Image default
Επιχειρήσεις

Διάκριση για Interamerican στα Healthcare Business Awards

Για μια ακόμη χρονιά υπηρεσία Υγείας της Interamerican αναγνωρίστηκε ως ιδιαίτερης αξίας και βραβεύθηκε στο πλαίσιο του θεσμού των Healthcare Business Awards. Στην τέταρτη, φετινή διοργάνωση των βραβείων, που αναδεικνύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς σε όλο το φάσμα του κλάδου της Υγείας, η εταιρεία διακρίθηκε με αργυρό βραβείο για τις υπηρεσίες της στον τομέα της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας.

Ήταν η τρίτη διαδοχική διάκριση που κατακτά η Interamerican στον καταξιωμένο θεσμό, στην κατηγορία των εκτός κλάδου Υγείας δραστηριοποιουμένων επιχειρήσεων σχετικά με υπηρεσίες και κοινωνικές πρωτοβουλίες για την υγεία. Έχουν προηγηθεί διακρίσεις για τη χορηγική παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες, σε συνεργασία με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και το ΚΕΘΕΑ (2017), καθώς επίσης και για την πρωτοποριακή ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας μέσω των πολυιατρείων Medifirst (2018). Επισημαίνεται ότι η Interamerican είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία που διαθέτει και αξιοποιεί, ως προστιθέμενη αξία στην ασφαλιστική κάλυψη, ιδιόκτητες δομές υπηρεσιών Υγείας.

Με την πρόσφατη διάκριση, η Άμεση Ιατρική Βοήθεια της εταιρείας αναγνωρίστηκε ως μια υψηλής κοινωνικής απόδοσης λειτουργία. Μάλιστα, οι αυξανόμενες ανάγκες άμεσης διακομιδής ασθενών και τραυματιών και διαχείρισης σοβαρών περιστατικών από τη νησιωτική Ελλάδα, έχουν οδηγήσει από το 2013 την Interamerican σε ένα πρότυπο πρόγραμμα σύναψης ειδικών συμφωνιών -κατά τα πρώτα χρόνια με νησιωτικούς δήμους και στη συνέχεια με συμβαλλόμενους χορηγούς- για την τοπική εφαρμογή του προγράμματος.

Το πρόγραμμα αφορά στην κάλυψη των κατοίκων σε νησιά, στους οποίους παρέχονται οι υπηρεσίες της επείγουσας αεροδιακομιδής και ιατρικών συμβουλών. Συγκεκριμένα, η διακομιδή παρέχεται με χρήση εναέριων μέσων που διαθέτει η εταιρεία (υγειονομικό αεροπλάνο ή ελικόπτερο), μετά από γνωμάτευση για το επείγον του περιστατικού και μόνο με την ενεργοποίηση των διαδικασιών μέσα από το δημόσιο σύστημα Υγείας, συμπληρωματικά ως προς αυτό, εφ’ όσον για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να επιληφθεί άμεσα ο μηχανισμός του. Η Interamerican Βοήθειας παρέχει σε κάθε κάτοικο, μέσω του Συντονιστικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην και της Γραμμής 1010 σε 24ωρη βάση, ιατρικές συμβουλές, κατευθύνσεις και οργάνωση υγειονομικής μεταφοράς. Η εταιρεία, από την έναρξη λειτουργίας του τομέα το 1992 έως σήμερα, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.600 διακομιδές με ελικόπτερο ή υγειονομικό αεροπλάνο, κρίσιμες για τη ζωή των διακομισθέντων. Ειδικότερα, οι διακομιδές από τη νησιωτική χώρα αποτελούν το 85% περίπου των περιστατικών που αντιμετωπίζονται.

Το βραβείο παρέλαβε ο Γιώργος Βαλαής, γενικός διευθυντής της Interamerican Βοήθειας. Στην εκδήλωση, που οργανώνει ετησίως η Boussias Communications και το Health Daily, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων για την Υγεία, ενώ εκπροσωπήθηκαν το Υπουργείο Υγείας και η Περιφέρεια Αττικής.

Σχετικα αρθρα

Αύξηση παραγωγής και 200 θέσεις εργασίας από τη Sunlight

admin

«Πράσινο φως» στην εξαγορά της Media Markt από τον όμιλο Olympia

admin

Συνεχίζουν μαζί ΟΠΑΠ και ΠΑΕ ΑΕΚ

admin

Νέο μοντέλο για τις εκπτώσεις στο ρεύμα από τη ΔΕΗ

admin

Πρωτοποριακό TEDx για τις πωλήσεις από την Interamerican

admin

Στις 31 Οκτωβρίου η Γενική Συνέλευση της Folli Follie

admin

Στις 21 Νοεμβρίου «κληρώνει» για Εθνική Ασφαλιστική

admin

Νέες συνεργασίες για Megas Yeeros σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

admin

Θετικό σινιάλο για Φουρλή από την εγχώρια αγορά

admin

Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Δεδομένο το ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ

admin

Συνεργασία κυβέρνησης-Cisco για κέντρο καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

admin

Νέα επενδυτικά σχέδια 200 εκατ. ευρώ από την Regency Entertainment

admin

Επεισόδια στην Γενική Συνέλευση της Creta Farms

admin

H PWC ορκωτός λογιστής της Folli Follie

admin

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τους νέους βουλευτές της ΝΔ

admin

Αισιοδοξία ΟΤΕ για ανάκαμψη στη Ρουμανία

admin

Νηρεύς- Σελόντα: Πράσινο φως από την DG Comp στην πώληση

admin

ΔΕΗ: Επανέρχεται το σενάριο έκδοσης ομολόγου

admin