Image default
Επιχειρήσεις

Νέα εικόνα για την Apivita μετά την εξαγορά από την ισπανική Puig

Η εξυγίανση του ισολογισμού της Apivita -μετά την ανάληψη του μετοχικού ελέγχου από τον ισπανικό όμιλο Puig το 2017- αποτυπώνεται στα μεγέθη χρήσης του 2018.

Σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό η εταιρία παραγωγής και εμπορίας φυσικών καλλυντικών πραγματοποίησε κύκλο εργασιών της τάξης των 43,62 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 18,6% έναντι των 36,782 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2017.

Στην προτελευταία χρήση, η Apivita προχώρησε σε σημαντικές απομειώσεις της τάξης των 12,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που είχε επηρεάσει καθοριστικά τα αποτελέσματα της. Κατά το 2018, επανήλθε στην κερδοφορία, διατηρώντας μάλιστα τα περιθώρια κέρδους σε σταθερά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 6,01 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 9,93 εκατ. ευρώ το 2017. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους ήταν 4,15 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 9,17 εκατ. ευρώ το 2017.

Η εταιρία εμφανίζει μακροπρόθεσμο δανεισμό της τάξης των 9,174 εκατ. ευρώ (έναντι 11,374 εκατ. ευρώ) ενώ οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της αυξήθηκαν στα 18,814 εκατ. ευρώ από 11,994 εκατ. ευρώ το 2017, κυρίως λόγω αύξησης των εμπορικών της υποχρεώσεων στα 7,032 εκατ. ευρώ από 4,741 εκατ. ευρώ το 2017.

Η Apivita συνεχίζει να διατηρεί εξωστρεφή στρατηγική, ωστόσο, στο πλαίσιο εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της, προχώρησε στην εκκαθάριση της Ιαπωνικής θυγατρικής της, η οποία ολοκληρώθηκε το 2019. Ομοίως σκοπεύει να εκκαθαρίσει και την Αμερικανική θυγατρική της με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τρέχον έτος.

Παρόλα αυτά διατηρεί την ισπανική θυγατρική της, η οποία εξάλλου αποτελούσε και την πλέον πετυχημένη εκτός Ελλάδας δραστηριότητα. Σύμφωνα με την έκθεση του διοικητικού της συμβουλίου στόχος παραμένει η ενδυνάμωση της εξωστρέφειάς της με στόχο τις αγορές της Πορτογαλίας, της Βουλγαρίας, της Τυνησίας, της Μεγάλης Βρετανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Κίνας κ.ά.

Σημειώνεται ότι το 2018 προχώρησε στην αγορά εμπορικών σημάτων για αποκλειστική χρήση στην αγορά της Γαλλίας αλλά και της Κίνας καταβάλλοντας 4,5 εκατ. ευρώ συνολικά, γεγονός που προοιωνίζεται έναν νέο σχεδιασμό ανάπτυξης στις εν λόγω αγορές.

Τέλος η Apivita, δαπάνησε το ποσό των 807.783 ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη που αφορούν καινοτόμους μεθόδους παραγωγής καλλυντικών.

Σχετικα αρθρα

Διπλασιασμό συνδέσεων προβλέπει το 5ετές πλάνο της ΕΔΑ Αττικής

admin

H Austriacard GmbH και η TAG Systems ενώνουν τις δυνάμεις τους

admin

Coca-Cola HBC: Καταργεί την πλαστική μεμβράνη στις πολυσυσκευασίες

admin

Στην έκθεση HORECA μετέχει η Πειραιως

admin

Ο Τιτάν εγκαινίασε το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ομίλου

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Προχωρά το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο 150 εκατ.

admin

Με 41,5% η Amerra στην Περσεύς

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά της Opel Ελλάς από τον Γ. Συγγελίδη

admin

Δ. Κουτσολιούτσος: Κυνηγάει και τα κεφάλαια των μετοχών Dufry

admin

Frigoglass: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου προς συμψηφισμό ζημιών

admin

Εξι υποψήφιοι για το ΣΔΙΤ οδοφωτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου

admin

Εμπόδια στο δρόμο της βιομηχανίας προς τα «έξυπνα εργοστάσια»

admin

MLS: Φως στο νέο business plan ψάχνουν μέτοχοι και ομολογιούχοι

admin

Στην Intrum κόκκινα δάνεια ύψους 2,4 δισ. ευρώ από την PQH

admin

Οργανωτικές αλλαγές στη Ολυμπιακή Ζυθοποιία

admin

Account Aggregation από την Eurobank: Όλες οι πληροφορίες σε μια οθόνη

admin

Στη Hines τα τρία ξενοδοχεία της Cyan Group στην Κρήτη

admin

Στο ερευνητικό έργο Composition συμμετέχει η Kleemann

admin