Image default
Επιχειρήσεις

Η Follie Follie και το ορόσημο για το «ασημικό» της Dufry

Στις 31 Οκτωβρίου κρίνεται η τύχη του ενεχυριασμένου ποσοστού της Dufry, το οποίο ανήκει στην Folli Follie και αποτελεί ένα από τα λάφυρα που διεκδικούν οι ομολογιούχοι πιστωτές της.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr για την συγκεκριμένη ημερομηνία έχει ορισθεί η ακρόαση ενώπιον του ελβετικού οργάνου διαιτησίας, γεγονός που τυπικώς μόνον θα κρίνει την τύχη της ιδιοκτησίας του εν λόγω ποσοστού.

Το Euro2day.gr απευθύνθηκε στη διοίκηση της Dufry με σειρά ερωτημάτων όσον αφορά το εν λόγω διακύβευμα, χωρίς να λάβει προς  ώρας  καμία επίσημη απάντηση, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό έχει συμφωνηθεί να αποδεσμευθεί το 2020.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος FF Group κατέχει 930.461 μετοχές, εκ των οποίων οι 125.733 μετοχές κυριότητος της Strenaby Finance Ltd. είναι ενεχυριασμένες για δάνειο χωρίς δυνατότητα αναγωγής (non-recourse). Πέραν αυτών 804.728 μετοχές της Folli Follie είναι υπό μεσεγγύηση, εκ των οποίων οι 603.543 αποτελούν αντικείμενο μιας εν εξελίξει αντιδικίας με την Dufry AG.

Με δεδομένο πως η τιμή κλεισίματος την Πέμπτη 3/10/2019 για την μετοχή της Dufry ήταν 79,38 ελβετικά φράγκα η τρέχουσα αποτίμηση της συμμετοχής της FF ανέρχεται 48 εκατ. ελβετικά φράγκα ή σε 43,743 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ σε εκκρεμότητα διαρκείας, η οποία δεν φαίνεται να οδηγεί σε βιώσιμη λύση, οδηγείται η προβληματική εισηγμένη Folli Follie παρά τις τεχνικές αποσόβησης του μοιραίου. Η μοναδική λύση επιβίωσης που περιλαμβάνει τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας βρίσκεται σε διαρκή αναθεώρηση και διαπραγμάτευση από τον Φεβρουάριο του 2019,  χωρίς να έχει σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος. Όπως ήδη έχει επισημάνει το Euro2day.gr η πλευρά των ομολογιούχων δεν αποδέχεται το τελευταίο σχήμα που η διοίκηση της Folli Follie προτείνει και επιθυμεί την απορρόφηση κάθε πιθανής αξίας ως εξασφάλιση.

Στο πλαίσιο αυτό και πέραν των εξασφαλίσεων που προτίθεται να διαθέσει η εταιρία βάσει του Term Sheet που έχει δημοσιοποιήσει (ακίνητα που ως επί το πλείστον είναι δεσμευμένα από το Ελληνικό Δημόσιο) το κύριο διακύβευμα είναι το ποσοστό μετοχών που εξακολουθεί να κατέχει η FF στην Dufry, προφανώς γιατί πρόκειται για άμεσα ρευστοποιήσιμο asset.

Η ελληνική εισηγμένη έχει απολέσει πηγές εσόδων, καθώς έχει χάσει το σύνολο των αντιπροσωπειών της, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν διαθέτει εμπόρευμα της φίρμας Folli Follie ή Links of London ώστε να διατηρήσει κάποια εμπορική δραστηριότητα, που να δικαιολογεί την ύπαρξη μιας OpsCo….

Τέλος, εντύπωση προκαλεί η αναβολή Γ.Σ. της εταιρείας με κρίσιμο θέμα την εκλογή ορκωτού ελεγκτή για τη χρήση 2018 για τις 11/10. Η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγω για έλλειψη απαρτίας, γεγονός που παραπέμπει στην ερμηνεία πως η οικογένεια Κουτσολιούτσου, ως βασικός μέτοχος,  δεν θέλησε να γίνει η γενική συνέλευση.

To Euro2day.gr επικοινώνησε με τη διοίκηση της FF με σειρά ερωτημάτων λαμβάνοντας την απάντηση πως όλα «είναι ρευστά».

Σχετικα αρθρα

Jumbo: Αυξημένα κέρδη και μέρισμα για το 2018

admin

Αύξηση 55,8% στα κέρδη της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής το 9μηνο

admin

Πειραιώς: Σε 4,98% η συμμετοχή της Bienville Capital

admin

Κλινική Ρέα: Σε κερδοφορία, παρά την υποχώρηση των πωλήσεων

admin

Pasal: Κερδοφόρο το πρώτο εξάμηνο του 2020

admin

Όμιλος Olympia: Δωρεά 2 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση του COVID-19

admin

Πλειοψηφική θέση απέκτησε η Chipita στην EPTA America

admin

OTE -Τσαμάζ : Η πανδημία άλλαξε ουσιωδώς τις λειτουργίες μας – Αύξηση εσόδων κατά 3,6% στο α΄τρίμηνο

admin

Intercontinental International: Καθαρά κέρδη 2,7 εκατ. το πρώτο εξάμηνο

admin

Ποιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη Wind

admin

ΙΕΛΚΑ: Πώς προσδιορίζονται οι τιμές στο λιανεμπόριο τροφίμων

admin

Eurobank: Bonuses άνω των 25 χιλ. για μεταφορά στην FPS

admin

Twitter: Μόνιμη εργασία από το σπίτι

admin

Εκλεισε το ντιλ Eurobank-doValue για FPS και Cairo

admin

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση καταστηματαρχών και εργαζομένων στην εστίαση για το κλείσιμο στις 12

admin

Σκάνδαλο Wirecard: Η κυβέρνηση «βγάζει στη σέντρα» τη ρυθμιστική αρχή της χώρας

admin

Metaxa Hospitality Group: Με τέσσερα ξενοδοχεία το 2020

admin

Η διακύμανση εντός ορισμένου εύρους τιμών το βασικό σενάριο για τον ΓΔΧΑ

admin