Image default
Επιχειρήσεις

Η Follie Follie και το ορόσημο για το «ασημικό» της Dufry

Στις 31 Οκτωβρίου κρίνεται η τύχη του ενεχυριασμένου ποσοστού της Dufry, το οποίο ανήκει στην Folli Follie και αποτελεί ένα από τα λάφυρα που διεκδικούν οι ομολογιούχοι πιστωτές της.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr για την συγκεκριμένη ημερομηνία έχει ορισθεί η ακρόαση ενώπιον του ελβετικού οργάνου διαιτησίας, γεγονός που τυπικώς μόνον θα κρίνει την τύχη της ιδιοκτησίας του εν λόγω ποσοστού.

Το Euro2day.gr απευθύνθηκε στη διοίκηση της Dufry με σειρά ερωτημάτων όσον αφορά το εν λόγω διακύβευμα, χωρίς να λάβει προς  ώρας  καμία επίσημη απάντηση, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό έχει συμφωνηθεί να αποδεσμευθεί το 2020.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος FF Group κατέχει 930.461 μετοχές, εκ των οποίων οι 125.733 μετοχές κυριότητος της Strenaby Finance Ltd. είναι ενεχυριασμένες για δάνειο χωρίς δυνατότητα αναγωγής (non-recourse). Πέραν αυτών 804.728 μετοχές της Folli Follie είναι υπό μεσεγγύηση, εκ των οποίων οι 603.543 αποτελούν αντικείμενο μιας εν εξελίξει αντιδικίας με την Dufry AG.

Με δεδομένο πως η τιμή κλεισίματος την Πέμπτη 3/10/2019 για την μετοχή της Dufry ήταν 79,38 ελβετικά φράγκα η τρέχουσα αποτίμηση της συμμετοχής της FF ανέρχεται 48 εκατ. ελβετικά φράγκα ή σε 43,743 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ σε εκκρεμότητα διαρκείας, η οποία δεν φαίνεται να οδηγεί σε βιώσιμη λύση, οδηγείται η προβληματική εισηγμένη Folli Follie παρά τις τεχνικές αποσόβησης του μοιραίου. Η μοναδική λύση επιβίωσης που περιλαμβάνει τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας βρίσκεται σε διαρκή αναθεώρηση και διαπραγμάτευση από τον Φεβρουάριο του 2019,  χωρίς να έχει σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος. Όπως ήδη έχει επισημάνει το Euro2day.gr η πλευρά των ομολογιούχων δεν αποδέχεται το τελευταίο σχήμα που η διοίκηση της Folli Follie προτείνει και επιθυμεί την απορρόφηση κάθε πιθανής αξίας ως εξασφάλιση.

Στο πλαίσιο αυτό και πέραν των εξασφαλίσεων που προτίθεται να διαθέσει η εταιρία βάσει του Term Sheet που έχει δημοσιοποιήσει (ακίνητα που ως επί το πλείστον είναι δεσμευμένα από το Ελληνικό Δημόσιο) το κύριο διακύβευμα είναι το ποσοστό μετοχών που εξακολουθεί να κατέχει η FF στην Dufry, προφανώς γιατί πρόκειται για άμεσα ρευστοποιήσιμο asset.

Η ελληνική εισηγμένη έχει απολέσει πηγές εσόδων, καθώς έχει χάσει το σύνολο των αντιπροσωπειών της, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν διαθέτει εμπόρευμα της φίρμας Folli Follie ή Links of London ώστε να διατηρήσει κάποια εμπορική δραστηριότητα, που να δικαιολογεί την ύπαρξη μιας OpsCo….

Τέλος, εντύπωση προκαλεί η αναβολή Γ.Σ. της εταιρείας με κρίσιμο θέμα την εκλογή ορκωτού ελεγκτή για τη χρήση 2018 για τις 11/10. Η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγω για έλλειψη απαρτίας, γεγονός που παραπέμπει στην ερμηνεία πως η οικογένεια Κουτσολιούτσου, ως βασικός μέτοχος,  δεν θέλησε να γίνει η γενική συνέλευση.

To Euro2day.gr επικοινώνησε με τη διοίκηση της FF με σειρά ερωτημάτων λαμβάνοντας την απάντηση πως όλα «είναι ρευστά».

Σχετικα αρθρα

Επέστρεψαν στα κέρδη οι Ευρωσύμβουλοι

admin

ΕΛΤΡΑΚ: Αναμένει απομείωση €5,24 εκατ. προ φόρων στα αποτελέσματα 6μήνου

admin

Trastor: Στις 29/10 η ΓΣ για την έκδοση ΜΟΔ έως €41,08 εκατ.

admin

Η SAP αναγνωρίστηκε ως Ηγέτης στην Αυτοματοποίηση του Τομέα των Πωλήσεων

admin

Πλειοψηφική θέση απέκτησε η Chipita στην EPTA America

admin

Ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας FinQuest by Alpha Bank

admin

Ντόμινο καθυστερήσεων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

admin

Χρυσάφι στα… μπαούλα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Τρία νέα καταστήματα εγκαινίασε η ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ

admin

ΕΤΕ: «Τρέχουν» δυνατά οι ρυθμίσεις κόκκινων στεγαστικών

admin

Η BriQ Properties αγοράζει ακίνητο στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας

admin

Volotea: Eφτασε το 1 εκατ. επιβάτες στα δρομολόγια από Αθήνα

admin

ΣΙΔΜΑ: Άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με Μπήτρο και τράπεζες

admin

Byte: Την παράταση της διάρκειας της εταιρείας έως τις 31/12/2050 ενέκρινε η ΓΣ

admin

Συνεργασία κυβέρνησης-Cisco για κέντρο καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

admin

Κινητικότητα στις τιτλοποιήσεις της ΔΕΗ

admin

Εκποιείται το δίκτυο Links Of London και Foll Follie στη Βρετανία

admin

Cosmote: Διευκολύνει την επικοινωνία κατοίκων και επισκεπτών στην Εύβοια

admin