Image default
Οικονομία

Το πετρέλαιο πέφτει καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενδέχεται να περιορίσουν τη ζήτηση

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για τρίτη συνεχή συνεδρίαση την Τετάρτη, καθώς οι εντάσεις κλιμακώθηκαν μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας πριν από τις εμπορικές συνομιλίες αυτής της εβδομάδας, αυξάνοντας τις αβεβαιότητες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και ζήτηση πετρελαίου.

Tα στοιχεία για τη βιομηχανία που δείχνουν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο των αποθεμάτων που κατέχουν ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως και οι καταναλωτές επίσης πιεσαν τις τιμές.

Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου Brent μειώθηκαν 12 σεντ, ή 0,2%, σε $ 58. ένα βαρέλι από , ενώ η αμερικανική West Texas Intermediate Crude CLc1 ήταν $ 52 51, κάτω 12 σεντς ή 0,2%.

Οι διαπραγματευτές από τις δύο πρώτες οικονομίες του κόσμου θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη και την Παρασκευή στην τελευταία προσπάθεια να σφυρηλατήσουν μια συμφωνία που αποσκοπεί στον τερματισμό μιας μακρόχρονης εμπορικής διαμάχης που επιβράδυνε την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Τα θέματα έχουν θέσει τις αγορές σε μια πορεία κινδύνου-αποστροφής, είπε ο Howie Lee, οικονομολόγος με την τράπεζα OCBC της Σιγκαπούρης, παρόλο που η παγκόσμια αγορά πετρελαίου παραμένει σε έλλειμμα εφοδιασμού που θεωρητικά θα υποστηρίζει τις τιμές πάνω από $ 60 ένα βαρέλι.

«Η αγορά είναι λίγο υπερτιμημένη αυτή τη στιγμή, πολύ επικεντρωμένη στην πλευρά της ζήτησης της εξίσωσης», είπε ο Lee.

Οι ανησυχίες έχουν επισκιάσει την απειλή του μέλους του ΟΠΕΚ τον Ισημερινό να χάσει το ένα τρίτο της εφοδιασμού του με πετρέλαιο λόγω αντιδημοκρατικών διαδηλώσεων που έχουν επηρεάσει την παραγωγή πετρελαίου.

Η εξέγερση στο Ιράκ εισήλθε επίσης στην δεύτερη εβδομάδα, απειλώντας την παραγωγή στον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ).

“Η πολιτική αναταραχή μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ θα παράσχει μόνο μια προσωρινή πανάκεια για τις τιμές του πετρελαίου. ο κίνδυνος εκδήλωσης του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι πολύ μεγαλύτερος “, γράφει σε σημείωμα ο Jeffrey Halley, ανώτερος αναλυτής της αγοράς για την OANDA.

Στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 4 Οκτωβρίου 422 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της βιομηχανικής ομάδας που παρουσίασε το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου την Τρίτη. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 1,4 εκατ. Βαρελιών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του -.

Η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1. 27 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) σε 2019 σε ρεκόρ 422. εκατομμύρια bpd, λίγο πάνω από τις προηγούμενες προβλέψεις του για άνοδο της τάξης του 1. 25 εκατομμύρια bpd.

Η παραγωγή σε 2020 προβλέπεται να αυξηθεί κατά 910, 000 bpd σε 13. εκατομμύρια bpd, ανέφερε, κάτω από την προηγούμενη εκτίμηση της αύξησης της 990, 000 bpd to 13 24 εκατομμύρια bpd .

Σχετικα αρθρα

ΕΒΕΠ : Πλήγμα στο διεθνές εμπόριο από τον κοροναϊό

admin

«Απλησίαστο το πετρέλαιο θέρμανσης για μεγάλο μέρος των νοικοκυριών»

admin

Standard & Poor’s: Ο κορονοϊός πιθανόν να μειώσει τον ρυθμό ανάπτυξης

admin

Η ΕΕ προειδοποιεί με αντίμετρα στους νέους αμερικανικούς δασμούς

admin

Τα απρόσμενα του κοροναϊού: Άγνωστη αεροπορική εταιρία θριαμβεύει λόγω του ιού

admin

Φαρμακευτική κάνναβη: 2.250 νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ

admin

Brexit : Το Λονδίνο θα επιδιώξει εμπορική συμφωνία παρόμοια με την CETA

admin

Πάουελ (FED) : Η οικονομία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει κινδύνους λέει και εξοργίζει τον Τραμπ

admin

Μαξίμου: Αυτά είναι τα 7 μέτρα για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης

admin

Bloomberg: ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε μια επί της αρχής εμπορική συμφωνία

admin

Εκθεση – κόλαφος κατά της Τουρκίας για χρηματοδότηση τρομοκρατίας και ξέπλυμα χρήματος

admin

Φοροελαφρύνσεις : Ποιες αλλαγές έρχονται το 2020

admin

ΗΠΑ προς κινεζικές εταιρείες: Μην κρύβετε τη μεταφορά ιρανικού πετρελαίου

admin

Γεωργιάδης: Στις 4 Οκτωβρίου ο διαγωνισμός για το καζίνο στο Ελληνικό

admin

Μεγάλη εκδήλωση για τις startup από τις εφημερίδες «Βήμα» και «ΝΕΑ»

admin

Σύσκεψη Μητσοτάκη με Κ. Καραμανλή : Το υπουργείο Υποδομών αφήνει αποτύπωμα σε όλη τη χώρα

admin

ΕΕ: Εξάμηνη παράταση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

admin

Κτηματολόγιο : Παράταση προθεσμίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Νήσων και Δυτικής Αττικής

admin