμο μέταλλο.

«Τα αδύναμα οικονομικά δεδομένα στις ΗΠΑ προκάλεσαν αρκετή υποστήριξη για τον τομέα των πολύτιμων μετάλλων», ανέφερε σε σημείωμά της η Australia & New Zealand Banking Group. «Οι επενδυτές συνεχίζουν να πλημμυρίζουν τα ETFs με χρυσό, που επεκτείνουν τις καθημερινές εισροές τους».

Ο χρυσός spot αυξήθηκε κατά 0,3% στα 1,510,11 δολάρια ανά ουγγιά και διαπραγματευόταν στα 1.507,99 δολάρια στις 7:40 π.μ. στο Λονδίνο, σημειώνοντας αύξηση 0,7% αυτή την εβδομάδα. Οι τιμές έφτασαν στο εξαετές υψηλό των 1.557,11 δολαρίων στις 4 Σεπτεμβρίου. Το ασήμι οδεύει επίσης προς ένα εβδομαδιαίο κέρδος, ενώ η πλατίνα και το παλλάδιο είναι χαμηλότερα.

«Οι τοποθετήσεις στην αγορά φαίνονται να υποδηλώνουν ότι υπάρχουν μειωμένες ελπίδες να δούμε την εκτίμηση των 145.000 θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Jingyi Pan, αναλυτής της IG Asia στη Σιγκαπούρη. «Οποιαδήποτε απογοήτευση εδώ θα συνέχιζε αντίστοιχα να βυθίζει και το δολάριο και να πυροδοτεί τα κέρδη για το χρυσό».

Οι παγκόσμιες συμμετοχές σε ETFs που συνδέονται με τον χρυσό οδεύουν προς την ένατη εβδομαδιαία αύξηση τις τελευταίες δέκα εβδομάδες. Επεκτάθηκαν σε 2.529,6 τόνους, το υψηλότερο επίπεδο από το 2013, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του -. Αυτό είναι λιγότερο από 50 τόνους κάτω από τον όγκο-ρεκόρ που παρατηρήθηκε το 2012.

- Ανεβαίνει ο χρυσός πριν τα στοιχεία για την απασχόληση τις ΗΠΑ --.

Σχετικα αρθρα

Ο δισεκατομμυριούχος για τον οποίο μιλούν όλοι στην Ουκρανία

admin

Επιδημία ομαδικών θανάτων και αυτοκτονιών με υδροκυάνιο συγκλονίζει την Τουρκία

admin

Πώς η περιουσία του Έλον Μασκ αυξήθηκε κατά 2,3 δισ. δολάρια σε 60 λεπτά

admin

Χρυσός: Υψηλή πτήση πάνω από τα 1.500 δολάρια με το βλέμμα στη Fed

admin

Σε χαμηλό έτους το πετρέλαιο καθώς αυξάνονται οι φόβοι για τον κοροναϊό

admin

Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και Ισπανία απαγορεύουν το short selling για να προστατεύσουν τα χρηματιστήρια

admin

Ελβετικό θέρετρο δέχεται πληρωμή φόρων σε bitcoin

admin

Παίκτης του ΝΒΑ επιβεβαιώνει ότι η απώλεια όσφρησης αποτελεί πρώιμο σύμπτωμα του κορονοϊού

admin

Πώς οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν 139 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Πέφτει για τρίτη συνεχόμενη μέρα το πετρέλαιο

admin

Στην πλάστιγγα των αγορών οι εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου

admin

Δύο βετεράνοι της οικονομίας στο ΔΣ της Barclays

admin

Η απίστευτη περιπέτεια του τάνκερ που παγιδεύτηκε για ένα χρόνο στη θάλασσα γεμάτο πετρέλαιο

admin

Σε χαμηλό 35 ετών οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών

admin

Σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ο Ελβετός trader Μαρκ που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Λαβίδα

admin

Η μεγαλύτερη βιομηχανία πολύτιμων μετάλλων του κόσμου προετοιμάζεται για τον κορονοϊό

admin

Οι τραπεζίτες προετοιμάζονται για την επόμενη μεγάλη απειλή

admin

Netflix: Προβληματισμός για τον αριθμό συνδρομητών το τρίτο τρίμηνο

admin