Image default
Οικονομία

Το πετρέλαιο πέφτει καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενδέχεται να περιορίσουν τη ζήτηση

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για τρίτη συνεχή συνεδρίαση την Τετάρτη, καθώς οι εντάσεις κλιμακώθηκαν μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας πριν από τις εμπορικές συνομιλίες αυτής της εβδομάδας, αυξάνοντας τις αβεβαιότητες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και ζήτηση πετρελαίου.

Tα στοιχεία για τη βιομηχανία που δείχνουν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο των αποθεμάτων που κατέχουν ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως και οι καταναλωτές επίσης πιεσαν τις τιμές.

Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου Brent μειώθηκαν 12 σεντ, ή 0,2%, σε $ 58. ένα βαρέλι από , ενώ η αμερικανική West Texas Intermediate Crude CLc1 ήταν $ 52 51, κάτω 12 σεντς ή 0,2%.

Οι διαπραγματευτές από τις δύο πρώτες οικονομίες του κόσμου θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη και την Παρασκευή στην τελευταία προσπάθεια να σφυρηλατήσουν μια συμφωνία που αποσκοπεί στον τερματισμό μιας μακρόχρονης εμπορικής διαμάχης που επιβράδυνε την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Τα θέματα έχουν θέσει τις αγορές σε μια πορεία κινδύνου-αποστροφής, είπε ο Howie Lee, οικονομολόγος με την τράπεζα OCBC της Σιγκαπούρης, παρόλο που η παγκόσμια αγορά πετρελαίου παραμένει σε έλλειμμα εφοδιασμού που θεωρητικά θα υποστηρίζει τις τιμές πάνω από $ 60 ένα βαρέλι.

«Η αγορά είναι λίγο υπερτιμημένη αυτή τη στιγμή, πολύ επικεντρωμένη στην πλευρά της ζήτησης της εξίσωσης», είπε ο Lee.

Οι ανησυχίες έχουν επισκιάσει την απειλή του μέλους του ΟΠΕΚ τον Ισημερινό να χάσει το ένα τρίτο της εφοδιασμού του με πετρέλαιο λόγω αντιδημοκρατικών διαδηλώσεων που έχουν επηρεάσει την παραγωγή πετρελαίου.

Η εξέγερση στο Ιράκ εισήλθε επίσης στην δεύτερη εβδομάδα, απειλώντας την παραγωγή στον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ).

“Η πολιτική αναταραχή μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ θα παράσχει μόνο μια προσωρινή πανάκεια για τις τιμές του πετρελαίου. ο κίνδυνος εκδήλωσης του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι πολύ μεγαλύτερος “, γράφει σε σημείωμα ο Jeffrey Halley, ανώτερος αναλυτής της αγοράς για την OANDA.

Στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 4 Οκτωβρίου 422 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της βιομηχανικής ομάδας που παρουσίασε το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου την Τρίτη. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 1,4 εκατ. Βαρελιών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του -.

Η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1. 27 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) σε 2019 σε ρεκόρ 422. εκατομμύρια bpd, λίγο πάνω από τις προηγούμενες προβλέψεις του για άνοδο της τάξης του 1. 25 εκατομμύρια bpd.

Η παραγωγή σε 2020 προβλέπεται να αυξηθεί κατά 910, 000 bpd σε 13. εκατομμύρια bpd, ανέφερε, κάτω από την προηγούμενη εκτίμηση της αύξησης της 990, 000 bpd to 13 24 εκατομμύρια bpd .

Σχετικα αρθρα

Κερδισμένοι και χαμένοι από την εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Άλμα κατέγραψαν οι ναύλοι για τη μεταφορά πετρελαίου

admin

Έρευνα ΚΕΦίΜ: Στα επίπεδα Ν. Αφρικής και Γκάνας η οικονομική ελευθερία στην Ελλάδα

admin

«Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»: Εξαντλήθηκαν σε μια ώρα οι πόροι στην Πελοπόννησο

admin

FT: Σχέδιο Βρυξελλών για την τροποποίηση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ

admin

Ράλι αφίξεων και φέτος – Ποια η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού

admin

«Φωτιά» στα καύσιμα βάζει η κρίση στον Περσικό – Οι επιπτώσεις στους καταναλωτές

admin

Με ανοδικές τάσεις έκλεισε η Wall Street

admin

«Φέρτε τα λεφτά σας στην Ελλάδα για λιγότερο φόρο»: Προσκλητήριο στους πλούσιους του κόσμου, το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ

admin

ΣΕΒΕ: Δραματικές επιπτώσεις από την έλλεψη πλοηγών στη Θεσσαλονίκη

admin

Oxfam: Οι ηγέτες του G7 μειώνουν τα βάρη για τους πλούσιους

admin

Τι επιδιώκουν οι νέοι επιχειρηματίες του «ΟΠΑΠ Forward»

admin

Νοβότνι: 74 χρόνια ειρήνης δημιούργησαν… επικίνδυνη ανισορροπία στην οικονομία

admin

Thomas Cook: Δονήσεις στην τουριστική βιομηχανία, αγωνία για τους 50.000 ταξιδιώτες στην Ελλάδα

admin

ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος πρέπει να πληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα

admin

Ανοιγμα με σημαντικές απώλειες στο Χρηματιστήριο -Λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

admin

Reuters : Η ΕΚΤ ετοιμάζεται για μείωση επιτοκίων

admin

Eurostat : Στο 17% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο

admin