Image default
Επιχειρήσεις

Χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ έλαβε η Augmenta Agriculture

Δημοσιεύθηκε: 9 Οκτωβρίου 2019 – 18:04

Η Augmenta Agriculture, δημιουργός του συστήματος διαφοροποιημένης λίπανσης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, ανακοινώνει σήμερα την ολοκλήρωση γύρου χρηματοδότηση ύψους 2.5 εκατ. δολαρίων από την Hardware Club, με έδρα το San Francisco, και την Marathon Venture Capital, με έδρα την Αθήνα. Η επένδυση θα βοηθήσει την εταιρεία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Βόρεια και Νότια Αμερική και να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στην εποχή της ραγδαίας κλιματικής αλλαγής και της ταχείας αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, οι αγρότες καλούνται να παράγουν περισσότερο από ποτέ, ενώ χρησιμοποιούν τα ελάχιστα δυνατά χημικά και λιπάσματα. Εμφανίζεται η ανάγκη για εύκολες στη χρήση, φθηνές και συνάμα αξιόπιστες λύσεις που επιτρέπουν στους αγρότες να μεταχειρίζονται κάθε τετραγωνικό εκατοστό του αγροκτήματός τους σύμφωνα με τις πραγματικές του ανάγκες, χωρίς να σπαταλούν πρώτες ύλες σε λιπάσματα ή χημικά. Οι περισσότερες απόπειρες επίλυσης του προβλήματος στο παρελθόν βασίστηκαν σε δορυφόρους, αεροπλάνα και drones, μια προσέγγιση που φαίνεται ότι δεν κάλυψε αρκετές ανάγκες ώστε να υιοθετηθεί ευρέως από τους αγρότες παγκοσμίως μέχρι σήμερα.

Η Augmenta προσεγγίζει το ίδιο πρόβλημα από διαφορετική πλευρά. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα σύστημα τελευταίας τεχνολογίας, που χρησιμοποιεί 6 έως 12 πολυφασματικές κάμερες και εγκαθίσταται σε μηχανήματα όπως τρακτέρ, ψεκαστικά ή λιπασματοδιανομείς. Με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και επεξεργασίας εικόνας σε πραγματικό χρόνο, το σύστημα αποφασίζει για το μέγεθος των εισροών στον αγρό (π.χ. νιτρικά λιπάσματα, εντομοκτόνα, κτλ.).

Η Augmenta επιτυγχάνει μία μοναδική ανάλυση της τάξεως των 1,5mm / pixel, και κάνει μια από τις πιο σημαντικές γεωργικές εργασίες, αυτή της λίπανσης αζώτου, 100% αυτόνομη και κατά πολύ πιο αποτελεσματική σε σύγκριση με την παραδοσιακή μέθοδο. Σε αντίθεση με τις υπάρχουσες λύσεις, το σύστημα της Augmenta έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σύμφωνα με τις παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές, χωρίς να απαιτεί από τους παραγωγούς επιπλέον χρόνο εξοικείωσης με την τεχνολογία. Οι αγρότες απλά οδηγούν το τρακτέρ τους, όπως ακριβώς έκαναν μέχρι σήμερα, και η Augmenta φροντίζει για όλα τα υπόλοιπα.

Η Augmenta παρουσίασε την πρώτη έκδοση του προϊόντος της στην μεγαλύτερη γεωργική έκθεση στον κόσμο, την World Ag Expo 2019 στο Tulare της Καλιφόρνια, με μεγάλη επιτυχία. Έως σήμερα, το σύστημα έχει εγκατασταθεί και δοκιμαστεί σε οκτώ χώρες και λειτουργήσει σε περισσότερα από 100 χιλιάδες στρέμματα.

Σήμερα, οι υπηρεσίες της Augmenta γίνονται εμπορικά διαθέσιμες στην παγκόσμια αγροτική αγορά, αυτοματοποιώντας μία από τις πιο ζωτικές λειτουργίες της καλλιέργειας δημητριακών, την λίπανση αζώτου. Επιπλέον λειτουργίες θα προστίθενται με την πάροδο του χρόνου, χωρίς την ανάγκη αγοράς πρόσθετου εξοπλισμού, καθώς το σύστημα έχει τη δυνατότητα προσθήκης λειτουργιών αποκλειστικά μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Συγκεκριμένα, η ομάδα R&D της Augmenta αναπτύσσει λύσεις για τον αποτελεσματικό ψεκασμό φυτοφαρμάκων και μυκητοκτόνων, καθώς και εξειδικευμένες λύσεις σε αμπελώνες και καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας.

Οι παραγωγοί και οι έμποροι γεωργικού εξοπλισμού είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν σε επαφή με την εταιρεία, ώστε να βιώσουν το μέλλον της γεωργίας ακριβείας με μία σημαντική έκπτωση που θα ισχύει μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2019. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται διαθέσιμες εδώ.

Ο Γιώργος Βαρβαρέλης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε: “Η ομάδα της Augmenta είναι ενθουσιασμένη βλέποντας τη σκληρή δουλειά της να μεταφράζεται σε πραγματικά αποτελέσματα στο χωράφι, κάνοντας τη ζωή του αγρότη καλύτερη και την επιχείρησή του πιο κερδοφόρα. Τα αρχικά μέλη της ομάδας έχουμε γεωργικό υπόβαθρο, κάτι που μας κάνει αποφασισμένους να παρέχουμε πρακτικές λύσεις που ενσωματώνονται εύκολα στις καθημερινές δραστηριότητες του παραγωγού».

“Ενώ η ιδέα πίσω από την γεωργία ακριβείας ήταν πάντοτε ενδιαφέρουσα, η τεχνολογία για να την κάνει άμεσα εφικτή δεν είχε φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά, μπορούμε να προσφέρουμε πλήρη αυτοματοποίηση σε πραγματικό χρόνο και όλα τα οφέλη που συνεπάγεται αυτό. Το αποκαλούμε Augmented Agriculture ή στα Ελληνικά “Επαυξημένη Γεωργία” και ήδη κάνει τη διαφορά”, ανέφερε ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, COO και συνιδρυτής της Augmenta.

Ο Aymerik Renard, General Partner της Hardware Club, πρόσθεσε: “Η Augmenta συνδυάζει εκτεταμένη γνώση στον τομέα της γεωργίας και σοβαρό τεχνικό ταλέντο στην ανάπτυξη εφαρμογών και αυτοματισμών. Η Augmenta είναι καλύτερη για τους αγρότες, καλύτερη για το περιβάλλον και τελικά καλύτερη για τους καταναλωτές τροφίμων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους και υποστηρίζουμε τη διεθνή επέκταση της εταιρείας».

Ο Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital, σχολίασε: “Μέσα σε ένα χρόνο από την αρχική μας επένδυση, η Augmenta υλοποίησε την πρώτη, πλήρως αυτόνομη, υπηρεσία διαφοροποιημένης λίπανσης στον κόσμο. Αγρότες και διανομείς ανά την υφήλιο έχουν υποδεχθεί με ενθουσιασμό την λύση, ενώ η εταιρεία έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου. Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε στον νέο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας, και ενθουσιασμένοι για τα επόμενά της βήματα.”

Σχετικα αρθρα

Πειραιώς: Στόχος τα €4 δισ. σε νέα δάνεια το 2019

admin

ΔΕΗ: Θυσιάζεται και η έκπτωση συνέπειας 10% για τη διάσωση

admin

Intrasoft: Υπέγραψε νέα σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ενωση

admin

ElvalHalcor: Στα €19,9 εκατ. τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Πρώτο test… επιτυχές για τις επενδύσεις της CVC Capital

admin

Μυτιληναίος: Απαιτείται εκτόξευση της ελληνικής βιομηχανίας

admin

Προσωρινό «λουκέτο» στην ΠΡΕΣΤΟ ΑΒΕΕ από τον ΕΦΕΤ

admin

Νέες επενδύσεις άνω των 250 εκατ. στις ΑΠΕ από την Τέρνα Ενεργειακή

admin

Συνεχίζεται το σίριαλ με το master plan του ΟΛΠ

admin

Κέρδη και αύξηση τζίρου στο εξάμηνο για τη Βιοκαρπέτ

admin

Πήρε η Eldorado Gold άδειες για Σκουριές και Ολυμπιάδα

admin

Σπύρου: Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η Γενική Συνέλευση

admin

Trastor: Πλήρης κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

admin

Folli Follie: Στο σημείο μηδέν η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους

admin

Στις 30/8 η Γενική Συνέλευση της Προοδευτικής

admin

Νέα επίθεση από Κων. Δομαζάκη στη διοίκηση της Creta Farms

admin

FG Europe: Αύξηση 30% στα EBITDA εξαμήνου για τον όμιλο

admin

Αυξημένα έσοδα και EBITDA για τη WIND το Q1

admin