Image default
Σοφοκλέους 10

Ζητείται αντίδραση άμυνας και «επιβίωσης» στο Χρηματιστήριο

Την τέταρτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση και την τρίτη σε ισάριθμες που έχουν γίνει το μήνα Οκτώβριο πραγματοποίησε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο, επηρεασμένο καταλυτικά από τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που δέχονται τις τελευταίες ημέρες τα διεθνή χρηματιστήρια.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει 4ήμερο απωλειών 5,46%, ενώ ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών καταγράφει πτώση στο 3ήμερο του Οκτώβρη σε ποσοστό 9,84%.

Πλέον, ασφαλώς ζητείται αντίδραση από το ελληνικό χρηματιστήριο, με φόντο άλλωστε και το «γύρισμα» που έκαναν χθες οι αμερικανικοί δείκτες. Πιο αναλυτικά, ύστερα από διήμερο πτωτικό σερί που έφεραν πτώση 838 μονάδων στον Dow Jones, χθες βγήκε αντίδραση, με τους τρεις δείκτες της Wall Street να κλείνουν θετικά.

Επίσης, είναι θετικό το γεγονός ότι και στην Ευρώπη υπήρξε μερική ανασύνταξη, με το γαλλικό CAC 40 και τον ιταλικό FTSE MIB να κλείνουν ήπια ανοδικά, ενώ με πτώση 0,63% έκλεισε ο βρετανικός FTSE 100.

To χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης που την Τετάρτη απώλεσε το 2,76% της αξίας του χάνοντας και το ψυχολογικό όριο των 12.000 μονάδων, χθες παρέμεινε κλειστό για την Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας, κατά την οποία γιορτάζεται η Επέτειος της Γερμανικής Επανένωσης. Οπότε, σήμερα καθώς «έχασε» τη χθεσινή συνεδρίαση, ίσως βγάλει αντίδραση, κάτι που – αν γίνει – θα επηρεάσει θετικά και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Σε κάθε περίπτωση, το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορεί να κινηθεί κόντρα στο ρεύμα των ξένων αγορών, δεδομένου ότι τα ίδια χαρτοφυλάκια δραστηριοποιούνται – λιγότερο ή περισσότερο – σε όλες τις αγορές.

Χθες λοιπόν ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στις 822,80 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,53%, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 83,64 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο τραπεζικός κλάδος δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, με το σχετικό δείκτη να κλείνει με πτώση 3,42%.

Έχοντας φτάσει λοιπόν στο κατώφλι των 820 μονάδων και όχι μακριά από τη ζώνη ψυχολογίας των 810 – 800 μονάδων, το ελληνικό χρηματιστήριο λογικά σήμερα «χρωστά» αντίδραση άμυνας, επιβίωσης και αυτοσυντήρησης. Διαφορετικά, θα χαλάσει πολύ το κλίμα.

Σχετικα αρθρα

Η παρέμβαση των τραπεζών στην Creta Farms

admin

Υψηλή η συμμετοχή των ξένων διαχειριστών και αναλυτών στο 15ο Annual Greek Roadshow

admin

HSBC:Κίνδυνος νέας κρίσης χρέους από την συμφωνία του Eurogroup

admin

Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν το πρώτο 6μηνο στο Χ.Α.

admin

Η πρώτη αντίδραση του Αυγούστου στο Χ.Α. και η συνέχεια

admin

Οι αγοραστές πέρασαν σε αντεπίθεση διαρκείας

admin

Πλούσια η ατζέντα της εβδομάδας

admin

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα πλέον το Χ.Α.

admin

Ένα ακόμη “καμπανάκι” για ενδεχόμενη bear market – Τι πρέπει να κάνετε

admin

Ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η υπεροπλία των αγοραστών

admin

Worried About the I.R.S. Scam? Here’s How to Handle Phone Fraud

admin

Ανοδος 0,73% με επιλεγμένες μη – τραπεζικές μετοχές να κλέβουν τις εντυπώσεις…

admin

Τραπεζικός Δείκτης: Αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα νέο ανοδικό trend…

admin

«Γυμνό» χωρίς ξένους το ελληνικό χρηματιστήριο

admin

Άμυνες Χ.Α. με φόντο τις εκλογές και τη διεθνή πτώση

admin

Σωστός χρονισμός αγορών και επιλογή μετοχών σε εξωγενείς διορθώσεις

admin

Σε αφυδάτωση το ελληνικό χρηματιστήριο- Στάση αναμονής από τους επενδυτές

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Ανοίγει, πιθανότατα την Τετάρτη, το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου Tier II

admin