Image default
Επιχειρήσεις

ΕΨΑ-Λουξ: Σε προφανή κατάσταση πανικού η Coca Cola

Συνέχεια στην κόντρα με την Coca Cola δίνουν με σημερινή τους ανακοίνωση Λουξ και ΕΨΑ στο θέμα της χρήσης των εθνικών συμβόλων. 

Η Coca Cola απάντησε την Παρασκευή, μετά τις σχετικές καταγγελίες από τις δυο εταιρείες. 

Οπως αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωση Λουξ και ΕΨΑ: 

«Όλο το πανελλήνιο παρακολουθεί συγκλονισμένο τα όσα αποκαλυπτικά στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, μετά από σχετικό πρωτοσέλιδο και το πλήθος των δημοσιευμάτων που ακολούθησαν. Οι εταιρείες ΛΟΥΞ και ΕΨΑ έχουν καταγγείλει όλα αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα και ευελπιστούν ότι θα ξεκινήσει άμεσα η έρευνα από τις αρμόδιες αρχές, για να ριχτεί άπλετο φως σε αυτήν την υπόθεση και να επικρατήσει το δίκαιο.

Οι Ελληνικές Εταιρείες ΕΨΑ και ΛΟΥΞ, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Cοca Cοla Ηellas την ίδια ημέρα, δηλώνουν ότι η πολυεθνική βρίσκεται σε προφανή κατάσταση πανικού εξαιτίας της αποκάλυψης της αλήθειας και για τον λόγο αυτό εξαπολύει λεονταρισμούς και επιθέσεις εναντίον όλων αυτών που συνέβαλαν στην ανάδειξη των πραγματικών περιστατικών που έλαβαν χώρα τους τελευταίους έντεκα μήνες. Όπως όμως λέγει και η σχετική ελληνική παροιμία, “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”.

Ίσως η Cοca Cοla Ηellas να βρήκε έναν νέο τρόπο να στραφεί εναντίον όλων όσοι με θάρρος και ανιδιοτέλεια δεν λύγισαν από το βάρος των πιέσεων της πολυεθνικής και βοήθησαν στην ανάδειξη της αλήθειας, εκτοξεύοντας απειλές και φοβέρες προκειμένου να αποκομίσει περισσότερα κέρδη. Είναι τουλάχιστον περιπαικτικός ο λόγος της εν λόγω Εταιρείας, όταν μιλάει για σεβασμό απέναντι στους νόμους, στο Σύνταγμα, στους θεσμούς και στους πολίτες αυτής της χώρας αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) έχει εκδώσει δύο φορές πρόσφατα σε βάρος της απόφαση για την αυθαίρετη επικοινωνιακή χρήση των εθνικών μας συμβόλων σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, ενώ επιπλέον η COCA COLA, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα έχει καταδικαστεί παλαιότερα τουλάχιστον άλλες δύο φορές και από άλλη Ανεξάρτητη Αρχή του ελληνικού κράτους για αθέμιτες πρακτικές.

Οι ΛΟΥΞ και ΕΨΑ που εξαρχής έχουν επιλέξει να κάνουν χρήση διαδικασιών ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών μόνο με τη νόμιμη οδό, θα κλιμακώσουν τις ενέργειές τους, εξαντλώντας κάθε πρόσφορο μέσο που έχουν στα χέρια τους, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα όσον αφορά την τήρηση των κείμενων διατάξεων και των σχετικών νόμων περί αδειοδότησης και πληρωμής σχετικών τελών.

Αξίζει να τονιστεί για μια ακόμα φορά, ότι οι ΕΨΑ και ΛΟΥΞ δεν επιδιώκουν ίδιον οικονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη υπόθεση, αντιθέτως οποιαδήποτε κίνησή τους γίνεται με μοναδική επιδίωξη τον περιορισμό των παράνομων πρακτικών εμπορευματοποίησης των εθνικών μας συμβόλων, την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του διαφαινόμενου αθέμιτου ανταγωνισμού».

Σχετικα αρθρα

Πρόστιμο €150.000 για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

admin

Energean: Επίσημο αίτημα στην Κύπρο για εισαγωγή αερίου από Ισραήλ

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Διάκριση από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής

admin

Qantas: Δεν αφήνει κενές τις μεσαίες θέσεις – Τι αλλάζει στις πτήσεις

admin

Η Pylones Hellas στo IT Directors Forum 2019

admin

Μια επένδυση με σημαντικό αποτύπωμα στην εθνική οικονομία

admin

Περικοπές και στην Bentley – «Κόβει» 1.000 θέσεις εργασίας

admin

Συμφωνία συνεργασίας Interamerican-Attica Bank στις τραπεζοασφάλειες

admin

Medicon Hellas: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2020

admin

Στην ΑNEK Lines η εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων

admin

Εργο στο Καμερούν ανέλαβε η Intracom Telecom

admin

Q&R: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά €5,19 εκατ. ενέκρινε η ΓΣ

admin

Η ελβετική κυβέρνηση διευρύνει τις εξουσίες της

admin

Ιασώ: Τα σχέδια και οι συνέργειες, μετά την είσοδο της Oaktree στο μετοχικό της κεφάλαιο

admin

Χάνει και την τουρκική λοταρία η Ιντραλότ

admin

Τρεις βραβεύσεις για τα προϊόντα της ΔΕΛΤΑ στα Healthy Diet Awards 2020

admin

ΑΚΤΩΡ: Με έκπτωση 56,61% μειοδότης στον διαγωνισμό για τη σύνδεση ΟΛΘ – Εγνατίας

admin

Mohegan: Το Ελληνικό θα γυρίσει σελίδα για την Ελλάδα

admin