Image default
Επιχειρήσεις

Χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ έλαβε η Augmenta Agriculture

Δημοσιεύθηκε: 9 Οκτωβρίου 2019 – 18:04

Η Augmenta Agriculture, δημιουργός του συστήματος διαφοροποιημένης λίπανσης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, ανακοινώνει σήμερα την ολοκλήρωση γύρου χρηματοδότηση ύψους 2.5 εκατ. δολαρίων από την Hardware Club, με έδρα το San Francisco, και την Marathon Venture Capital, με έδρα την Αθήνα. Η επένδυση θα βοηθήσει την εταιρεία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Βόρεια και Νότια Αμερική και να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στην εποχή της ραγδαίας κλιματικής αλλαγής και της ταχείας αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, οι αγρότες καλούνται να παράγουν περισσότερο από ποτέ, ενώ χρησιμοποιούν τα ελάχιστα δυνατά χημικά και λιπάσματα. Εμφανίζεται η ανάγκη για εύκολες στη χρήση, φθηνές και συνάμα αξιόπιστες λύσεις που επιτρέπουν στους αγρότες να μεταχειρίζονται κάθε τετραγωνικό εκατοστό του αγροκτήματός τους σύμφωνα με τις πραγματικές του ανάγκες, χωρίς να σπαταλούν πρώτες ύλες σε λιπάσματα ή χημικά. Οι περισσότερες απόπειρες επίλυσης του προβλήματος στο παρελθόν βασίστηκαν σε δορυφόρους, αεροπλάνα και drones, μια προσέγγιση που φαίνεται ότι δεν κάλυψε αρκετές ανάγκες ώστε να υιοθετηθεί ευρέως από τους αγρότες παγκοσμίως μέχρι σήμερα.

Η Augmenta προσεγγίζει το ίδιο πρόβλημα από διαφορετική πλευρά. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα σύστημα τελευταίας τεχνολογίας, που χρησιμοποιεί 6 έως 12 πολυφασματικές κάμερες και εγκαθίσταται σε μηχανήματα όπως τρακτέρ, ψεκαστικά ή λιπασματοδιανομείς. Με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και επεξεργασίας εικόνας σε πραγματικό χρόνο, το σύστημα αποφασίζει για το μέγεθος των εισροών στον αγρό (π.χ. νιτρικά λιπάσματα, εντομοκτόνα, κτλ.).

Η Augmenta επιτυγχάνει μία μοναδική ανάλυση της τάξεως των 1,5mm / pixel, και κάνει μια από τις πιο σημαντικές γεωργικές εργασίες, αυτή της λίπανσης αζώτου, 100% αυτόνομη και κατά πολύ πιο αποτελεσματική σε σύγκριση με την παραδοσιακή μέθοδο. Σε αντίθεση με τις υπάρχουσες λύσεις, το σύστημα της Augmenta έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σύμφωνα με τις παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές, χωρίς να απαιτεί από τους παραγωγούς επιπλέον χρόνο εξοικείωσης με την τεχνολογία. Οι αγρότες απλά οδηγούν το τρακτέρ τους, όπως ακριβώς έκαναν μέχρι σήμερα, και η Augmenta φροντίζει για όλα τα υπόλοιπα.

Η Augmenta παρουσίασε την πρώτη έκδοση του προϊόντος της στην μεγαλύτερη γεωργική έκθεση στον κόσμο, την World Ag Expo 2019 στο Tulare της Καλιφόρνια, με μεγάλη επιτυχία. Έως σήμερα, το σύστημα έχει εγκατασταθεί και δοκιμαστεί σε οκτώ χώρες και λειτουργήσει σε περισσότερα από 100 χιλιάδες στρέμματα.

Σήμερα, οι υπηρεσίες της Augmenta γίνονται εμπορικά διαθέσιμες στην παγκόσμια αγροτική αγορά, αυτοματοποιώντας μία από τις πιο ζωτικές λειτουργίες της καλλιέργειας δημητριακών, την λίπανση αζώτου. Επιπλέον λειτουργίες θα προστίθενται με την πάροδο του χρόνου, χωρίς την ανάγκη αγοράς πρόσθετου εξοπλισμού, καθώς το σύστημα έχει τη δυνατότητα προσθήκης λειτουργιών αποκλειστικά μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Συγκεκριμένα, η ομάδα R&D της Augmenta αναπτύσσει λύσεις για τον αποτελεσματικό ψεκασμό φυτοφαρμάκων και μυκητοκτόνων, καθώς και εξειδικευμένες λύσεις σε αμπελώνες και καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας.

Οι παραγωγοί και οι έμποροι γεωργικού εξοπλισμού είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν σε επαφή με την εταιρεία, ώστε να βιώσουν το μέλλον της γεωργίας ακριβείας με μία σημαντική έκπτωση που θα ισχύει μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2019. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται διαθέσιμες εδώ.

Ο Γιώργος Βαρβαρέλης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε: “Η ομάδα της Augmenta είναι ενθουσιασμένη βλέποντας τη σκληρή δουλειά της να μεταφράζεται σε πραγματικά αποτελέσματα στο χωράφι, κάνοντας τη ζωή του αγρότη καλύτερη και την επιχείρησή του πιο κερδοφόρα. Τα αρχικά μέλη της ομάδας έχουμε γεωργικό υπόβαθρο, κάτι που μας κάνει αποφασισμένους να παρέχουμε πρακτικές λύσεις που ενσωματώνονται εύκολα στις καθημερινές δραστηριότητες του παραγωγού».

“Ενώ η ιδέα πίσω από την γεωργία ακριβείας ήταν πάντοτε ενδιαφέρουσα, η τεχνολογία για να την κάνει άμεσα εφικτή δεν είχε φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά, μπορούμε να προσφέρουμε πλήρη αυτοματοποίηση σε πραγματικό χρόνο και όλα τα οφέλη που συνεπάγεται αυτό. Το αποκαλούμε Augmented Agriculture ή στα Ελληνικά “Επαυξημένη Γεωργία” και ήδη κάνει τη διαφορά”, ανέφερε ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, COO και συνιδρυτής της Augmenta.

Ο Aymerik Renard, General Partner της Hardware Club, πρόσθεσε: “Η Augmenta συνδυάζει εκτεταμένη γνώση στον τομέα της γεωργίας και σοβαρό τεχνικό ταλέντο στην ανάπτυξη εφαρμογών και αυτοματισμών. Η Augmenta είναι καλύτερη για τους αγρότες, καλύτερη για το περιβάλλον και τελικά καλύτερη για τους καταναλωτές τροφίμων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους και υποστηρίζουμε τη διεθνή επέκταση της εταιρείας».

Ο Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital, σχολίασε: “Μέσα σε ένα χρόνο από την αρχική μας επένδυση, η Augmenta υλοποίησε την πρώτη, πλήρως αυτόνομη, υπηρεσία διαφοροποιημένης λίπανσης στον κόσμο. Αγρότες και διανομείς ανά την υφήλιο έχουν υποδεχθεί με ενθουσιασμό την λύση, ενώ η εταιρεία έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου. Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε στον νέο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας, και ενθουσιασμένοι για τα επόμενά της βήματα.”

Σχετικα αρθρα

Χατζηθεοδοσίου: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, απαιτείται οριζόντια στήριξη επιχειρήσεων

admin

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στα “αδύναμα” συστήματα υγείας των Ευρωπαίων και “έκλεισε” 31 πόλεις

admin

Κόντε: Η Ευρώπη πρέπει να φανεί αλληλέγγυα και ισχυρή ενώπιον της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

admin

Τουρκία: Σκηνές χάους από την επιβολή του lockdown – πάνω από 52.000 τα κρούσματα

admin

Στις εγκαταστάσεις της ΜΕΒΓΑΛ ο Αδωνις Γεωργιάδης

admin

Folli Follie: Για την 31η Ιανουαρίου 2020 αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση

admin

Κορονοϊός: Μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση μέχρι 4 μέτρων από έναν ασθενή

admin

ΕΕΑ: Λουκέτο και απολύσεις βλέπει ο ένας στους 4

admin

Plazz: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει σε live χρόνο για την πληρότητα της παραλίας

admin

Ερευνες και σε χρηματιστηριακές για το «παιχνίδι» με μετοχές της MLS

admin

Επενδύσεις και άνοιγμα σε νέες αγορές από τη Νιτσιάκος

admin

Γιαννακόπουλος: Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πωλείται έναντι 25 εκατ. ευρώ

admin

Eurobank: Bonuses άνω των 25 χιλ. για μεταφορά στην FPS

admin

Το Facebook λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια

admin

Epsilon Net: Στις 2/9 η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

ΖενίΘ: Πλάνα για εξαγορά παρόχου και 500.000 πελάτες

admin

ΗΠΑ: Βουτιά-ρεκόρ για τον PMI Υπηρεσιών τον Μάρτιο

admin

Νέα έκδοση του Model 3 με μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας “βγάζει” η Tesla στην κινεζική αγορά

admin