Image default
Επιχειρήσεις

MLS: Τι οδήγησε στη βύθιση της μετοχής

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η αυριανή συνάντηση των στελεχών της MLS με θεσμικούς επενδυτές, χρηματιστές και αναλυτές στα πλαίσια του 2ου συνεδρίου που διοργανώνει το ΧΑ για τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης, καθώς:

• Θα είναι η πρώτη συνεύρεση των δύο πλευρών μετά την έντονα καθοδική πορεία που σημείωσε η τιμή της μετοχής κατά το τελευταίο εξάμηνο και ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες χρηματιστηριακές συνεδριάσεις (από τα 5,30 ευρώ της 8ης Απριλίου, στα 4,77 ευρώ της 18ης Σεπτεμβρίου και στο χθεσινό κλείσιμο των 3,55 ευρώ).

• Από την πλευρά της ΜLS θα παραστεί τόσο ο πρόεδρος, CEO και βασικός της μέτοχος Γιάννης Καματάκης, όσο και άλλα σημαίνοντα στελέχη της εταιρείας.

Προφανώς, η διοίκηση θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στις όποιες ερωτήσεις της υποβληθούν, προσπαθώντας να πείσει τους ανθρώπους της αγοράς ότι μια σειρά φημών που διαδόθηκαν είναι αβάσιμες και πως η πρόσφατη βουτιά της μετοχής ήταν σε γενικές γραμμές αδικαιολόγητη, ή έστω υπερβολική.

Το κατά πόσο θα το καταφέρει, θα αρχίσει να φαίνεται από τις επόμενες (αν όχι από την επόμενη) κιόλας χρηματιστηριακές συνεδριάσεις.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η διοίκηση της εισηγμένης εξέδωσε χθες ανακοίνωση μέσω της οποίας σκιαγραφεί τις προοπτικές της εταιρείας, σημειώνει πως δεν «υπάρχει κάποιο σημαντικό γεγονός που να δικαιολογεί την πτώση της μετοχής και των ομολόγων της» και καταλήγει πως «η MLS σκοπεύει να αποπληρώσει το ομόλογο λήξεως 11-7-2020 στην εν λόγω ημερομηνία».

Από την πλευρά τους, παράγοντες της επενδυτικής κοινότητας αποδίδουν την μεγάλη και απότομη υποχώρηση της τιμής της μετοχής σε ένα συνδυασμό γεγονότων που συνέπεσαν την ίδια περίοδο.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα υποστηρίζει γνωστός χρηματιστής: «Εκτιμώ ότι η πτώση ξεκίνησε από κάποιον επενδυτή με αξιοσημείωτη θέση ο οποίος επέλεξε να ρευστοποιήσει άμεσα τμήμα ή το σύνολο της θέσης του στη ρηχή χρηματιστηριακή μας αγορά. Στη συνέχεια, η αντίδραση των αγοραστών ήταν περιορισμένη, πιθανόν λόγω των μειωμένων εξαμηνιαίων κερδών που δημοσίευσε στο τέλος του μήνα η εταιρεία, τόσο σε σχέση με πέρυσι (820 χιλ. έναντι 1,48 εκατ. ευρώ), όσο κυρίως σε σύγκριση με τις προσδοκίες της αγοράς. Τέλος, είχαμε και μια σειρά αρνητικών φημών που κυκλοφόρησαν στην αγορά και συνέβαλαν και αυτές στη βύθιση του τίτλου στο ΧΑ. Ειπώθηκε για παράδειγμα ότι η εταιρεία δεν έχει μετρητά και έτσι πιθανότατα δεν θα πλήρωνε αυτή την εβδομάδα το κουπόνι του ομολόγου. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει, καθώς μόλις στα τέλη Ιουλίου η MLS είχε γεμίσει το ταμείο της με κάμποσα εκατομμύρια μέσα από την έκδοση νέου ομολογιακού δανείου. Μετά την αυριανή παρουσίαση στο συνέδριο του ΧΑ, πιθανότατα θα βγούμε σοφότεροι για την πορεία και τις προοπτικές της εταιρείας και ίσως να διαφανεί το αν έπραξαν σωστά όσοι έσπευσαν να ρευστοποιήσουν όπως-όπως τις μετοχές τους κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις».

ΥΓ: Ο κ. Καματάκης έχει αγοράσει με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις από την 26η Σεπτεμβρίου έως και την 4η Οκτωβρίου 8.530 τεμάχια).

Σχετικα αρθρα

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αύξηση 125% στα καθαρά κέρδη ΑΠΕ και 57% Παραχωρήσεων

admin

Μακρόν: Ένα μορατόριουμ στο χρέος της Αφρικής είναι απαραίτητο εν μέσω κορονοϊού

admin

«Πρεσβευτής» επενδύσεων ο Prem Watsa

admin

Project Future: Πάνω από 3.500 αιτήσεις συμμετοχής στον τρίτο κύκλο

admin

Rolls Royce: Ερχονται 9.000 απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων

admin

Διάψευση δημοσιεύματος από την Creta Farms

admin

Tesla: Υψηλών πτήσεων συνέχεια, προ των πυλών του S&P 500 η μετοχή

admin

ElvalHalcor: Βελτιωμένες επιδόσεις σε περιβάλλον ευρωπαϊκής στασιμότητας

admin

ΔΕΗ: Σαφάρι με διακοπές ρεύματος σε 1.477.000 οφειλέτες

admin

Ποιες εταιρείες διακρίθηκαν στον θεσμό «Προϊόν της Χρονιάς»

admin

Κέρδη 284 εκατ. για τη μητρική της Interamerican το α’ εξάμηνο

admin

Διακρίσεις για Sunlight στα φετινά Manufacturing Excellence Awards

admin

Πρατηριούχοι: Να ενταχθούν τα πρατήρια καυσίμων στους ΚΑΔ – Κίνδυνος λουκέτου

admin

Νορβηγία: Σκέψεις να συμμετάσχει σε πιθανή περικοπή στην παραγωγή πετρελαίου για πρώτη φορά από το 2002

admin

EBRD: Πρόγραμμα χρηματοδότησης για πρόσβαση ΜμΕ στην κεφαλαιαγορά

admin

Σερβία: 445 νέα κρούσματα – 4 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

admin

Lufthansa: «Πράσινο φως» στο πακέτο διάσωσης από το Ελεγκτικό Συμβούλιο

admin

EY: «Ηγέτης» στις συμβουλευτικές υπηρεσίες ψηφιακής στρατηγικής

admin