Image default
Ευρώπη

Τελευταία ευκαιρία της Πολωνικής υποψηφιότητας για την Επιτροπή

Τελευταία ευκαιρία Ακρόασης, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής Γεωργίας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποφάσισαν ότι οι γραπτές απαντήσεις του Janusz Wojciechowski, του Πολωνού υποψήφιου Επίτροπου για τη γεωργία, ως προς την αποσαφήνιση της θέσης του, απέτυχαν στο να “ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους”. Αυτό σημαίνει πως η αποκαλούμενη “τελευταία ευκαιρία” ακρόασης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 8 Οκτωβρίου και αυτόματα θα σηματοδοτήσει, το εάν θα πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Στη Βαρσοβία, ο πρωθυπουργός και επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος, Jarosław Kaczyński, επαίνεσε τον Wojciechowski. «Παρά τις πολυάριθμες επιθέσεις της αντιπολίτευσης, το αγροτικό χαρτοφυλάκιο είναι δικό μας», ανέφερε ο Kaczyński. Επίσης έδωσες υποσχέσεις στη δημόσια τηλεόραση, σχετικά με το αγροτικό χαρτοφυλάκιο, λέγοντας ότι το κόμμα, θα εγγυηθεί, ότι οι αγρότες θα λάβουν απευθείας πληρωμές, από τον προυπολογισμό της Ε.Ε, σχετικές με αυτές που λαμβάνει η Γερμανία. «θα είναι 278 ευρώ για κάθε εκτάριο ή και ακόμα περισσότερο», πρόσθεσε. Ο μέσος όρος πληρωμών για τους αγρότες στην Ε.Ε, είναι 259 ευρώ ανά εκτάριο, αλλά υπάρχουν και αγρότες στην Ε.Ε, που λαμβάνουν 400 ευρώ. Αυτή τη στιγμή οι Πολωνοί λαμβάνουν πάνω από 200 ευρώ.

Ο ρεπόρτερ, επί των αγροτικών θεμάτων του EURACTIV, Gerardo Fortuna, πρόσφατα έγραψε ότι στην πρώτη ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Wojciechowski, έκανε μια φτωχή παρουσίαση, ο ίδιος βρισκόταν για περισσότερο από δύο και μισή ώρες σε δύσκολη κατάσταση, καθώς δεχόταν τα διαδοχικά χτυπήματα από τους αδυσώπητους βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου, οι οποίοι έγιναν έξω φρενών όταν απαντούσε «είμαι ανοιχτός στις συζητήσεις», «ως μοτίβο για κάθε τεχνικό ζήτημα».

Οι νομοθέτες της Ε.Ε, ήθελαν διαβεβαίωση σε συγκεκριμένα θέματα όπως, η “αποκρατικοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής” ή το “πώς θα υποστηριχθούν οι αγρότες κατά τη μετάβασή τους σε πράσινες πρακτικές”. Ωστόσο, όλοι έλαβαν ασαφείς απαντήσεις, χωρίς να περιέχουν τη λεπτομέρεια που αναζητούσαν.

Πρόσθετες ερωτήσεις στη Sylvie Goulard, οι ευρωβουλευτές των Επιτροπών, που είναι αρμόδιες για το χαρτοφυλάκιο της εσωτερικής αγοράς της Sylvie Goulard, της έστειλαν έντεκα σελίδες συμπληρωματικών ερωτημάτων, τόσο για το περιεχόμενο της θέσης της, όσο και για τις δραστηριότητες του παρελθόντος της. Αυτή θα πρέπει να παρέχει στους ευρωβουλευτές, απαντήσεις μέχρι το βράδυ της ,Τρίτης 8 Οκτωβρίου. Εάν οι απαντήσεις της, δεν πείσουν τους ευρωβουλευτές, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες και να καθίσει σε μια άλλη ακρόαση. Διαβάστε περισσότερα στο EURACTIV.fr

Υποστηρίζεται Ομόφωνα. Η Τσέχα υποψήφια Επίτροπος για τις, Αξίες και τη Διαφάνεια, Věra Jourová, έλαβε υποστήριξη από όλες τις Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με το χαρτοφυλάκιο. Ήταν αναμενόμενο, ότι η ίδια θα έπρεπε να ασχοληθεί με τις δύσκολες ερωτήσεις, σχετικά με τα σκάνδαλα του Τσέχου πρωθυπουργού Andrej Babiš, o οποίος έκανε την περιουσία του μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τη χημική βιομηχανία. Όμως στο τέλος, μόνο οι Τσέχοι και Σλοβάκοι ευρωβουλευτές έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τον αμφιλεγόμενο Τσέχο πρωθυπουργό.

Όταν ο Τσέχος ευρωβουλευτής Jiří Pospíšil, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP), τη ρώτησε για τη δήλωση του Babiš, σχετικά με την κακή κατάσταση του τσεχικού δικαστικού συστήματος, η ίδια διαφώνησε με τη δήλωση του και έδειξε την πλήρη υποστήριξή της στα τσεχικά δικαστήρια. Επίσης , διευκρίνισε ότι δεν θα διερευνήσει τέτοιους ισχυρισμούς, εάν πρόκειται να διεκδικήσει τη θέση του Επιτρόπου. Ως εκ τούτου, η Jourová, διαπέρασε γρήγορα στις ακροάσεις και πολλοί Τσέχοι ευρωβουλευτές, ανεξάρτητα της πολιτικής του θέσης, καλωσόρισαν την απόδοσή της.

Ο Επίτροπος της Ρουμανίας, προκαλεί ένα ερώτημα. Στη Ρουμανία, Viorica Dăncilă, επιβεβαίωσε τη φήμη που εξαπλώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι, ότι η ίδια ζήτησε να γίνει Επίτροπος. Η Viorica Dăncilă, είπε ότι δεν πρότεινε μόνη της τον εαυτό της, για τη θέση, επειδή ήθελε να συνεχίσει με τους συναδέλφους της και δεν ήθελε να «παραβιάσει την εμπιστοσύνη τους». Η επιτροπή JURI του κοινοβουλίου της ΕΕ απέρριψε, την πρώτη πρόταση της Ρουμανίας, Rovana Plumb, εξαιτίας πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων και η κυβέρνηση στο Βουκουρέστι έστειλε άλλα δύο ονόματα, προς εξέταση. Ωστόσο η ομάδα του εκλεγέντος προέδρου της Επιτροπής, Ursula der Leyen, δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει, το εάν συμφωνούν για κάποιον από τους προτεινόμενους υποψηφίους.

Σχετικα αρθρα

TurkStream: «Καρφιά», καθυστερήσεις και καλοί μαθητές

admin

Ασημένια Οικονομία: Στην ανατολική Ευρώπη οι περισσότεροι 65+

admin

Το ΑΠΘ συντονιστής Ευρωπαϊκού προγράμματος «πράσινης» εκπαίδευσης

admin

Το ηράκλειο έργο της αποκατάστασης των αρχείων της Stasi

admin

Με 10.000 συνοριοφύλακες η Frontex μέχρι το 2024

admin

Βρυξέλλες για Brexit: «Άθλος» η επίτευξη νέας συμφωνίας μέχρι 31 Οκτωβρίου

admin

Πρωτοβουλία Κουντουρά στο ευρωκοινοβούλιο για τη βία κατά των γυναικών

admin

Μείωση επιτοκίου και νέο QE αποφάσισε η ΕΚΤ

admin

Νέο μήνυμα στήριξης του Τζεντιλόνι στην Ελλάδα

admin

Ολλανδική προσφυγή κατά της Volkswagen για το σκάνδαλο ντίζελγκεϊτ

admin

Aποστολόπουλος: Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε την 1η ιδιωτική ιατρική σχολή στην Ελλάδα

admin

ΚΩΣ, Ελλάδα: τίθεται σε δοκιμή σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι

admin

Τι ανησυχεί την Αθήνα σε περίπτωση ενός άτακτου Brexit

admin

Η ΕΕ και μεγάλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες επενδύουν 92 εκατ. ευρώ στο γραφένιο

admin

Το χρηματοδοτικό στοίχημα για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

admin

Συμβούλιο και Επιτροπή αποδομούν stablecoins και Libra

admin

Ισπανός ΥΠΕΞ: Το πολιτικό πρόβλημα της Καταλονίας παραμένει

admin

Ανακύκλωση πλαστικών: έρευνα της Greenpeace, τί συμβαίνει στην Ελλάδα

admin