Image default
Επιχειρήσεις

Βουνό τα προβλήματα για την Creta Farms

Διαβαθμισμένη «πίεση» από την ίδια την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εισηγμένη Creta Farm δέχονται οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας. Με ανακοίνωση των εργαζομένων της εταιρίας, επιβεβαιώνεται ότι η στρόφιγγα οποιασδήποτε ρευστότητας έχει κλείσει, ενώ την ίδια ώρα η διαμάχη των δύο ιδρυτών για το ποιος ελέγχει -έστω και με ενεχυριασμένες μετοχές την εταιρεία- παραπέμπεται σε μια χρονοβόρα δικαστική διαδικασία.

Εξ αυτού του λόγου εξάλλου, και σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr έχουν παγώσει οι λογαριασμοί της εταιρείας, αλλά και κάθε συζήτηση για την περιβόητη ενδιάμεση χρηματοδότηση, που θα διατηρούσε υποτυπωδώς εν ζωή την εταιρεία. Οι πιστώτριες τράπεζες όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr έχουν διαμηνύσει ως λύση την αλλαγή διοίκησης, ωστόσο, μέχρις στιγμής δεν έχουν προβεί σε άλλες κινήσεις, πέραν της νομικά επιβεβλημένης που σχετίζεται με το πάγωμα λογαριασμών. Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και ενώ έχουν ενεχυριαστεί τα μετοχικά ποσοστά των βασικών μετόχων προς τις πιστώτριες τράπεζες, εκκρεμούν τυπικές διαδικασίες ολοκλήρωσης της διαδικασίας. 

Στο ίδιο μοτίβο της «αμηχανίας» κινείται και η σχεδιασμένη εξυγίανση της εταιρείας μέσω της υπαγωγής στο άρθρο 106 και της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ο αριθμός των υποψηφίων επενδυτών που κατέθεσαν μη δεσμευτική προσφορά, γεγονός που εγείρει ερωτήματα, δεδομένου ότι η εισηγμένη πολύ πριν την καταληκτική ημερομηνία είχε δημοσίως παραδεχθεί με ανακοίνωση της το πιθανό ενδιαφέρον 7 επενδυτικών σχημάτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών επιμηκύνεται και τοποθετείται στο α’ δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο και αυτό το ορόσημο τίθεται υπό αίρεση εφόσον διατηρούνται σε εκκρεμότητα όλα τα παραπάνω.

Στο περιθώριο -ή στο προσκήνιο όλων αυτών- προέκυψαν και νέες αιτιάσεις εκ μέρους του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη, όσον αφορά  τη «σύγκρουση συμφερόντων» μέλους της Επιτροπής Ελέγχου της Creta Farm, του Πέτρου Μαραβελάκη, τον οποίο συσχετίζει με τη δομή του ΓΕΜΗ. 

Ωστόσο, ο κ. Μαραβελάκης υπήρξε μεν Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΓΕΜΗ, αλλά μέχρι το 2016, ενώ το συγκεκριμένο όργανο δεν υφίσταται καν στο νέο οργανόγραμμα του ΓΕΜΗ.

Σχετικα αρθρα

Εργαζόμενοι ομίλου Intracom κατά Β. Μαρινάκη: Εμεις στηρίζουμε την οικονομία

admin

Ανοίγει η διαδικασία για την επόμενη ημέρα της ΑΝΕΚ

admin

Πειραιώς: Νέος διαγωνισμός για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν

admin

Μπουτάρης: Μετατροπή ανώνυμων μετοχών σε ονομαστικές

admin

Dell: Νέος country manager για Ελλάδα και Κύπρο

admin

Πρωτοβουλία στήριξης της ΕΛΕΠΑΠ από την Τράπεζα Πειραιώς

admin

Ποιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη Wind

admin

Titan: Εξαγόρασε προς €81,8 εκατ. τη συμμετοχή της IFC σε θυγατρικές της

admin

Μήνυση και αγωγή κατά Κ. Δομαζάκη από Creta Farms

admin

Υγεία: Συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

admin

Κωτσόβολος: Μια υποτροφία για 4ετή φοίτηση στους υπαλλήλους της

admin

Πώς θα ευημερήσουν όλοι οι… αριθμοί στην αγορά κατοικίας

admin

Χρυσάφι στα… μπαούλα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Στον “πάγο” η πενταετής σύμβαση της Intralot στην Ουάσινγκτον

admin

Νέες επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ από την Grecotel

admin

MLS: Στη βουλγαρική αγορά η πλατφόρμα MAIC

admin

Τιτλοποίηση μαμούθ και ομόλογο ανακοινώνει η Alpha Bank

admin

ΔΕΗ: Ο Ιωάννης Κοπανάκης αναλαμβάνει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

admin