Image default
Επιχειρήσεις

Βουνό τα προβλήματα για την Creta Farms

Διαβαθμισμένη «πίεση» από την ίδια την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εισηγμένη Creta Farm δέχονται οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας. Με ανακοίνωση των εργαζομένων της εταιρίας, επιβεβαιώνεται ότι η στρόφιγγα οποιασδήποτε ρευστότητας έχει κλείσει, ενώ την ίδια ώρα η διαμάχη των δύο ιδρυτών για το ποιος ελέγχει -έστω και με ενεχυριασμένες μετοχές την εταιρεία- παραπέμπεται σε μια χρονοβόρα δικαστική διαδικασία.

Εξ αυτού του λόγου εξάλλου, και σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr έχουν παγώσει οι λογαριασμοί της εταιρείας, αλλά και κάθε συζήτηση για την περιβόητη ενδιάμεση χρηματοδότηση, που θα διατηρούσε υποτυπωδώς εν ζωή την εταιρεία. Οι πιστώτριες τράπεζες όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr έχουν διαμηνύσει ως λύση την αλλαγή διοίκησης, ωστόσο, μέχρις στιγμής δεν έχουν προβεί σε άλλες κινήσεις, πέραν της νομικά επιβεβλημένης που σχετίζεται με το πάγωμα λογαριασμών. Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και ενώ έχουν ενεχυριαστεί τα μετοχικά ποσοστά των βασικών μετόχων προς τις πιστώτριες τράπεζες, εκκρεμούν τυπικές διαδικασίες ολοκλήρωσης της διαδικασίας. 

Στο ίδιο μοτίβο της «αμηχανίας» κινείται και η σχεδιασμένη εξυγίανση της εταιρείας μέσω της υπαγωγής στο άρθρο 106 και της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ο αριθμός των υποψηφίων επενδυτών που κατέθεσαν μη δεσμευτική προσφορά, γεγονός που εγείρει ερωτήματα, δεδομένου ότι η εισηγμένη πολύ πριν την καταληκτική ημερομηνία είχε δημοσίως παραδεχθεί με ανακοίνωση της το πιθανό ενδιαφέρον 7 επενδυτικών σχημάτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών επιμηκύνεται και τοποθετείται στο α’ δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο και αυτό το ορόσημο τίθεται υπό αίρεση εφόσον διατηρούνται σε εκκρεμότητα όλα τα παραπάνω.

Στο περιθώριο -ή στο προσκήνιο όλων αυτών- προέκυψαν και νέες αιτιάσεις εκ μέρους του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη, όσον αφορά  τη «σύγκρουση συμφερόντων» μέλους της Επιτροπής Ελέγχου της Creta Farm, του Πέτρου Μαραβελάκη, τον οποίο συσχετίζει με τη δομή του ΓΕΜΗ. 

Ωστόσο, ο κ. Μαραβελάκης υπήρξε μεν Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΓΕΜΗ, αλλά μέχρι το 2016, ενώ το συγκεκριμένο όργανο δεν υφίσταται καν στο νέο οργανόγραμμα του ΓΕΜΗ.

Σχετικα αρθρα

Φάμελλος: Σε λίγο η Ελληνικός Χρυσός θα υπογράφει τις αδειοδοτήσεις!

admin

Φωτιά στις εγκαταστάσεις του Νηρέα στην Χίο – Πάνω από 1 εκ. ευρώ οι ζημιές

admin

Μυτιληναίος: Στα €0,3436/μετοχή το μέρισμα, από 1η Ιουλίου η πληρωμή

admin

Η Ρωσική Πρεσβεία τίμησε τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη

admin

Credit Agricole: Ακυρώνει την καταβολή μερίσματος για το 2019

admin

Στην Αθήνα το Generali International Risk Management Workshop 2019

admin

Praxia Bank: Στα «σκαριά» αύξηση κεφαλαίου 200 εκατ. ευρώ

admin

Παπουτσάνης: Κέρδη 2,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020

admin

Καραμούζης: Η ΕΤΕ καταλύτης για την επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης ομολόγου από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

admin

Τραμπ κατά ΠΟΥ: Είναι πολύ “κινεζο-κεντρικός” και “τα έκανε μαντάρα”

admin

Ανοδος του τομέα κρουαζιέρας στον Πειραιά κατά 14,6% στο εννεάμηνο

admin

Γεωργιάδης: Πενταπλασιάζεται η παραγωγή αντισηπτικών – Ίσως αυξήσεις τιμών στο ρύζι λόγω Τουρκίας

admin

Κίνα: Ανέκαμψε ο ΡΜΙ υπηρεσιών Caixin, παραμένει ακόμη σε κατάσταση ύφεσης

admin

Ο Αλέξανδρος Πατεράκης νέος Αναπληρωτής CEO της ΔΕΗ

admin

AthensWas Hotel: Ανοίγει την 1η Ιουνίου κάτω από την Ακρόπολη

admin

Τι απάντησε η MLS στις ερωτήσεις των θεσμικών

admin

Συμφωνία Creta Farms-τραπεζών για ενδιάμεση χρηματοδότηση

admin

Ίδρυμα ΜΙΧΑΗΛ Ν. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Δωρεά 650.000 ευρώ σε νοσοκομειακό εξοπλισμό και αναλώσιμα

admin