Image default
Επιχειρήσεις

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τηλεφωνικά τα χρέη στη ΔΕΗ

Από σήμερα η ΔΕΗ ενεργοποιεί τη δυνατότητα διακανονισμού των απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος και τηλεφωνικώς. Οι οφειλέτες καλώντας το πενταψήφιο νούμερο του call center της εταιρίας, το 11770, θα μπορούν να ζητούν τη ρύθμιση του ποσού που χρωστούν χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία σε κατάστημα της εταιρείας.

Το Euro2day.gr, παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές θα μπορούν να διακανονίζουν τους απλήρωτους λογαριασμούς τους:

1. Ο οφειλέτης καλεί το 11770 έχοντας μπροστά του την αστυνομική ταυτότητα, το ΑΦΜ και έναν τελευταίο λογαριασμό ρεύματος.

2. Ο αρμόδιος υπάλληλος ανάλογα με το ύψος των χρεών προτείνει τον αντίστοιχο διακανονισμό στον οφειλέτη, καθώς και το ποσοστό της προκαταβολής που θα πρέπει να καταθέσει.

3. Εφόσον ο πελάτης της εταιρείας συμφωνήσει, τότε μετά από λίγη ώρα θα λάβει στο κινητό του τηλέφωνο, μήνυμα SMS, με το οποίο θα του γίνεται γνωστή η προθεσμία προκαταβολής του ποσού, ο αριθμός των δόσεων και ο ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής.

4. Ο οφειλέτης θα πρέπει να προκαταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατηγορία ρύθμισης χρεών, στην προθεσμία που του έχει δοθεί.

5. Έπειτα θα λάβει ταχυδρομικώς το μηνιαίο πρόγραμμα των δόσεων με το ύψος τους και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμής τους.

6. Ο οφειλέτης μπορεί να πληρώνει τόσο την προκαταβολή, όσο στη συνέχεια και τις υπόλοιπες δόσεις με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας είτε μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ, είτε μέσω web banking, είτε σε τράπεζες (paycenters) αλλά ακόμη, αν θέλει, σε κατάστημα της επιχείρησης.

7. Η τηλεφωνική ρύθμιση αφορά απλήρωτους λογαριασμούς έως 5.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ανεξάρτητα με το αν ο οφειλέτης υπαχθεί τηλεφωνικά ή υποβάλλει αίτηση αυτοπροσώπως σε κατάστημα της ΔΕΗ:

· Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύει η ρύθμιση, είναι να εξοφλούνται στις καθορισμένες ημερομηνίες οι δόσεις και οι τρέχοντες λογαριασμοί (λογαριασμοί που εκδίδονται μετά τη ρύθμιση).

· Όποιος χάσει τη ρύθμιση, για να ενεργοποιηθεί εκ νέου θα πρέπει να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις και τρέχοντες λογαριασμούς που εκδόθηκαν με τη ρύθμιση.

· Εφόσον ο πελάτης είναι συνεπής στην εξόφληση του διακανονισμού, δικαιούται και την έκπτωση συνέπειας στους τρέχοντες λογαριασμούς.

· Δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση έχουν και πελάτες, που σήμερα είναι ενταγμένοι σε άλλη ρύθμιση, ώστε να επωφεληθούν από μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα διακανονισμού της ΔΕΗ είναι αυξημένο. Και παρουσιάζεται έντονο για οφειλές άνω των 3.000 ευρώ, κάτι που εξηγείται από το χαμηλό πια ποσοστό προκαταβολής.

Σχετικα αρθρα

Προχωρά ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Θεσσαλονίκης

admin

Οι εκτιμήσεις της Eurobank για τα αποτελέσματα εξαμήνου του ΟΠΑΠ

admin

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε τη λήψη σκληρών μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού

admin

Δωρεά 1 εκατ. από Έλληνες ξενοδόχους στη μάχη κατά του κορωνοϊού

admin

Αναβαθμίζει τις digital υπηρεσίες η Εθνική Τράπεζα

admin

H Deloitte ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος 2020 και τις δεσμεύσεις της για την κλιματική αλλαγή έως το 2030

admin

Τραμπ: Και δεύτερο τεστ τον έδειξε αρνητικό στον κορονοϊό

admin

Αποχωρεί από την Ελλάδα η Hive

admin

Αύξηση παραγωγής και κερδών για την Interlife το πρώτο εξάμηνο

admin

Χωρίς κατεύθυνση το Χρηματιστήριο-Απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος

admin

Νέα πρόστιμα ύψους 880.000 ευρώ σε τέσσερα e-shops

admin

MLS: Ξεκινούν οι συνελεύσεις των ομολογιούχων

admin

Alpha Bank: Παρατείνει εως τις 30/9 την αναστολή καταβολής δόσεων για δάνεια και κάρτες

admin

Attica Group: Συνεργασία με την Logimatic

admin

H εταιρεία PNOĒ εντάσσεται στο δίκτυο της Endeavor

admin

ΕΛΠΕ: Ο Α.Τζαδήμας νέος Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού

admin

Ισπανία: Διεύρυνση των τεστ για τον κορονοϊό ως πρώτο βήμα για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών

admin

Airbus: «Κόβει» 15.000 θέσεις εργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2021

admin