Image default
Επιχειρήσεις

Νέα μονάδα αφαλάτωσης για την Τήνο από την Watera Ελλάς

Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση μιας νέας μονάδας αφαλάτωσης στην Τήνο. Την σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχός Τήνου Γιάννης Σιώτος και ο Πρόεδρος της Watera Hellas ΑΒΕΕ, μέλος του ομίλου Unibios, Ορφέας Μαυρίκιος.

Η μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με την τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης, που έχει δυναμικότητα 1.000 κυβικών μέτρων (m3) πόσιμου νερού ημερησίως, θα επιτρέψει την κάλυψη των συνεχώς αυξημένων αναγκών υδροδότησης του νησιού που διαθέτει μόνιμο πληθυσμό άνω των 8.000 κατοίκων ενώ κατά τους θερινούς μήνες, μαζί με τους επισκέπτες, ο πληθυσμός ξεπερνά τις 25.000 άτομα.

Η σύμβαση υπογράφηκε κατόπιν διεθνούς δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού στον οποίο η Watera Hellas αναδείχθηκε ανάδοχος ενώ η χρηματοδότηση της προμήθειας θα γίνει από πόρους του προγράμματος «Φιλόδημος» την οποία εξασφάλισε ο Δήμος Τήνου.

“Βασική και αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας είναι η αναβάθμιση των βασικών υποδομών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας. Η υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Εκ μέρους της Δημοτικής αρχής, ευχόμαστε την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση του έργου και δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε με συστηματικότητα και συνέπεια για την καλύτερη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης και τη διασφάλιση της ποιότητας και της επάρκειας του νερού.” δήλωσε ο Δήμαρχος Τήνου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Watera Hellas σημείωσε ότι: “Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που για μία ακόμα φορά μας δίδεται η ευκαιρία να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης ποιοτικού πόσιμου νερού στα νησιά μας κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την περεταίρω ανάπτυξή τους. Επίσης, έχει μεγάλη σημασία το γεγονός, ότι όλα τα συστήματα που διαθέτουμε τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, σχεδιάζονται από τους μηχανικούς μας και κατασκευάζονται στα εργοστάσιά μας εδώ στη Ελλάδα.”

Η Watera Hellas έχει παρουσία στην Τήνο από το 2001, οπότε παρέδωσε την πρώτη μονάδα αφαλάτωσης στο νησί, δυναμικότητας 500 κυβικών μέτρων (m3), ημερησίως που βρίσκεται στην περιοχή Αμμουδαριά. Η μονάδα αυτή εκσυγχρονίστηκε και αναβαθμίστηκε το 2013, φτάνοντας σε δυναμικότητα τα 750 κυβικά μέτρα (m3), ημερησίως. Η εταιρεία έχει ακόμη εγκαταστήσει στην περιοχή Αγ.Φωκάς της Τήνου κατά τα έτη 2004, 2009 και 2014 τρεις ακόμα μονάδες με ημερήσια δυναμικότητα 500, 1.000 και 600 κυβικά μέτρα (m3), ημερησίως αντίστοιχα. Επίσης, στις αρχές της δεκαετίας του 2010, η Watera Hellas παρέδωσε επίσης στο Νησί σύστημα ταχείας διύλισης για την φίλτρανση του νερού από το φράγμα στη θέση Βακέτα με δυναμικότητα 40 κυβικά μέτρα (m3), ωριαία.

Σχετικα αρθρα

H Lamda Hellix επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Eurolife ERB

admin

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Παρατείνεται έως 18/05/2020 η απαγόρευση του short selling

admin

Ο Άγγελος Μαστραντώνης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα

admin

Νέα ΚΥΑ για τις επιχειρήσεις: Ποιες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 24 Μαΐου

admin

Παπαθανάσης: Απίθανο να ανοίξει η εστίαση πριν από την 1η Ιουνίου

admin

Η Pfizer κατασκευάζει χιλιάδες δόσεις του υποψήφιου εμβολίου κατά του κορωνοϊού

admin

Οι προσφορές στα Public για την Black Friday

admin

ΤΕΝΕΡΓ: Ο Γεώργιος Κούβαρης εξελέγη νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Έρευνα για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ξεκίνησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού

admin

Επιστροφή στην «κανονικότητα» για 66.000 επιχειρήσεις- Εν αναμονή αποφάσεων για την εστίαση

admin

Εγκρίθηκε η στρατηγική επένδυση του ξενοδοχείου «Blue Ιris» στη Μύκονο

admin

Η Redex κατασκευάζει το θέρετρο One & Only στη Τζιά

admin

Εκθέσεις αυτοκινήτων: Ανοίγουν τη Δευτέρα

admin

Η Remy Cointreau απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο του οίκου σαμπάνιας J. De Telmont

admin

Ο Όμιλος Σαράντη νικητής Εξωστρέφειας στα Growth Awards 2020

admin

Εθνική Τράπεζα: Στηρίζει για 2η χρονιά τους τυροκόμους σε διεθνή διαγωνισμό

admin

Alpha Trust: Στις 4/2 η ΓΣ για διανομή μερίσματος και split της μετοχής

admin

Το νέο χρονοδιάγραμμα «χρηματοδότησης» της ΔΕΗ

admin