Image default
Επιχειρήσεις

Νέα εικόνα για την Apivita μετά την εξαγορά από την ισπανική Puig

Η εξυγίανση του ισολογισμού της Apivita -μετά την ανάληψη του μετοχικού ελέγχου από τον ισπανικό όμιλο Puig το 2017- αποτυπώνεται στα μεγέθη χρήσης του 2018.

Σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό η εταιρία παραγωγής και εμπορίας φυσικών καλλυντικών πραγματοποίησε κύκλο εργασιών της τάξης των 43,62 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 18,6% έναντι των 36,782 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2017.

Στην προτελευταία χρήση, η Apivita προχώρησε σε σημαντικές απομειώσεις της τάξης των 12,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που είχε επηρεάσει καθοριστικά τα αποτελέσματα της. Κατά το 2018, επανήλθε στην κερδοφορία, διατηρώντας μάλιστα τα περιθώρια κέρδους σε σταθερά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 6,01 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 9,93 εκατ. ευρώ το 2017. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους ήταν 4,15 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 9,17 εκατ. ευρώ το 2017.

Η εταιρία εμφανίζει μακροπρόθεσμο δανεισμό της τάξης των 9,174 εκατ. ευρώ (έναντι 11,374 εκατ. ευρώ) ενώ οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της αυξήθηκαν στα 18,814 εκατ. ευρώ από 11,994 εκατ. ευρώ το 2017, κυρίως λόγω αύξησης των εμπορικών της υποχρεώσεων στα 7,032 εκατ. ευρώ από 4,741 εκατ. ευρώ το 2017.

Η Apivita συνεχίζει να διατηρεί εξωστρεφή στρατηγική, ωστόσο, στο πλαίσιο εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της, προχώρησε στην εκκαθάριση της Ιαπωνικής θυγατρικής της, η οποία ολοκληρώθηκε το 2019. Ομοίως σκοπεύει να εκκαθαρίσει και την Αμερικανική θυγατρική της με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τρέχον έτος.

Παρόλα αυτά διατηρεί την ισπανική θυγατρική της, η οποία εξάλλου αποτελούσε και την πλέον πετυχημένη εκτός Ελλάδας δραστηριότητα. Σύμφωνα με την έκθεση του διοικητικού της συμβουλίου στόχος παραμένει η ενδυνάμωση της εξωστρέφειάς της με στόχο τις αγορές της Πορτογαλίας, της Βουλγαρίας, της Τυνησίας, της Μεγάλης Βρετανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Κίνας κ.ά.

Σημειώνεται ότι το 2018 προχώρησε στην αγορά εμπορικών σημάτων για αποκλειστική χρήση στην αγορά της Γαλλίας αλλά και της Κίνας καταβάλλοντας 4,5 εκατ. ευρώ συνολικά, γεγονός που προοιωνίζεται έναν νέο σχεδιασμό ανάπτυξης στις εν λόγω αγορές.

Τέλος η Apivita, δαπάνησε το ποσό των 807.783 ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη που αφορούν καινοτόμους μεθόδους παραγωγής καλλυντικών.

Σχετικα αρθρα

Unibios: Πιστοποιήθηκε η καταβολή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

admin

«Πράσινο φως» από ΕΕΕΠ για το καζίνο Φλώρινας

admin

ΓΕ Δημητρίου: Προχωρά το σχέδιο εξυγίανσης

admin

Euroxx: Αναβολή στην απόφαση απορρόφησης της «Αττικές Επενδύσεις»

admin

Κοινωνικές πρωτοβουλίες για την υγεία από την Interamerican

admin

ΟΤΕ: Χρηματοδότηση για τον νέο εξοπλισμό στο νοσοκομείο «Αττικόν»

admin

FG Europe: Με ποσοστό 97,54% η Silaner μετά τη Δημόσια Πρόταση

admin

«Καμμία απόδειξη» για διαρροή πετρελαίου από ελληνικό πλοίο στη Βραζιλία

admin

Στη Notos Com οι μάρκες Shiseido και Dolce & Gabbana

admin

UPS: Ο Yannick Mooijman CEO για Ελλάδα και τρεις ακόμα χώρες

admin

Quest: Αύξηση 27% στα EBITDA εξαμήνου

admin

Η PayPal λανσάρει την υπηρεσία Money Pools στην Ελλάδα

admin

Στις εγκαταστάσεις της Δωδώνη Κ. Χατζηδάκης και Μ. Βορίδης

admin

Υγεία: Συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

admin

Η GROHE επενδύει στα Συστήματα Νερού, Φίλτρου και Κουζίνας

admin

Νέες επιλογές δίνει η Anytime στους καταναλωτές

admin

Συμφωνία για αναχρηματοδότηση δανεισμού από τη Βαρβαρέσος

admin

Η ΕΥ χορηγός του 1ου Θερινού Σχολείου Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας

admin