Image default
Επιχειρήσεις

Δυο νέα καταστήματα ετοιμάζει η Nespresso Hellas

Στην ενίσχυση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά με τη δημιουργία δύο νέων καταστημάτων στοχεύει η Nespresso Hellas.

Όπως ανέφερε χθες το βράδυ ο Αντώνης Αυγερόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Nespresso Hellas και υπεύθυνος για την Nespresso στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, την επόμενη Παρασκευή θα ανοίξει νέο κατάστημα Nespresso Boutique στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen ενώ τον Νοέμβριο ένα ακόμα θα ανοίξει στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγερόπουλο, στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται το άνοιγμα ενός με δύο καταστημάτων κάθε χρόνο. «Οι ρυθμοί επενδύσεων τα επόμενα χρόνια θα είναι αντίστοιχοι των προηγούμενων» ανέφερε ο κ. Αυγερόπουλος. Όπως είπε, για την επέκταση του δικτύου καταστημάτων της η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει περίπου 6 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη οκταετία, όσα περίπου επένδυσε και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης οκταετίας.

Αναφορικά με την αγορά του καφέ στην Ελλάδα, ο κ. Αυγερόπουλος επεσήμανε ότι τα χρόνια της κρίσης ο καφές αντιστάθηκε και η κατανάλωσή του δεν έπεσε όπως στις περισσότερες προϊοντικές κατηγορίες. Την τελευταία τριετία σημειώνεται μικρή πτώση της κατανάλωσης σε κούπες και συγχρόνως μια αύξηση της αξίας. Παράλληλα αυξάνεται η κατανάλωση καφέδων με βάση τον espresso και μέσα στο σπίτι (με κάψουλες) και εκτός σπιτιού. Ωστόσο σημείωσε ότι στην Ελλάδα καταναλώνονται πάνω από 5 δισ. κούπες καφέ τον χρόνο.

Η Nespresso Hellas, σύμφωνα με τον κ. Αυγερόπουλο, πέτυχε το 2018 θετική ανάπτυξη και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η θετική ανάπτυξη θα συνεχιστεί και το 2019. Συγκεκριμένα, από το 2011 οπότε και ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα η Nespresso Hellas, τα μεγέθη της έχουν υπερδιπλασιστεί. Οι πωλήσεις το 2018 ανήλθαν στα 24,5 εκατ. ευρώ έναντι 23,5 εκατ. ευρώ το 2017 ενώ η κερδοφορία προ φόρων στο ποσό των 800.000 ευρώ. Παράλληλα ο αριθμός των εργαζομένων από 34 ανέρχεται πλέον σε 140 άτομα ενώ διαθέτει έξι καταστήματα Nespresso Boutique στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Αυγερόπουλος στην παρουσία της Nespresso στην Κύπρο, όπου διαθέτει ήδη έξι καταστήματα. Πρόκειται για μια αγορά που, όπως είπε, παρουσιάζει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Παράλληλα, στα Βαλκάνια η εταιρεία έχει ήδη παρουσία στις αγορές της Σερβίας, Σλοβενίας και Κροατίας ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει παρουσία και στη Βουλγαρία.

Ο επικεφαλής της Nespresso στην Ελλάδα αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης καψουλών της εταιρείας αλλά και τους στόχους που έχουν τεθεί. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει το δικό της δίκτυο ανακύκλωσης. Μονάδες συλλογής καψουλών (ειδικοί κάδοι) έχουν τοποθετηθεί στις Nespresso Boutique αλλά και σε συνεργαζόμενα καταστήματα διανομής αλυσίδων ηλεκτρικών ειδών όπου οι καταναλωτές μπορούν να επιστρέφουν τις χρησιμοποιημένες κάψουλες.

Ο όγκος των καψουλών που συγκεντρώνεται μεταφέρεται στο Κέντρο Ανακύκλωσης Κουτιών Αλουμινίου (ΚΑΝΑΛ) της Ελληνικής Βιομηχανίας Αλουμινίου (ΕΛΒΑΛ). Εκεί, ειδικά σχεδιασμένη μηχανή ανακύκλωσης καψουλών διαχωρίζει τον καφέ από το αλουμίνιο, το οποίο στη συνέχεια ανακυκλώνεται με τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον από την ΕΛΒΑΛ για την παραγωγή νέων προϊόντων αλουμινίου. Τα υπολείμματα του καφέ αξιοποιούνται για την παραγωγή κομποστ.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, είναι έως το 2020 όλοι οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τις κάψουλες της εταιρείας ενώ έως το 2025 το 50% των καψουλών που πουλάει η Nespresso να ανακυκλώνονται. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία θέτει σε εφαρμογή μια νέα υπηρεσία που θα δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να παραδίδουν στο διανομέα των καψουλών Nespresso τα υλικά προς ανακύκλωση. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα εφέτος εκτιμάται ότι θα ανακυκλωθούν 50% περισσότερες κάψουλες σε σχέση με πέρυσι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικα αρθρα

Πετρέλαιο: Έχασε το 65% της τιμής του στο τέλος του Α’ τριμήνου

admin

Έρευνα ICAP: Σε τροχιά ανάκαμψης ο κλάδος λογισμικού και υπηρεσιών πληροφορικής

admin

Οι απεργίες στον ΟΤΕ και η… αμηχανία της διοίκησης

admin

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Τέλος στην απαγόρευση του short selling

admin

Χρυσάφι στα… μπαούλα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Αίγυπτος: Τα τζαμιά θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να εξαλειφθούν τα κρούσματα κορονοϊού

admin

Τράπεζα Κύπρου: Εξετάζει την επιβολή αρνητικών επιτοκίων σε καταθέσεις

admin

ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ: «Έσπασε» η παράδοση του «καλού» πρώτου 15θήμερου των θερινών εκπτώσεων

admin

Ο τραπεζικός δείκτης υποαποδίδει του ΓΔ – Κυριαρχεί «stock picking»

admin

Αγοραστές οι Έλληνες επενδυτές τον Αύγουστο στο ΧΑ

admin

ΟΠΑΠ: Πέμπτη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου

admin

Τσαμάζ: Για να παραμείνουμε βιώσιμοι χρειαζόμαστε ευελιξία

admin

Τουρκία: Ο πρόεδρος Ερντογάν δοκιμάζει τη διπλωματία της μάσκας

admin

H Βάλια Μαρουγιάννη νέα Γενική Διευθύντρια στην Blueground

admin

Energean: Προχωρά η κατασκευή της πλωτής μονάδας αερίου στην Κίνα

admin

Το Top10 των πλουσιότερων εταιρειών ανά δεκαετία

admin

Η Air France σχεδιάζει να επαναφέρει σταδιακά τις πτήσεις μέχρι τέλη Ιουνίου

admin

Tι έδειξαν τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2020 για τις εισηγμένες εταιρίες

admin