Image default
Επιχειρήσεις

MLS: Τι οδήγησε στη βύθιση της μετοχής

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η αυριανή συνάντηση των στελεχών της MLS με θεσμικούς επενδυτές, χρηματιστές και αναλυτές στα πλαίσια του 2ου συνεδρίου που διοργανώνει το ΧΑ για τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης, καθώς:

• Θα είναι η πρώτη συνεύρεση των δύο πλευρών μετά την έντονα καθοδική πορεία που σημείωσε η τιμή της μετοχής κατά το τελευταίο εξάμηνο και ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες χρηματιστηριακές συνεδριάσεις (από τα 5,30 ευρώ της 8ης Απριλίου, στα 4,77 ευρώ της 18ης Σεπτεμβρίου και στο χθεσινό κλείσιμο των 3,55 ευρώ).

• Από την πλευρά της ΜLS θα παραστεί τόσο ο πρόεδρος, CEO και βασικός της μέτοχος Γιάννης Καματάκης, όσο και άλλα σημαίνοντα στελέχη της εταιρείας.

Προφανώς, η διοίκηση θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στις όποιες ερωτήσεις της υποβληθούν, προσπαθώντας να πείσει τους ανθρώπους της αγοράς ότι μια σειρά φημών που διαδόθηκαν είναι αβάσιμες και πως η πρόσφατη βουτιά της μετοχής ήταν σε γενικές γραμμές αδικαιολόγητη, ή έστω υπερβολική.

Το κατά πόσο θα το καταφέρει, θα αρχίσει να φαίνεται από τις επόμενες (αν όχι από την επόμενη) κιόλας χρηματιστηριακές συνεδριάσεις.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η διοίκηση της εισηγμένης εξέδωσε χθες ανακοίνωση μέσω της οποίας σκιαγραφεί τις προοπτικές της εταιρείας, σημειώνει πως δεν «υπάρχει κάποιο σημαντικό γεγονός που να δικαιολογεί την πτώση της μετοχής και των ομολόγων της» και καταλήγει πως «η MLS σκοπεύει να αποπληρώσει το ομόλογο λήξεως 11-7-2020 στην εν λόγω ημερομηνία».

Από την πλευρά τους, παράγοντες της επενδυτικής κοινότητας αποδίδουν την μεγάλη και απότομη υποχώρηση της τιμής της μετοχής σε ένα συνδυασμό γεγονότων που συνέπεσαν την ίδια περίοδο.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα υποστηρίζει γνωστός χρηματιστής: «Εκτιμώ ότι η πτώση ξεκίνησε από κάποιον επενδυτή με αξιοσημείωτη θέση ο οποίος επέλεξε να ρευστοποιήσει άμεσα τμήμα ή το σύνολο της θέσης του στη ρηχή χρηματιστηριακή μας αγορά. Στη συνέχεια, η αντίδραση των αγοραστών ήταν περιορισμένη, πιθανόν λόγω των μειωμένων εξαμηνιαίων κερδών που δημοσίευσε στο τέλος του μήνα η εταιρεία, τόσο σε σχέση με πέρυσι (820 χιλ. έναντι 1,48 εκατ. ευρώ), όσο κυρίως σε σύγκριση με τις προσδοκίες της αγοράς. Τέλος, είχαμε και μια σειρά αρνητικών φημών που κυκλοφόρησαν στην αγορά και συνέβαλαν και αυτές στη βύθιση του τίτλου στο ΧΑ. Ειπώθηκε για παράδειγμα ότι η εταιρεία δεν έχει μετρητά και έτσι πιθανότατα δεν θα πλήρωνε αυτή την εβδομάδα το κουπόνι του ομολόγου. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει, καθώς μόλις στα τέλη Ιουλίου η MLS είχε γεμίσει το ταμείο της με κάμποσα εκατομμύρια μέσα από την έκδοση νέου ομολογιακού δανείου. Μετά την αυριανή παρουσίαση στο συνέδριο του ΧΑ, πιθανότατα θα βγούμε σοφότεροι για την πορεία και τις προοπτικές της εταιρείας και ίσως να διαφανεί το αν έπραξαν σωστά όσοι έσπευσαν να ρευστοποιήσουν όπως-όπως τις μετοχές τους κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις».

ΥΓ: Ο κ. Καματάκης έχει αγοράσει με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις από την 26η Σεπτεμβρίου έως και την 4η Οκτωβρίου 8.530 τεμάχια).

Σχετικα αρθρα

Στον «αέρα» 3.000 τουρίστες στην Κέρκυρα λόγω Thomas Cook

admin

ΕΤΑΔ: Καλείται να καταβάλει 52 εκατ. ευρώ στον όμιλο Μαντωνανάκη

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά η σύμβαση για το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου

admin

Στο 1% των πλέον δυναμικών εταιρειών πανευρωπαϊκά η PeopleCert

admin

Σταθερός τζίρος και κάμψη κερδών για το Πλαίσιο

admin

Συνεργασία ΑΒ Βασιλόπουλος με την WWF Ελλάς

admin

Στάσιμα τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca Cola HBC

admin

Πολυθεματική ημερίδα από το Epsilon Net College

admin

Συνάντηση Κούγια με στελέχη της PwC για το θέμα της Folli Follie

admin

Κοινωνικές πρωτοβουλίες για την υγεία από την Interamerican

admin

Ελινόιλ: Αύξηση τζίρου και κερδών στο εξάμηνο

admin

Που ετοιμάζεται να επενδύσει η Quest

admin

Σύμβαση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την Intracom Telecom

admin

Epsilon Net: Την εισαγωγή των μετοχών στην Κύρια Αγορά του ΧΑ ενέκρινε η ΓΣ

admin

Χρυσό Βραβείο «Εξαγωγικής Αριστείας Βιομηχανικού Προϊόντος» στην IDE

admin

Σύμβαση για την Ευρωπαϊκή EIOPA εκτελεί η Uni Systems

admin

Πως η Ελλάκτωρ «έχτισε» ένα ελκυστικό ομόλογο για τις διεθνείς αγορές

admin

Ετοιμοπόλεμη για την Black Friday η Praktiker Hellas

admin