Image default
Οικονομία

ΟΛΠ : Ελπίζουμε να επανεξεταστεί σύντομα η επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων

«Ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής λάβαμε την έγκριση να προχωρήσουμε στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων που θα καταστήσουν τον Πειραιά το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου και θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες νέες θέσεις εργασίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αρμόδιες αρχές θα επανεξετάσουν σύντομα και την επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, ως μία μεγάλη επένδυση που θα εδραιώσει το λιμάνι του Πειραιά στα κορυφαία Container Terminals της Ευρώπης.»

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) για τα δύο νέα έργα που προτάθηκαν από την ΟΛΠ Α.Ε. στα τέλη Αυγούστου και περιλαμβάνονταν στο master plan.

Όπως έγινε γνωστό η ΟΛΠ Α.Ε. – σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν της χθεσινής συνεδρίασης – απέσυρε την πρόταση για την επέκταση του Car Terminal στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, ο οποίος και παραμένει ως έχει ενώ για την επέκταση του Container Terminal, η ΕΣΑΛ αποφάσισε ότι οι συνθήκες στην παρούσα φάση, δεν είναι ώριμες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Ωστόσο το υπουργείο σημείωσε σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωση ότι πλέον ολοκληρώνεται η διαδικασία έγκρισης του master plan της ΟΛΠ Α.Ε. και ανοίγει ο δρόμος για την πραγματοποίηση μιας εμβληματικής επένδυσης με την εταιρεία να κάνει λόγο για επενδύσεις συνολικού ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, που καλύπτουν όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της εταιρείας και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης σχολιάζοντας ότι με «χειρουργικού χαρακτήρα» χειρισμούς πάρθηκε η χθεσινή απόφαση της ΕΣΑΛ η οποία αφενός «ξεκλειδώνει» την υλοποίηση του master plan του ΟΛΠ και αφετέρου «κλειδώνει» τις υποδομές και το εύρος δραστηριότητας του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα.

Η ενότητα όλων των φορέων του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, και όχι μόνο, σημειώνει, αποσόβησαν τη συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευής και τους κινδύνους που διατρέχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται γύρω από αυτή. Τα ναυπηγεία στο Πέραμα, η ΝΕΖ, οι μόλοι ΔΕΗ και Δραπετσώνας, σαφώς και δεν έπρεπε να περιοριστούν και να περιορίσουν τη ναυπηγοεπισκευή, αλλά είναι ώριμο να εκσυγχρονιστούν και να αναπτυχθούν.

Παράλληλα επισημαίνει ότι οι αποφάσεις στις οποίες συνολικά κατέληξε η ΕΣΑΛ, ανοίγουν την πόρτα για την υλοποίηση μιας σημαντικής για τη χώρα επένδυσης, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και κυρίως προστιθέμενη αξία, που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

Σχετικα αρθρα

Έρχονται «ραβασάκια» για ένα στα δύο ακίνητα που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο

admin

Τράπεζες:Μονόδρομος η επιβολή των χρεώσεων

admin

Αυτοκίνητα : Τέλος στα ρυπογόνα μεταχειρισμένα ΙΧ

admin

Συντάξεις : Ποιες αλλαγές έρχονται στις προσωρινές επικουρικές συντάξεις

admin

Η Κίνα θα ξεκινήσει να εκδίδει ομόλογα των ΗΠΑ

admin

ΟΟΣΑ: Η γήρανση του πληθυσμού αναμένεται να είναι ιδιαίτερα γρήγορη στην Ελλάδα

admin

Συντάξεις: Τι σημαίνουν οι νέες προτάσεις για τις επικουρικές – Τα δύο μοντέλα ασφάλισης

admin

ΔΕΗ: Το νέο σύστημα ρύθμισης οφειλών, τι προβλέπει

admin

Mεταποίηση: Ναδίρ 7ετίας για την Ευρωζώνη, 10ετίας για τη Γερμανία

admin

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Υπεγράφη η υπουργική απόφαση, χωρίς όριο ηλικίας για τα ΑμεΑ

admin

Το ΔΝΤ αλλάζει τον κανονισμό του για χάρη της Γκεοργκίεβα

admin

Τραμπ: Με την Κίνα είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα για τη συμφωνία

admin

Αναδρομικά: Τι ποσά θα λάβουν οι συνταξιούχοι

admin

Το Radisson Βlu Park Hotel Athens επενδύει στη φιλοξενία με ολική ανακαίνιση

admin

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με μικρή άνοδο 0,34%

admin

Τι αλλάζει στις εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

admin

Οικονομικοί διευθυντές: Αισιοδοξία για τις προοπτικές των εταιρειών το επόμενο 6μηνο

admin

Πόσο ευάλωτη είναι η τουρκική οικονομία;

admin