Image default
Σοφοκλέους 10

«Κλειδωμένη» στο limit down και στο -29,83% η MLS

Κλειδωμένη στο limit down και στο -29,83% με μεγάλο όγκο και ισχυρό ανεκτέλεστο είναι σήμερα Παρασκευή η μετοχή της MLS, προβληματίζοντας τα μέγιστα την αγορά, καθώς αυτή η εξέλιξη έρχεται ύστερα από την επίσης μεγάλη πτώση των προηγούμενων ημερών…

Πιο αναλυτικά, η μετοχή υποχωρεί σε ποσοστό 29,83% έχοντας κατέλθει στα 2,07 ευρώ που είναι νέα χαμηλά εφτά ετών, καθώς σ’ αυτά τα επίπεδα είχε να βρεθεί από τον Οκτώβριο του 2012! Έχει διακινηθεί όγκος 128.199 τεμαχίων ενώ υπάρχει «κάβα» ανεκτέλεστο εντολών πώλησης περί τα 106.525 τεμάχια! Επίσης, η αποτίμηση της εταιρείας πλέον έχει κατέλθει στα 25,7 εκατ. ευρώ!

Η μετοχή έχει καταγράψει μεγάλη πτώση το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης που υποχώρησε κατά 15,04% και της Δευτέρας που έκλεισε στο -9,34%.

Η εταιρεία MLS συμμετείχε στο χθεσινό 2ο ATHEX Small Cap Conference όπου η διοίκησή της είχε συναντήσεις με χρηματιστές και αναλυτές από Ελλάδα και εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει προβληματισμός για την πορεία πωλήσεων του MAIC, της νέας Πλατφόρμας Αναγνώρισης Φωνής και Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει παρουσιάσει ο όμιλος εδώ και κάποιους μήνες.

Οι πωλήσεις, όπως ειλικρινώς παραδέχτηκε χθες η διοίκηση της εταιρείας διαμορφώνονται πέριξ των 1.000 τεμαχίων MAIC μηνιαίως, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για 4-5 χιλιάδες πωλήσεις. Θυμίζουμε πως σ’ αυτό το project έχει επενδύσει πολλά η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, καθώς αποτελεί ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο προϊόν με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Η προσπάθεια της εταιρείας, όπως τόνισε και στην ανακοίνωσή της την περασμένη Τρίτη, είναι να ανοιχτεί και σε νέες αγορές, διευρύνοντας το πελατολόγιό της. Η MLS δραστηριοποιείται ήδη σε πέντε αγορές (Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία) από τις οποίες τα έσοδα αυξάνονται όπως η ίδια σημειώνει, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την είσοδο σε επιπλέον δύο αγορές.

Σχετικα αρθρα

Μειώθηκε ο αριθμός εργαζομένων των εισηγμένων εταιρειών το 2019

admin

Απειλούνται οι τράπεζες από τους ομίλους με δίκτυο καταστημάτων

admin

Αναγκαία μία δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για το Χ.Α.

admin

Λέων Δεπόλας: Θετική πορεία για την ΕΧΑΕ

admin

Λιγότεροι οι ξένοι επενδυτές στο Χ.Α. τον Σεπτέμβριο

admin

ΧΑ: Συνεχιζόμενη η διάθεση για αγορές τραπεζικών τίτλων

admin

What Is a ‘Shadow Ban,’ and Is Twitter Doing It to Republican Accounts?

admin

ΧΑ:Προϋποθέσεις διαφυγής

admin

Το Eurogroup «ηρεμεί» τις αγορές

admin

Τζάνας: Ανοδική πορεία των τραπεζικών μετοχών για 5 λόγους

admin

Party στα παγκόσμια χρηματιστήρια-Aνοδος 3,21% στο Χ.Α.

admin

Η Profile, τα ιστορικά υψηλά και το placement

admin

Αρνητικό ρεκόρ τζίρου 76 συνεδριάσεων στο Χρηματιστήριο

admin

Συνθήκες αποπληθωρισμού στην ελληνική οικονομία και στο Χρηματιστήριο

admin

Mη τραπεζικά χαρτιά χάλασαν το κλίμα- Άνοδος 2,55% στις τράπεζες

admin

Sell – off στις αγορές με το Χ.Α. στο -4.29%

admin

Η αγορά αναμένεται να διατηρήσει μεσοπρόθεσμα το θετικό της momentum

admin

Χ.Α.: Τα νέα τεχνικά δεδομένα μετά την πρώτη σοβαρή διόρθωση

admin